پارلمان عربی رودرروی پارلمان اروپا

پارلمان عربی رودرروی پارلمان اروپا

جهان > خلیج‌ فارس - کمتر از یک هفته پس از تصویب طرحی در پارلمان اروپا برای ممنوعیت فروش سلاح به عربستان سعودی به‌خاطر کشتار
جهان > خلیج‌ فارس - کمتر از یک هفته پس از تصویب طرحی در پارلمان اروپا برای ممنوعیت فروش سلاح به عربستان سعودی به‌خاطر کشتار مردم یمن، رئیس پارلمان عربی با عکس‌العمل به اقدام اروپایی‌ها در سخنان تندی خواستار لغو این مصوبه شد.

احمد بن محمد الجروان، مصوبه پارلمان اروپا را «عجيب و غيرمنطقي» خواند و گفت پارلمان اروپا بايد به‌خاطر روابط اقتصادي و منافع تجاري كه ميان كشورهاي عربي و اروپايي‌ها وجود دارد، مصوبه‌اش را فورا لغو كند. پارلمان عربي بخشي از اتحاديه عرب است اما اختيارات قانوني گسترده‌اي براي آن درنظر گرفته نشده و بيشتر نهادي تشريفاتي به شمار مي‌رود. الجروان، منصور هادي را «رئيس‌جمهور قانوني» يمن خواند و گفت كه حمله عربستان به اين كشور به درخواست هادي انجام شده و نقش عربستان در يمن تنها يك نقش «نظارتي» است. او همچنين اساس تهيه طرح پارلمان اروپا را بر پايه ادعاهاي واهي دانست.

هفته گذشته نمايندگان پارلمان اروپا با اكثريت آرا از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا خواستند عربستان را تحت تحريم تسليحاتي قرار دهند؛ چرا كه اين رژيم از تسليحاتي كه در اختيارش قرار گرفته براي كشتار مردم يمن استفاده كرده است. اگرچه اين مصوبه الزام‌آور نبود اما طي چندروز اخير باعث شده بسياري از سازمان‌هاي بين‌المللي حقوق بشري اقدامات عربستان در كشتار مردم يمن را بار ديگر محكوم كنند و به كشورهاي اروپايي به‌خصوص انگليس و فرانسه براي توقف فروش سلاح به عربستان فشار بياورند.

2روز پس از مصوبه پارلمان اروپا، سازمان عفو بين‌الملل با صدور بيانيه‌اي تحريم فوري تسليحاتي سعودي‌ها را خواستار شد. در بيانيه عفو بين‌الملل آمده كه دلايل قاطعي وجود دارد كه ثابت مي‌كند از سلاح‌هاي فروخته شده به عربستان براي هدف قرار دادن مناطق مسكوني، تاسيسات زيربنايي و كشتار مردم يمن استفاده مي‌شود. يك‌ماه پيش نيز اين سازمان با انتشار گزارشي اعلام كرد مداركي در دست دارد كه نشان مي‌دهد عربستان از بمب‌هاي خوشه‌اي براي هدف قرار دادن شهرهاي يمن استفاده مي‌كند.

  • تهديد مرزهاي جنوبي عربستان

درحالي‌كه حمله به شهرهاي يمن همچنان از زمين و هوا ادامه دارد، درگيري عربستان در جنگ يمن به تهديدي عليه خود اين كشور نيز تبديل شده است. ديروز روزنامه واشنگتن پست در گزارشي از مرزهاي جنوب عربستان از استقرار تعداد زيادي از نيروهاي نظامي اين كشور در مرز با يمن خبر داد. براساس اين گزارش، نيروهاي مقاومت مردمي يمن يا همان جنبش انصارالله (حوثي ها) حملات خود به مناطق مرزي نجران در جنوب شرق عربستان را افزايش داده اند؛

موضوعي كه باعث تخليه كامل اين مناطق شده است. فعاليت فرودگاه اين شهر نيز از ترس حملات موشكي انصارالله متوقف شده و تنها به پروازهاي هواپيماهاي نظامي اختصاص داده شده است. سرلشكر سعد عليان، فرمانده يگان‌هاي عربستان مستقر در مرزهاي اين كشور با يمن در گفت‌وگو با واشنگتن پست گفته كه حدود 20هزار نيرو تحت فرماندهي او در اين مناطق مستقر شده‌اند اما نيروهاي انصارالله همچنان به حملات خود به مناطق مرزي عربستان و پادگان‌هاي آنها ادامه مي‌دهند. به گفته او، تنها طي هفته گذشته 10نفر از نيروهاي تحت امرش در حمله غافلگيرانه انصارالله كشته شده‌اند.

همزمان وب سايت عربي المسيره گزارش داد كه ارتش يمن به پشتيباني نيروهاي انصارالله صبح ديروز 71نفر از نيروهاي سعودي را در مسير شهر مارب در مركز يمن دستگيركرده‌اند. نيروهاي يمني روز يكشنبه نيز 30نفر ديگر را در همان منطقه دستگير كرده بودند. رياض اين نيروها را براي تقويت حضور نظامي خود در مارب به اين منطقه اعزام كرده است. بر اثر حمله عربستان سعودي و كشورهاي ائتلاف عربي از فروردين سال‌جاري به بهانه بازگرداندن منصور هادي به قدرت، تاكنون نزديك به 8هزار و 400يمني كشته شده‌اند.