نقش تغذیه سالم بر بهبود عملکرد شناختی کودک

نقش تغذیه سالم بر بهبود عملکرد شناختی کودک

به گزارش خبرنگار مهر، طبق مطالعه جدید محققان دانشگاه پنسیلوانیا، داشتن یک رژیم غذایی سالم در کودکی بر رشد اجتماعی تاثیر دارد و موجب می شود به لحاظ کود

به گزارش خبرنگار مهر، طبق مطالعه جدید محققان دانشگاه پنسیلوانیا، داشتن یک رژیم غذایی سالم در کودکی بر رشد اجتماعی تاثیر دارد و موجب می شود به لحاظ کودک اجتماعی فعال تر بوده و رفتار دوستانه تری داشته باشد.

مطالعات قبلی بر تأثیرات منفی رژیم غذایی نامناسب بر رشد کودک در اوایل زندگی تمرکز داشتند. اما پژوهش جدید بر تأثیرات مثبت تغذیه مناسب، بویژه تاثیر بر رفتارهای اجتماعی کودک تمرکز دارد؛ در حقیقت، ارتباط تغذیه مناسب با سلامت جسمی در کنار سلامت اجتماعی مشخص میشود.

در مطالعه سال ۲۰۱۳ مشخص شده بود خوردن زیاد میوه و سبزیجات در دوران کودکی با خوش بینی بیشتر در بزرگسالی مرتبط است، و برخی از روانپزشکان بر این باورند که رژیم غذایی همانقدر که برای سلامت قلب مهم است، برای سلامت روح و روان هم اهمیت دارد.

در این تحقیق، محققان وضعیت ۱۷۹۵ کودک ۳ ساله ساکن جزیره کوچک موریس در ساحل شرقی آفریقا را مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعه بر چهار شاخص از سلامت فیزیکی و همچنین چهار شاخص از رشد اجتماعی مرتبط با تغذیه تمرکز شده بود.

چهار فاکتور سلامت فیزیکی عبارت بودند از: کم خونی (کمبود آهن)، ورم و ترک گوشه های لب ناشی از کمبود ویتامین و نیاسین، کمبود پروتئین که بواسطه موهای کم پشت و نازک مشخص می شود، و تغییر رنگ مو.

فاکتورهای اجتماعی هم شامل دوستی، بیان کلامی، بازی های فعال اجتماعی، و رفتارهای اکتشافی بودند.

محققان دریافتند کودکانی که از بیش از یک نوع شرایط کمبود تغذیه رنج می بردند دارای سطح پایین تر رفتار اجتماعی و رشد اجتماعی نیز بودند. همچنین آنها معتقدند در مواقعی یک ارتباط عصبی-شناختی هم بین تغذیه و رفتار اجتماعی وجود دارد.

نتایج بدست آمده حاکی از آن است که تغذیه مناسب در اوایل کودکی نه تنها منجر به افزایش عملکرد شناختی میشود، بلکه رفتار اجتماعی خوب را نیز تقویت میکند که این مسأله برای رشد مغز و هوش کودک ضروری است.

این مطالعه همچنین نشان داد کودکان با رفتار اجتماعی مناسب، هشت سال بعد، از ضریب هوشی (IQ) بالاتری برخوردار بودند.