درگوشی ردیف اولی ها/پخش کارت دعوت درجلسه افتتاحیه/نگرانی امیدی‌ها

درگوشی ردیف اولی ها/پخش کارت دعوت درجلسه افتتاحیه/نگرانی امیدی‌ها

به گزارلش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی امروز ۸ خرداد برگزار شد. خبرنگاران از ساعت اولیه صبح در صحن علنی حضور داشتند و ارکس

به گزارلش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی امروز ۸ خرداد برگزار شد. خبرنگاران از ساعت اولیه صبح در صحن علنی حضور داشتند و ارکستر سمفونیک صداوسیما نیز از ساعات اولیه صبح در جایگاه هیات رئیسه مشغول تمرین بودند و مارش سرود ملی جمهوری اسلامی را می‌نواختند.تعدادی از منتخبان نیز در صحن علنی حضور یافته بودند که ابتدا متوجه نبودند که این نواختن مارش برای تمرین است و هر بار که مارش سرود جمهوری اسلامی نواخته می‌شد از جای خود بلند می‌شدند. پس از یکی دو بار بلند شدن متوجه شدند که این اقدام ارکستر سمفونیک برای تمرین بوده و مراسم رسمی هنوز آغاز نشده است.

اولین وزیری که امروز در صحن علنی مجلس برای مراسم افتتاحیه حضور یافته بود، محمدجواد ظریف بود. به فاصله طولانی پس از ظریف طیب‌نیا وزیر اقتصاد، رحمانی فضلی وزیر کشور، زنگنه وزیر نفت، انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، سیف رئیس کل بانک مرکزی، فانی وزیر آموزش و پرورش، پورمحمدی وزیر دادگستری و شهیدی رئیس بنیاد شهید حضور یافتند. پس از آن نیز به نوبت آخوندی وزیر راه و شهرسازی، جنتی وزیر ارشاد، صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، علوی وزیر اطلاعات، واعظی وزیر ارتباطات، دهقان وزیر دفاع، چیت‌چیان وزیر نیرو و نعمت‌زاده وزیر صنعت معدن و تجارت، حجتی وزیر کشاورزی، حسام الدین آشنا و نهاوندیان در صحن علنی مجلس استقرار یافتند.

بعد از آن، در طرف راست که صندلی مهمانان چیده شده بود تعدادی از استانداران و ائمه جمعه سراسر کشور و در سمت چپ مجلس سفرا و مهمانان خارجی مستقر شدند. پس از استقرار همه مهمانان در جایگاه‌های خود، علی‌اکبر ناطق نوری رئیس بازرسی دفتر رهبر انقلاب، غلامعلی حدادعادل مشاورعالی رهبر انقلاب، آیت‌الله موحدی کرمانی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد، آیت‌الله جنتی رئیس مجلس خبرگان و دبیر شورای نگهبان و سیدحسن خمینی، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه وارد صحن علنی مجلس شدند و در جایگاه ویژه مهمانان قرار گرفتند. پس از آن نیز رئیس‌جمهور وارد صحن علنی شد و در ساعت حدود ۸:۴۰ صبح جلسه افتتاحیه مجلس شورای اسلامی رسمیت یافت.

عبدالرضا هاشم‌زائی که رئیس سنی مجلس شورای اسلامی بوده و اداره جلسه امروز را برعهده داشت، قبل از قرار گرفتن در جایگاه هیات رئیسه ابتدا با هاشمی رفسنجانی و پس از آن با آیت‌الله موحدی کرمانی و حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی سلام و روبوسی کرد و به جایگاه هیات رئیسه رفت.

پس از آن امیدوار رضایی معاون قوانین مجلس، هیات رئیسه سنی مجلس را طبق قانون اساسی معرفی کرد. بر این اساس عبدالرضا هاشم‌زائی منتخب مردم تهران متولد سال ۱۳۳۲، ذوالقدر منتخب مردم میناب متولد سال ۱۳۲۵، به ترتیب به عنوان رئیس و نایب رئیس سنی مجلس انتخاب شدند و سیده فاطمه حسینی منتخب مردم تهران متولد ۱۲ فروردین ۱۳۶۴ و سمیه محمودی منتخب مردم شهرضا متولد اول فروردین ۱۳۶۳  به عنوان کم‌سن‌ترین نمایندگان مجلس به ترتیب بعنوان دبیران اول و دوم مجلس انتخاب شدند و زنگ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در ساعت ۸:۴۵ به صدا درآمد.

هاشم‌زائی در ابتدای سخنانش اعلام کرد: اولیه جلسه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حضور ۲۶۵ نماینده رسمی است.

تعداد منتخبان راه یافته به مجلس دهم که نتیجه انتخابات در حوزه شان به تایید شورای نگهبان رسیده، ۲۸۲ نفر است که از این میان ۲۶۵ نفر در جلسه علنی حاضر بودند؛ بر این اساس ۱۷ نفر از منتخبان در اولین جلسه مجلس شورای اسلامی غایب بودند.

علی لاریجانی منتخب مردم قم به عنوان رئیس مجلس در دوره نهم در ردیف اول کنار حجت‌الاسلام ناطق نوری نشسته بود اما محمدرضا عارف گزینه اصلاح طلبان برای ریاست مجلس در صندلی خودش جایگاه نمایندگان در ردیف سوم نشسته بود.

پس از مدتی، مولاوردی و امین‌زاده دور عضو خانم کابینه یازدهم نیز به صف اعضای هیات دولت حاضر در جلسه افتتاحیه پیوستند.

در حالی که دوربین‌های مجلس وزرا را در صفحه نمایشگر نشان می‌داد، به حجتی وزیر کشاورزی رسید که به نظر می‌رسید وی از جلسه کسل‌کننده افتتاحیه خسته شده و به خواب فرو رفته است.

در این میان گپ و گفت برخی مهمانان ویژه نظر خبرنگاران را جلب کرد. سیدحسن خمینی و غلامعلی حداد عادل در ردیف اول مدعوین کنار هم نشسته بودند و دائما در حال صحبت‌های درگوشی و گپ و گفت بودند.

علی لاریجانی منتخب مردم قم و علی‌اکبر ناطق نوری نیز در جلسه افتتاحیه کنار هم نشسته بودند و در طول سخنرانی رئیس‌جمهور با هم صحبت می‌کردند.

رئیس هیات رئیسه سنی مجلس و منتخب مردم تهران در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی زمانی که می خواست از حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبری برای قرائت پیام ایشان به مناسبت افتتاحیه مجلس دعوت کند به اشتباه گفت از آقای محمدی گیلانی دعوت می کنم پیام رهبری را قرائت کند.

زمانی هم که حجت الاسلام گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب پشت تریبون مجلس قرار گرفت با لبخندی خطاب به حضار گفت: خدا رحمت کند آقای گیلانی را، نمی دانم چگونه از اون عالم می خواهد تشریف بیاورد؟ که با خنده حضار روبرو شد.
سپس رییس دفتر رهبر معظم انقلاب پیام رهبری را در مراسم افتتاحیه مجلس قرائت کرد.

پس از آن وزیر کشور در جایگاه قرار گرفت تا گزارشی از برگزاری انتخابات ارائه دهد. این اقدام وی با اعتراض بهروز نعمتی منتخب مردم تهران مواجه شد. وی با صدای بلند خواستار برگزاری مراسم تحلیف شد.

مانیتور مقابل نمایندگان در جدولی روزهای خدمت و فرصت خدمت را مشخص کرده بود. در این جدول روزهای خدمت عدد ۱ و فرصت خدمت ۱۴۶۰ روز بود.

وزیر کشور در جریان سخنرانی‌اش مجددا از عدم همکاری شورای نگهبان برای برگزاری الکترونیکی انتخابات مجلس دهم گلایه کرد. وی همچنین در خصوص منتخب اصفهان نیز به اختلاف نظر وزارت کشور با شورای نگهبان اشاره کرد و از ارسال استفساریه‌ای به مجلس در همین راستا خبر داد.

در این میان، هیات رئیسه فراکسیون امید در صحن علنی مجلس سخت در حال فعالیت بودند. حسین امیری خامکانی نماینده مردم زرند فهرست نمایندگان را در دست داشت و مرتب آن را زیر و رو می‌کرد و اسامی برخی را یادداشت می‌نمود. در کنار وی، تعداد زیادی پاکت نامه قرار داشت که به نظر می‌رسید دعوتنامه‌ نمایندگان باشد که در پایان نیز اسامی را که یادداشت کرده بود روی پاکت‌ها نوشت.

وکیلی و صادقی منتخبان مردم تهران نیز کارت دعوت‌ها را در دست داشته و بین نمایندگان توزیع می‌کردند. به نظر می‌رسد این کارت‌های دعوت برای جلسه امروز عصر فراکسیون امید تهیه شده بود.

این افراد دائما به عارف رئیس فراکسیون امید مراجعه کرده و با وی گفتگو می‌کردند. شتابزدگی در چهره مجریان جلسه فراکسیون امید که در حال برنامه‌ریزی و پخش کارت‌های جلسه بعدازظهر بودند، کاملا مشهود بود.

پس از سخنرانی وزیر کشور، نوبت به قرائت سوگندنامه رسید. لاریجانی تنها فردی بود که در ردیف جلویی مجلس ایستاد و سوگندنامه را قرائت کرد. تا سه ردیف پشت لاریجانی همه از مدعوینی بودند که در زمان قرائت سوگندنامه در جایگاه خود نشسته بودند.

پس از آن نوبت به سخنرانی رئیس‌جمهور رسید. رئیس‌جمهور در سخنرانی‌اش گفت: اجرای قانون گاهی کمی تلخ و سخت است، من برای وزیر علوم ۵ بار و برای وزیر ورزش و جوانان ۴ بار به مجلس آمدم.

رئیس‌جمهور در حالی از این موضوع گلایه کرد که امروز وزیر ورزش و جوانان و وزیر علوم در مراسم افتتاحیه مجلس حضور نیافته بودند.

روحانی که به نظر می‌‌رسید از نتایج انتخابات مجلس راضی است، گفت مردم در انتخابات مجلس رشد سیاسی و عقلی خود را نشان داده‌اند. هیچ‌کس انتخابات را تحریم نکرد.

زمانی که روحانی در صحن علنی در مورد برجام صحبت می‌کرد، هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با حرکت سر اظهارات وی را تایید می‌کرد.

رئیس‌جمهور در افتتاحیه مجلس دهم از نمایندگان خواست به جای تدوین قوانین به تنقیح قوانین بپردازند و گفت ما به قوانین باکیفیت نیاز داریم.

روحانی که یک بار دیگر نیز در صحن علنی مجلس در مراسم تحلیفش، خود را فرزند مجلس خوانده بود، امروز نیز در مراسم تحلیف مجلس دهم مجددا خود را فرزند مجلس خواند و گفت: من ۲۰ سال تجربه حضور در مجلس را دارم و از شما می‌خواهم طرح کمتر و لایحه بیشتر را بررسی کنید که این موضوع به معنای همکاری میان دولت و مجلس است.

وی در پایان سخنرانی‌اش از لاریجانی به خاطر همراهی در تصویب برجام تشکر کرد و گفت: روزها و ساعات ملال‌آوری هم داشتیم، اما در پایان با هم توانستیم مهمترین مسئله سیاسی کشور را به هدف برسانیم.

روحانی تاکید کرد: اراده دولت حسن سلوک با دیگر قوا به ویژه مجلس شورای اسلامی است.

پس از پایان سخنرانی روحانی، رئیس‌جمهور مجددا در جایگاه خود قرار گرفت. بر اساس دستور مجلس نوبت به انتخاب شعب بررسی اعتبارنامه ها رسیده بود، اما مهمانان هنوز در جلسه حضور داشتند و کسی قصد خروج از جلسه را نداشت. در این حال هاشم‌زائی رئیس سنی مجلس خطاب به مهمانان گفت: مهمانان محترم برای پذیرایی تشریف ببرید. همه حاضران جلسه از ترفند هاشم‌زائی برای رد کردن مهمان‌ها خندیدند.

پس از خروج مهمانان از جلسه، منتخبان مجلس نیز برای بدرقه مهمانان از جلسه خارج شدند و مجلس تقریبا از نصاب افتاده بود، به همین دلیل هاشم‌زائی چندین بار از نمایندگان تقاضا کرد که برای انتخابات شعب به صحن باز گردند.

در این میان یکی از نمایندگان خواستار اعلام تذکر شد. هاشم‌زائی خطاب به وی گفت تذکرات را بگذارید رئیس دائم بیاید، ما دو ساعت بیشتر نیستیم.

در پایان، قرعه‌کشی نمایندگان برای حضور در شعب ۱۵گانه آغاز شد. اعتبارنامه نمایندگان در این شعب بررسی خواهد شد.

ساعت ۱۰:۴۰ نیز زنگ پایان جلسه افتتاحیه مجلس شورای اسلامی به صدا درآمد و نمایندگان برای تجدید بیعت با آرمان‌های امام (ره) و شهدا عازم بهشت زهرا (س) شدند.