حلیم بادمجان
زندگی > تغذیه - همشهری دو - سمیرا نعمتیان:یکی از غذاهای سنتی ایرانی ما که کمتر شناخته شده است حلیم بادمجان خوشمزه و خوشرنگزندگی > تغذیه - همشهری دو - سمیرا نعمتیان:
یکی از غذاهای سنتی ایرانی ما که کمتر شناخته شده است حلیم بادمجان خوشمزه و خوشرنگ است که اتفاقا درماه مبارک رمضان افطاری ویژه و خوشمزهای بهحساب میآید.
مواد لازم
گوشت١۵٠ گرم
بادمجان ۵ عدد قلمي
پياز٢ عدد
عدس 1/4 پيمانه
برنج 1/3 پيمانه
گردوي آسياب شده٢ قاشق
كشك به اندازه دلخواه
نعناع داغ٢ قاشق
برنج و عدس را حتما از قبل خيس كنيد. اول از همه گوشتها را با يك عدد پياز بگذاريد بپزد. عدس را هم با برنج روي اجاق گاز بگذاريد تا حسابي بپزد و اين مخلوط را مدام هم بزنيد تا ته نگيرد. بادمجانها را كبابي كنيد و پوست آنها را بگيريد. اما ميتوانيد بادمجانها را بهصورت سرخ شده هم در اين غذا استفاده كنيد. در اين صورت بايد تلخي بادمجانها را بگيريد، بنابراين آنها را توي آب و نمك قرار بدهيد تا نيم ساعت بماند و بعد آنها را با دستمال تميز خشك كرده و سرخ كنيد.حالا پيازها را سرخ كنيد و گوشت و برنج و عدس را به آن اضافه كنيد تا كمي تفت بخورد. بعد همه مواد را باهم بكوبيد تا كشدار شود. بهتر است براي اين كار از روشهاي جديد مثل استفاده از گوشتكوب برقي صرفنظر كنيد زيرا باعث ميشود مواد پخته شما كش نيايد.
براي درست كردن نعناع داغ هم، اول روغن را بگذاريد تا داغ شود بعد حرارت زير آن را خاموش كنيد و نعناعها را در روغن داغ بريزيد. اگر حرارت زير تابه خاموش نباشد نعناع سريع ميسوزد. در نهايت كشك و گردو و نعناع داغ را به حليم بادمجانتان اضافه كنيد و اجازه بدهيد غذا چندتايي جوش بزند تا غليظتر شود.
حالا حليم بادمجان شما آماده است.
- فوت كوزهگري
نكته قابل توجه در مورد حليم بادمجان اين است كه عدس، گوشت و بادمجان طبعي سرد دارند و همراه اين غذا نبايد از ماست استفاده كنيد. اضافه كردن گردو و نعناع باعث ميشود طبع سرد اين غذا متعادلتر شود. بهترين نوشيدني براي كنار اين غذا سكنجبين است كه طبع گرمي دارد.