سرانجام رسانه‌های غرب بحرین را دیدند

سرانجام رسانه‌های غرب بحرین را دیدند

جهان > خلیج‌ فارس - مقام‌های رژیم بحرین با الگوبرداری از روش عربستان سعودی تصور می‌کردند که موج جدید سرکوب مخالفان ازجمله ل
جهان > خلیج‌ فارس - مقام‌های رژیم بحرین با الگوبرداری از روش عربستان سعودی تصور می‌کردند که موج جدید سرکوب مخالفان ازجمله لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین می‌تواند همه اعتراض‌ها در این کشور را پایان دهد.

اما 8 روز است كه تحصن و تظاهرات معترضان در بحرين با جديت در مقابل محل سكونت شيخ عيسي قاسم در روستاي دراز در نزديكي منامه ادامه دارد و حالا موج انتقادها از رژيم آل خليفه در رسانه‌هاي غربي هم پس از مدت‌ها سكوت بالا گرفته است.
اكونوميست در گزارشي كم‌سابقه با عنوان «پادشاهي بي‌رحم، متحدان بزدل» اعلام كرده كه رژيم بحرين از سال2011 ميليون‌ها دلار هزينه كرده است تا رسانه‌هاي غربي به سركوب مخالفان و معترضان در اين كشور نپردازند اما با سلب تابعيت شيخ عيسي قاسم حالا روند برعكس شده است.

در اين گزارش با اشاره به اينكه از سال‌2014 تاكنون رژيم بحرين تابعيت حداقل 300نفر را با اتهام‌هايي نظير اقدام عليه امنيت ملي سلب كرده اين مسئله را تنها گوشه‌اي از سركوب اعتراض‌هاي صلح‌آميز مردم اين كشور دانسته است. دادگاه بحرين به درخواست دولت قرار است امروز جلسه رسيدگي به انحلال كامل جمعيت الوفاق، بزرگ‌ترين گروه مخالف اين كشور را برگزار كند. به تازگي مدت حبس شيخ علي سلمان، رهبر اين گروه از 4به 9سال افزايش پيدا كرده است.

همچنين روز گذشته نيروهاي امنيتي بحرين مهدي العكري، عضو شوراي جمعيت الوفاق را در زمان ترك محل تحصن بحريني‌ها بازداشت كردند.در موج جديد سركوب‌ها نبيل رجب، فعال حقوق بشر بحرين هم بازداشت شده و زينب الخواجه، فعال حقوق بشر كه پدرش، عبدالهادي الخواجه با حكم حبس ابد در زندان به سر مي‌برد با فهميدن امكان بازداشتش مجبور به ترك بحرين شده است.

در گزارش اكونوميست همچنين به ممنوع اعلام شدن تظاهرات در منامه اشاره و تأكيد شده كه قوانين جديدي كه توسط رژيم بحرين درنظر گرفته شده به آنها امكان مي‌دهد كه خيلي راحت‌تر از گذشته تابعيت هر كسي را سلب كنند. در اين گزارش آمده است كه مقام‌هاي رژيم خليفه حتي مانع از حضور مخالفان اين كشور در نشست سازمان ملل در‌ماه جاري شدند و اين مسئله باعث شد تا كميسارياي عالي حقوق بشر در انتقادي تند از رژيم آل خليفه بگويد:

سركوب نارضايتي‌هاي مردم به اين مسئله پايان نمي‌دهد؛ آن را بيشتر مي‌كند. وزير امور خارجه بحرين در توئيتر خود اما در واكنش به اين مسئله نوشت: ما وقت‌مان را به‌خاطر حرف‌هاي كميسارياي عالي تلف نمي‌كنيم چون هيچ قدرتي ندارد. خوان مانديز گزارشگر ويژه سازمان ملل هم اما تأكيد كرد كه رژيم بحرين، به‌خاطر روابطي كه با انگليس و آمريكا دارد، خود را از بازخواست مصون مي‌داند. ناوگان پنجم نيروي دريايي آمريكا سال‌هاست كه در بحرين مستقر بوده و انگليس هم در حال ساخت پايگاه دريايي خود در اين كشور است.

  • بحرين در سراشيبي سقوط

شيخ عيسي قاسم، رهبر شيعيان بحرين كه رژيم آل خليفه تابعيت او را با اتهام‌هايي مانند اقدام عليه امنيت ملي يا ايجاد تفرقه سلب كرده اتفاقا همواره تلاش گسترده‌اي براي اعتراض‌هاي صلح‌آميز براي اصلاحات در اين كشور داشته و معترضان را از رفتن به سوي خشونت منع كرده است. شيخ عيسي قاسم اعلام كرده كه حكم دولتي نمي‌تواند اصالت و شهروندي كسي را لغو كند و او حاضر به ترك كشور خود نخواهد بود.

اكونوميست در گزارش خود سكوت دولت‌هاي غربي در مقابل متحد خود در منطقه را بزدلانه توصيف كرده و تأكيد دارد كه اميد به ثبات بحرين در شرايط موجود بيشتر يك توهم است. در اين گزارش آمده است كه اقدام‌هاي رژيم آل خليفه معترضان بحرين را بدون هيچ گزينه و امكان ديگري قرار داده و پس از مدت‌ها اعتراض‌هاي صلح‌آميز حالا جريان اعتراض‌ها در اين كشور مي‌تواند به سمت خشونت پيش برود.

  • روحاني مخالف خشونت

شيخ عيسي قاسم كه در نجف نزد عالماني چون سيدمحمدباقر صدر تحصيل‌كرده سابقه‌اي طولاني در اصلاح امور اين كشور داشته است. در سال۱۳۵۰ و همزمان با اعلام استقلال بحرين او با اصرار عالمان از نجف به كشور بازگشت و نقش مهمي در تدوين قانون اساسي بحرين ايفا كرد. شيخ عيسي قاسم با رأي بالاي مردم عضو مجلس ملي بحرين شد و تا انحلال مجلس در آنجا ماند تا به روند سياسي اين كشور كمك كند.

رژيم آل خليفه همواره سعي داشته او را عامل خشونت در بحرين معرفي كند اما مسالمت‌جويي و ملي‌گرايي از محورهاي اصلي سخنراني‌هاي رهبر شيعيان بحرين بوده است. به‌عنوان نمونه او در يكي از خطبه‌هاي نمازجمعه خود گفت: ما به ميهن خود عشق مي‌ورزيم، عشق و علاقه ما به ميهن است و برايش طلب خيرو نيكي و صبر و استقامت در راه حق و فضيلت مي‌كنيم. او در اين سخنراني تبليغات رژيم بحرين را تلاشي رأي نفرت‌پراكني و شعله‌ور كردن آتش كينه و ترساندن برادران شيعه و سني از يكديگر دانست.