روز قدس باعث هراس بیشتر صهیونیستها می‌شود/ عمر اسرائیل کوتاه است

روز قدس باعث هراس بیشتر صهیونیستها می‌شود/ عمر اسرائیل کوتاه است

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- محمد فاطمی زاده: روزهای پایانی ماه مبارک رمضان رویدادی مهم را در دل خود جای داده است که سال ها پیش توسط حضرت امام خمینی(

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- محمد فاطمی زاده: روزهای پایانی ماه مبارک رمضان رویدادی مهم را در دل خود جای داده است که سال ها پیش توسط حضرت امام خمینی(ره) ایجاد شد؛ روز جهانی «قدس» که نماد وحدت میان امت اسلامی به منظور کوبیدن مشت محکم خود به دهان رژیم صهیونیستی است.

در گفتگو با «ناصر ابوشریف» نماینده جنبش «جهاد اسلامی» فلسطین به اهمیت روز قدس پرداخته شده است که در ادامه می آید.

*نقش امام خمینی (ره) در احیاء مسأله فلسطین و همچنین مواضع ایشان را در قبال این مسأله چگونه ارزیابی می کنید؟

مواضع امام خمینی در این رابطه بسیار معروف و مشخص است و بیش از آن است که بخواهیم در یک سوال پاسخ بدهیم. یکی از اهداف انقلاب اسلامی مقابله با طرح غربی و استعماری در منطقه است که پایگاه آن نیز رژیم صهیونیستی است. در زمان شاه هم موضوع رژیم صهیونیستی مورد توجه بود. شاه خودش یکی از متحدان اسرائیل در منطقه و دشمن مردم ایران و امام خمینی بود. به همین دلیل ایران یکی از کمربندهای امنیتی رژیم صهیونیستی در منطقه محسوب می شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نمایندگی رژیم صهیونیستی در ایران برچیده شد و سفارت فلسطین جایگزین آن شد. پس از آن نیز روز جهانی قدس برای وحدت امت اسلامی به منظور مقابله با خطر طرح استعماری و مرکز آن اسرائیل اعلام شد. امام خمینی در سخنرانی های خود دائما امت را به وحدت در برابر رژیم صهیونیستی فرا می خواند. ایشان همیشه رژیم صهیونیستی را دشمن اصلی می دانستند و بر اتحاد امت در برابر رژیم غاصب اسرائیل تاکید داشتند. امام خمینی تجسم یک عالم دینی مسلمان بود که نشان داد آزادسازی فلسطین و مسجد الاقصی از یک سو وظیفه دینی و شرعی و از سوی دیگر وظیفه انسانی و اخلاقی است.

*ضرورت برگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس را در شرایط کنونی و به ویژه پس از عادی سازی روابط میان برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی تشریح کنید؟

روز قدس در سال کنونی بیش از پیش و از ابعاد مختلف حائز اهمیت است؛ رژیم صهیونیستی در حال حاضر از مرحله برنامه ریزی عبور کرده و وارد مرحله اجرای نقشه خود شده است و نقشه آن نیز برپایی بنای هیکل بر روی ویرانه های مسجد الاقصی است. بنابراین ما نیازمند یک خیزش مردمی جهانی هستیم که اساس آن نیز اسلامی و انسانی و اخلاقی باشد تا بدین صورت با نقشه های صهیونیست ها در فلسطین، مسجد الاقصی و قدس مقابله شود. در نتیجه همه مردم نه فقط در ایران بلکه در همه کشورها باید این نقشه ها را محکوم و مخالفت خود را با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کنند. در وهله نخست مردم و ملت ها باید این کار را بکنند. پس از آن نیز دولت های عربی باید این اقدام را انجام دهند. همچنین در حال حاضر عادی سازی روابط علنی شده است و کاملا مخفیانه نیز نیست؛ عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی آزار دهنده است و ما عادی سازی روابط کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی را تایید نمی کنیم. برخی در صدد هستند تا از یک سو شماری از کشورهای اسلامی را با یکدیگر دشمن کنند و از سوی دیگر اسرائیل را دوست نشان دهند که این معادله بسیار تعجب برانگیز است و با آن مخالف هستیم.

*پس از اعلام روز جهانی قدس چه تغییراتی در عرصه جهان اسلام و برخی کشورهای عربی رخ داد؟ ممکن است که تغییراتی در ایران رخ داده باشد اما در کشورهای عربی چه تغییراتی به وجود آمد؟ وظیفه مردم و دولت ها در این خصوص چیست؟

همزمان با انقلاب اسلامی بیداری اسلامی نیز به وجود آمد و تلاش هایی نیز برای مقابله با طرح استعماری در منطقه صورت گرفت اما این طرح بسیار قوی بوده است و طرح های انقلابی شکست خورده اند. آخرین نمونه آن هم بهار عربی بود که برای آزادکردن مردم و ملت ها از یوغ رژیم های مرتبط با استعمارگران تلاش کرد اما متأسفانه به دلیل پیروزی طرح و نقشه غربی که تأمین کننده منافع رژیم صهیونیستی بود، بهار عربی نیز به نتیجه ای نرسید. تلاش های بسیاری در منطقه صورت گرفت اما به دلیل مداخله های غربی و منطقه ای در امور کشورهای عربی موفقیت آمیز نبود. روز قدس نباید فقط منحصر به یک روز شود بلکه تمام سال باید این روز را زنده نگه داشت. در همین راستا روابط علنی و مخفیانه رژیم های عربی و تامین منافع رژیم صهیونیستی توسط آنها نیز مشخص است اما مردم به عنوان رکن اصلی باید حرکت کنند، قیام کنند و دشمن اصلی خود را که همان رژیم صهیونیستی و همراهان آن است، بشناسند و با آن مقابله کنند. برخی از رژیم های عربی در صدد هستند تا اسرائیل را به عنوان یک دوست برای خود بشناسند که مایه تأسف است و به معنای واقعی کلمه خیانت به دین، اسلام و انسانیت است؛ این رژیم ها به عنوان مزدور رژیم صهیونیستی و در راستای منافع این رژیم فعالیت می کنند نه برای منافع خودشان و این خیانت است.

*آیا اعتقاد دارید که برخی از دولت ها از آرمان فلسطین برای ساکت کردن مردمان خود بهره می برند؟

این موضوع صحیح است؛ برخی از رژیم ها توسط غرب روی کار آمده اند تا کمربند امنیتی برای رژیم صهیونیستی باشند. روابط این رژیم ها با اسرائیل آشکار شده است و این در حالی است که لحظه به لحظه بر تندروی رژیم صهیونیستی افزوده می شود. اسرائیل در صدد است تا بر حدود ۶۰ درصد از کرانه باختری مسلط شود تا بدین طریق آن را جزئی از اسرائیل کند و مردم را از این منطقه بیرون کند. برخی در تلاش برای کمک کردن به اسرائیل هستند و ما این اقدامات را خیانت آمیز به حساب می آوریم اما باید توجه کرد که این اقدامات از سوی رژیم های عربی صورت می گیرد نه از سوی مردم و ملت هایشان و همچنین آنها بیانگر موضع اسلام و عربیت نیستند.

*نقش سعودی ها را در به حاشیه راندن مسأله فلسطین چگونه ارزیابی می کنید؟

عربستان که دارای ۲ حرم شریف است و مهد رسالت است، باید در مبارزه با رژیم صهونیستی جدیت بیشتری داشته باشد اما سعودی ها در جریان حملات رژیم صهیونیستی علیه مقاومت و حزب الله، به کمک مقاومت نیامدند. این کشور می تواند با تشکیل ائتلاف با یمن مقابله کند اما چگونه است که برای مقابله با رژیم صهیونیستی ائتلاف تشکیل نمی دهد؟! در صورتی که این کشور به دلیل در بر داشتن مقدسات اسلامی باید جدی تر از بقیه کشورها در تشکیل ائتلاف علیه صهیونیست ها اقدام کند. نکته حائز اهمیت، نقش مردم و علمای عربستان در مقابله با اظهارات سعودی ها در خصوص عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. برقراری رابطه با صهیونیست ها طبق حکم وهابیت، کفر است و چنین فردی کافر است. در چنین شرایطی مجلس علما در عربستان واکنشی نشان نمی دهد. در نهایت باید بگویم که نقش سعودی ها منفی و غیرسازنده است و از مقاومت حمایت نمی کنند. همچنین طرح عربی نیز یک طرح اساسا سعودی است و بر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید دارد. عربستان باید در مقابله با رژیم صهیونیستی نقشی اسلامی و حقیقی و فرماندهی داشته باشد نه بالعکس.

*نظر شما درباره کشورهایی که مسأله فلسطین را عربی می دانند، چیست؟

مسجد الاقصی قبله نخست مسلمانان است و تمام امت اسلامی در قبال آن مسئولیت دارند و این وظیفه تمام امت است. بنابراین هیچ کس نمی تواند به دلیل کمک به مردم فلسطین بر سر آن ها منت بگذارد؛ زیرا به وظیفه اش عمل کرده است. حتی اگر این مسأله را وظیفه ای ملی ندانیم، یک وظیفه انسانی است. در قرن بیستم نزدیک به ۶۰ درصد مردم فلسطین از کشورشان بیرون رانده شدند و  حدود ۵۳۰ شهر و روستا ویران شدند. این ها جنایات علیه بشریت است. هر کس که در کنار فلسطین باشد، اقدامی انسانی و دینی و اخلاقی انجام داده است و هر کس که در کنار رژیم صهیونیستی باشد، دشمن انسانیت و ارزش های اخلاقی است.

*لطفا میزان ترس و عمق نگرانی رژیم صهیونیستی از برگزاری روز جهانی قدس را تشریح کنید.

رژیم صهیونیستی در صدد است تا وانمود کند مشکل اساسی و دشمن اصلی در منطقه این رژیم نیست بلکه این جنگ، جنگ میان ایران و کشورهای عرب، جنگ شیعه و سُنی و یا جنگ کُردها و ایران است تا بدین صورت خود را از عنوان دشمن درجه نخست دور گرداند. آنها برای تحقق این هدف بر روی اذهان مردم کار می کنند و برای نمونه یک افسر اطلاعاتی صهیونیست با اسمی ایرانی مثل حسین و عکس امام خمینی در شبکه های مجازی حضور می یابد تا دیدگاه مردم و جوانان را در خصوص این رژیم و حمایت از مسأله فلسطین تغییر دهد. این رژیم در صدد تفرقه و پاره پاره کردن منطقه است و ما در روز قدس با حضور جمعی که نشان دهنده وحدت است، نگرانی رژیم صهیونیستی را بر می انگیزیم. زیرا در چنین روزی مردم با وحدت اعلام می کنند که دشمن شماره یک همگان رژیم صهیونیستی است. در حقیقت روز قدس نقشه رژیم صهیونیستی را نقش بر آب می کند.

*کدام گزینه برای آزادسازی قدس بهترین راه است؟ مذاکره یا مقاومت؟

بلاشک گزینه مذاکره پیش از این تجربه شده است؛ پس از گذشت ۲۲ سال از مذاکرات نه تنها دستاوردی نداشته ایم بلکه در سایه صلح، شمار شهرک نشینان در کرانه باختری نیز افزایش یافته است. مقاومت و مقابله با رژیم صهیونیستی با حمایت امت متحد اسلامی بهترین راهکار برای این موضوع است اما در صورتی که امت اسلامی متفرق شود، منافع صهیونیست ها در منطقه تأمین می شود.

*با توجه به تاکیدات امام خمینی و حضرت آیت الله خامنه ای مبنی بر نابودی رژیم صهیونیستی و سلب موجودیت این رژیم تا ۲۵ سال دیگر، در رابطه با امکان تحقق این موضوع در برهه کنونی توضیح دهید.

در صورتی که واقعیت ها را در این خصوص بررسی کنیم، درک می کنیم که ما به عنوان امت اسلامی دارای یک تاریخ گسترده و دارای اقتدار هستیم. هر چند که برخی اوقات درگیر برخی بحران ها می شویم اما به آسانی می توانیم بر دشمنانمان غلبه کنیم و راه اصلی آن وحدت امت اسلامی است. در صورت ایجاد وحدت میان امت اسلامی، اسرائیل مستقیما نابود می شود. همچنین وعده الهی نیز در این زمینه هست که ما و یهودی ها آن را به خوبی می دانیم: «فَإِذا جاءَ وَعْدُ الْآخِرَهِ؛ لِیَسُوؤُا وُجُوهَکُمْ، وَ لِیَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ کَما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّهٍ، وَ لِیُتَبِّرُوا ما عَلَوْا تَتْبِیراً»(آیه ۷ سوره اسراء). ما به این وعده الهی ایمان داریم اما اگر به واقعیت های سیاسی و درگیری میان کشورهای اسلامی توجه کنیم، متوجه می شویم که اسرائیل در سایه چنین شرایطی به صورت آسوده به سر می برد. ما مطمئن هستیم که وجود اسرائیل کوتاه مدت است و به اعتقاد برخی تا پیش از رسیدن به ۲۵ سال نیز از بین خواهد رفت. اسرائیل در حالت ضعف به سر می برد و برای قدرتمند شدن خود از دیگران کمک می گیرد؛ یکی از نقاط قدرتمند شدن آن نیز ضعف و درگیری های داخلی میان مسلمانان است. در صورت اتحاد اسلامی بدون اینکه ارتش عربی و اسلامی نیز با آن بجنگد، می توان این رژیم را نابود کرد.