ضعف ائتلاف غرب علیه داعش کجاست؟

ضعف ائتلاف غرب علیه داعش کجاست؟

جهان > دیدگاه - سیدمحمدعلی حسینی:هدف نشست وزیران خارجه کشورهای موسوم به ائتلاف بین‌المللی ضد‌داعش به رهبری آمریکا که برای د
جهان > دیدگاه - سیدمحمدعلی حسینی:
هدف نشست وزیران خارجه کشورهای موسوم به ائتلاف بین‌المللی ضد‌داعش به رهبری آمریکا که برای دومین بار و با حضور تعدادی از وزیران خارجه و دفاع کشورهای غربی و عربی در واشنگتن برگزار شد،

بررسي آخرين تحولات مربوط به اقدامات اين ائتلاف و افزايش هماهنگي و تبادل اطلاعات درباره داعش و همچنين نحوه ادامه عمليات اين ائتلاف در سوريه و عراق بيان شده است.

  • چند نكته در اين باره:

اول) تا‌كنون نه‌تنها هيچ نشانه‌اي از صداقت اين ائتلاف كه در سال 2014و با هدف «تضعيف و نهايتا نابودي داعش» شكل گرفت، در مبارزه جدي، همه جانبه و مستمر عليه داعش و ساير گروه‌هاي تروريستي مشاهده نشده بلكه عملكرد اين ائتلاف حكايت از رياكاري و خيانت آنها به گروه‌ها و كشورهايي است كه شرافتمندانه در مقابل جنايات وحشتناك و بي‌سابقه گروه‌هاي تكفيري تروريستي در سوريه و عراق، مقاومت كرده و در مبارزه جدي عليه آنان مشاركت داشته و شهداي بسياري را نيز در اين مسير تقديم كرده‌اند. شكست‌هاي پي‌درپي تروريست‌ها در سوريه و عراق و آزاد‌سازي‌ مناطق وسيعي از چنگال آنان و تحميل ياس و نوميدي بر اردوگاه داعش و جبهه النصره و حاميان پيدا و پنهان تروريست‌ها از نتايج ارزشمند اين مبارزات صادقانه و فداكارانه بوده است.

دوم) نشانه‌هايي اساسي، حكايت از آن دارد كه اين ائتلاف انگيزه ويژه‌اي در مقابله مؤثر با گروه‌هاي تروريستي تكفيري نداشته و برگزاري چنين نشست‌هايي صرفا پاسخي عوامفريبانه به افكار عمومي دنياست كه از يك طرف اعتبار و حيثيت سياسي- امنيتي خود را نزد آنان از دست رفته مي‌بينند واز طرف ديگر سياست‌هاي مزورانه و غيرواقع بينانه خود را موجب گسترش دامنه ناامني و بي‌ثباتي و ترور و جنايت تا درون مرزهاي اروپا مي‌دانند.

  • موارد ذيل ازجمله اين نشانه‌هاست:

1- پافشاري غيرموجه ائتلاف بر استمرار رويكرد دوگانه در برخورد با پديده تروريسم و گروه‌هاي تروريستي.
2- تلاش بي‌وقفه و لجوجانه و اگرچه بي‌ثمر آنان، در منزوي ساختن ائتلاف ايران، روسيه، عراق، سوريه و گروه‌هاي مقاومت كه بيشترين توفيق را در زمينگير كردن گروه‌هاي تروريستي و سركوب آنان و آزاد‌سازي‌ مناطق مختلف داشته‌اند.

3- ادامه حمايت‌هاي مالي و تسليحاتي و آموزشي از گروه‌هاي تروريستي به اصطلاح معتدل كه آشكارا و در مقابل ديدگان ميليون‌ها نفر به بريدن سر نوجوان فلسطيني 12ساله افتخار مي‌كنند و همچنين پافشاري بر خواسته غيرقانوني و غيردمكراتيك عليه حكومت قانوني در سوريه و مانع‌تراشي در مسير گفت‌وگوهاي سوري- سوري.

نكته اساسي آنكه اين ائتلاف براي دستيابي به توفيقاتي در عرصه عملياتي مبارزه با داعش و ساير گروه‌هاي تروريستي و نيز مشاركت مؤثر در بازگشت امنيت و ثبات منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي كه همگان از آن بهره برند، چاره‌اي جزبازنگري در رويكرد سياسي- عملياتي اعضاي خود كه بعضا سرچشمه افراطي‌گري، خشونت‌طلبي و تروريسم و ناامني هستند، ندارد.

  • مشاور بين‌الملل دبير مجمع تشخيص مصلحت