تدوین ۹ جلد دانشنامه فرهنگ و تمدن کردستان آغاز شد

تدوین ۹ جلد دانشنامه فرهنگ و تمدن کردستان آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، امین مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان در دیدار با اعضای شورای پژوهشی تدوین دانشنامه فرهنگ و ت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، امین مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان در دیدار با اعضای شورای پژوهشی تدوین دانشنامه فرهنگ و تمدن کردستان با استاندار کردستان اظهار داشت: کار تدوین دانشنامه فرهنگ و تمدن کردستان از دو ماه قبل به صورت رسمی آغاز شده و در فاز نخست قرار است ۹ عنوان از این دانشنامه تدوین و چاپ شود.

وی عنوان کرد: در قالب فاز نخست این کار، قرار داد با ۹ نفر از پژوهشگران و اساتید دانشگاه برای تدوین این دانشنامه به امضا رسیده است و انتظار می‌رود که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته بتوانیم در دهه فجر امسال  این ۹ جلد را چاپ و روانه بازار کنیم.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان ادامه داد: قرار است که در فازهای بعدی این دانشنامه به صورت جدی به عنوان یک اولویت از سوی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان دنبال شود و در نهایت ۱۱۰ عنوان کتاب در حوزه های مختلف فعالیت های فرهنگی، هنری، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی این استان چاپ و منتشر شود.

وی با اشاره به عناوین فاز نخست دانشنامه فرهنگ و تمدن استان کردستان، یادآور شد: در فاز نخست قرار است در حوزه های ادبیات عامه، مساجد، انقلاب اسلامی و کردستان، موسیقی، نگاه شرق شناسان به کردستان، سینما، نحله های عرفانی و مشاهیر مذهبی، حماسه سرایی در ادبیات کردی، زبان کردی و گویش ها چاپ و عرضه شود.

مرادی با اشاره به ضرورت تدوین این دانشنامه در استان کردستان اظهار داشت: در حال حاضر در حوزه مکتوب سند قابل توجهی در خصوص ظرفیت ها و توانمندی های کردستان وجود ندارد و به همین دلیل با تدوین این سند می توان بخشی از سابقه و تاریخ کردستان را به صورت مکتوب عرضه کرد.

ردیس حوزه هنری استان کردستان با اشاره به حضور افراد فرهیخته و توانمند در شورای پژوهشی تدوین این دانشنامه، یادآور شد: علاوه بر اینکه برای هر عنوان یک نفر به عنوان نویسنده حضور دارد، یک نفر نیزاز اساتید به نام دانشگاهی به عنوان ناظر انتخاب شده است  تا بتوان از تمامی ظرفیت های در اختیار بهره برداری کرده و در نهایت دانشنامه ای در شأن فرهنگ و تمدن استان ارائه شود.

رئیس حوزه هنری استان کردستان گفت: انتظار می رود که در سایه حمایت های مسئولان استانی و کشور به ویژه استاندار کردستان بتوانیم بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته به بهترین شکل ممکن دانشنامه فرهنگ و تمدن کردستان را تدوین و در دهه فجر امسال از این ۹ اثر رونمایی نماییم.

در جریان برگزاری این نشست، آقایان دکتر اسماعیل احمدی، دکتر امید ورزنده، دکتر جمال احمدی، دکتر سید محمد شیخ احمدی، دکتر بهروز خیریه، کامبیز کریمی، مهدی احمدی، دکتر هادی یوسفی، ایرج کاکی، شیلان برهانی و شلیر عطایی از اعضای شورای پژوهشی دانشنامه فرهنگ و تمدن کردستان به بیان دیدگاه های خود پرداخته و از استاندار کردستان درخواست کردند که از این طرح مهم و ارزشمند در استان به صورت ویژه حمایت کند.