همیشه پای یک «فریدون» در میان است

همیشه پای یک «فریدون» در میان است

خبرگزاری مهر، گروه سیاست، فاطمه کرمانی: اگرچه همزمان با روی کارآمدن دولت یازدهم و آغاز به کار رسمی روحانی به عنوان منتخب ملت برادر پرحاشیه وی چهره همی

خبرگزاری مهر، گروه سیاست، فاطمه کرمانی: اگرچه همزمان با روی کارآمدن دولت یازدهم و آغاز به کار رسمی روحانی به عنوان منتخب ملت برادر پرحاشیه وی چهره همیشه در صحنه بوده اما این روزها به نظر می رسد به خاطر طرح برخی مسائل از جمله حقوق های نجومی وی بیش از پیش نقل محافل شده است.

این روزها رسانه های مختلف مسئله حقوق های نجومی را مورد بررسی قرار می دهند و در جریان آن به نقش برادر رئیس جمهور نیز پرداخته می شود.

گفته می شود که وی در انتصاب برخی چهره هایی که امروز متهم به دریافت حقوق های نامتعارف هستند نقش آفرینی کرده است.

به گفته رسانه ها و برمبنای آنچه در محافل خبری گفته می شود، انتخاب علی صدقی به عنوان رئیس بانک رفاه کارگران که امروز به دلیل داشتن فیش حقوقی نجومی با دستور وزری اقتصاد برکنار شده است از تحرکات حسین فریدون بوده است.

رسانه های مختلف البته در جریان افشای فیش حقوقی رئیس کل بانک رفاه از مشارکت اقتصادی صدقی با فریدون در قالب راه اندازی یک صرافی در سال ۹۰ پرده بردار ی کردند.

چند روز پیش محافل رسانه ای خبر از کشف یک شبکه فساد بانکی در کشور دادند که رستگار سرخه ای، مدیرعامل معزول بانک ملت یکی از اعضای این باند است.

اما گفته می شود انتصاب وی به عنوان مدیر عامل بانک ملت با دستور مستقیم مقامات ارشد کشور به وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی صورت گرفته بود و البته رسانه ها این را هم نوشتند که معرفی وی برای این مسئولیت به دلیل نداشتن تخصص لازم موجوبات نارضایتی و دلخوری وزیر و رئیس کل بانک مرکزی را هم به دنبال داشته است.

در فضای حاکم بر رسانه ها اما چندی پیش خبری از تحصیل رانتی حسین فریدون در دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد.

این خبر در حالی منتشر شد که رئیس سازمان سنجش به عنوان یک مقام رسمی در این سازمان طی گفت‌وگویی اعلام کرد: فریدون ابتدا در دوره شبانه دانشگاه گیلان پذیرفته شده و پس از آن به‌دلیل کسب حدنصاب نمره به پردیس دانشگاه شهید بهشتی معرفی شده و پس از آن هر اتفاقی افتاده بین دانشگاه شهید بهشتی و فریدون بوده، لذا اگر فریدون در این دانشگاه پذیرفته شده باشد، در پی تصمیم خود دانشگاه بوده است.

سازمان سنجش در اطلاعیه رسمی خود اعلام کرد: (حسین فریدون) در سال ۱۳۹۲ در آزمون دکترای نیمه‌متمرکز در مجموعه علوم سیاسی شرکت و در مرحله تکمیل ظرفیت نسبت به انتخاب ۵ کدرشته محل اقدام می‌کند. نامبرده در کدرشته محل ۹۶۲۶ رشته روابط بین‌الملل دوره شبانه دانشگاه گیلان در بین چندبرابر معرفی‌شدگان برای انجام مصاحبه با استفاده از سهمیه ایثارگران در رتبه ۲ (دو) به‌دلیل کسب حدنصاب سهمیه قرار می‌گیرد. دانشگاه گیلان در اعلام نتایج وی را غایب مصاحبه معرفی می‌کند".

اظهار نظر رسمی «ابراهیم خدایی» و اطلاعیه سازمان سنجش درباره تحصیل فریدون اما چندی بعد اسناد جدیدتری را برملا کرد که نشان داد تحصیل فریدون حتی در دانشگاه گیلان هم امری بعید و ناممکن بوده است. به طوری که براساس اطلاعیه تکمیل ظرفیت آزمون دکترای تخصصی در سال ۹۲ دانشگاه گیلان در دوره شبانه هیچ پذیرش دانشجویی نداشته است.

در این بین اما سرپرست وقت دانشگاه گیلان به دلیل تکمیل ظرفیت در مقطع تحصیلات تکمیلی در رشته روابط بین الملل طی مکاتباتی از ریاست سازمان سنجش درخواست کرده بود که برای این کدرشته در تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری برای نیم‌سال دوم سال تحصیل ۹۳‌ــ‌۹۲ هیچ تعداد دانشجویی پذیرفته و اعلام نشود و این سند دیگری بر باطل بودن ادعای تحصیل قانونی برادر رئیس جمهور در دانشگاه گیلان است.

سازمان سنجش در اطلاعیه خود این را هم اعلام کرد که فریدون برای استفاده از سهیمه ایثارگری و تحصیل در دوراه دکترا به دانشگاه شهید بهشتی معرفی شده است اما مشاور رئیس دانشگاه شهید بهشتی در امور ایثارگران و عضو هیئت علمی این دانشگاه عنوان کرد هیچ مدرکی مبنی بر ایثارگر بودن حسین فریدون به دانشگاه شهید بهشتی ارائه نشده است.

در روزهای پایانی سال ۹۴ درحالی که به برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک می شدیم، علیرضا زاکانی، نماینده مردم تهران در مجلس در سخنانی از نقش فریدون در زد و بندهای اقتصادی و برگزاری جلسات مستمر هر دو هفته یکبار در دفتر رئیس جمهور پرده برداشت.

وی با طرح این سوال که برادر رئیس جمهور و برخی اطرافیانش با شستا، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت خارجه و وزارت ارتباطات چه کار دارند چه کردند گفت: در دفتر رئیس جمهور جلسات باند دلالی برگزار می شود و آقای رئیس جمهور برای مبارزه با فساد اقتصادی باید اول از برادر خود شروع کند.

وی این را هم گفت که عده ای به بهانه زمینه سازی برای سرمایه گذاری خارجی بعد از توافق هسته ای و امضا برجام، به پورسانت گیری خود می اندیشند.

زاکانی اما چندی بعد و در روزهایی که رقابت های انتخاباتی فروکش کرده و ترکیب نهایی مجلس دهم روشن شده بود در نشستی دیگر گفت: بدهکاران بانکی که با حسین فریدون مرتبط هستند ازجمله آقایان مالامیر و دانیال زاده چند صد میلیون درهم از بانک ملت تسهیلات با سود صفر درصد گرفته اند.

این هم گفته شد که بانک ملت با واسطه گری فریدون با کارمزد صفر درصد ۴۰۰ میلیون درهم به رفقای هم کاسه وی تسهیلات داده است. تا این پول را وارد کشور کرده و از طریق صرافی ها این پول را تبدیل کنند سپس همان پول را در بانک ملت سپرده گذاشته اند و ۲۴ درصد سود بگیرند.

حضور حسین فریدون در مذاکرات هسته ای هم یکی دیگر از مواردی بود که رسانه ها نسبت به آن واکنش نشان دادند که وی براساس کدام تخصص و مسئولیت در تمام مراحل مذاکرات با ۱+۵ حضور دارد.

چندی نگذشت که در واکنش به این سوال رسانه ها عباس عراقچی، عضو ارشد هیات مذاکره کننده هسته ای در مراسمی که به بهانه پیروزی در مذاکرات هسته ای حاصل شده بود در شهرستان سرخه و در جمع هم شهریان دو برادر سرخه ای گفت: از طریق برادر رئیس جمهوری مباحث مذاکرات را به زبان سرخه ای با رئیس جمهوری در میان می گذاشتیم.

حسین فریدون اما همچنان از سوی رسانه های مختلف مورد رسد قرار گرفت به طوری که در اوایل سال جاری رسانه ها مسئله غیبت وی را دنبال کردند.

فریدون در نخستین ماه های سال به مدت دو ماه در محافل خبری و جلسات رسمی دولت از جمله جلسات هیئت وزیران و نشست های شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور پیدا نکرد همین باعث شد خبرنگاران از دادستان کل کشور درباره این غیبت سوال کنند که آیا وی دستگیر شده است اما حجت الاسلام منتظری در پاسخ به این سوال تنها سکوت کرد.

حضور همیشگی حسین فریدون در تمام موضوعات اقتصادی، سیاسی، داخلی و خارجی امری است که بیش از همه این ادعا را تصدیق می کند که وی توانسته راه دست اندازی به بیت المال را برای خود و برخی رفقای گرمابه و گلستانش هموار کند و شاید حافظه تاریخی ملت ایران هرگز فراموش نکند که همواره وجود اطرافیان حاشیه دار روسای جمهور و مقامات مسئول در کشور زمینه ترد شدن آنها از سوی مردم بوده است.

شاید یادآوری این امر برای رئیس جمهور وی را به طور جدی بر آن دارد که هرچه زودتر تکلیف خود و دولت در راس را با حسین فریدون روشن کند.

تاسیس یک شرکت واردات و صادارت و بازرگانی توسط فریدون نیز از دیگر اخباری بود که رسانه ها به آن پرداختند. در خبرهای مربوط به این فعالیت فریدون نوشته شد شرکت آوا نوتریگا یکی از شرکت هایی است که فریدون به همراه صدقی و مانی مهاجان تأسیس کرده که زمینه فعالیت آن واردات و صادرات، انجام امور بازرگانی و ... با دامنه فعالیت گسترده است.

همچنین رسانه ها نوشتند اسنادی از همکاری دختر فریدون به نام مریم فریدون با یکی از بانک ها و موسسات تجاری بازرگانی لندن منتشر شده است؛ مریم فریدون که از بورس تحصیلی استفاده کرده و پس از اتمام تحصیل خود در دانشگاه، به عنوان تحلیل گر در تجارت و فروش و بازرگانی در شرکت مورگان استنلی مشغول به کار شده است.

حال اما با وجود این اما و اگرها درباره حسین فریدون شاید وقت آن باشد که قبل از هر زمان دیگری و پیش از آنکه بیشتر از این دیر شود، رئیس جمهور تکلیف خود را با برادرش روشن کرده و وعده همیشگی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی را به منصه ظهور بگذارد.