لزوم تخصیص اعتبار برای اطلاع‌رسانی مناسب آلودگی‌‌های اشعه فرابنفش/ افزایش همکاری‌ هواشناسی و جهادکشاورزی

لزوم تخصیص اعتبار برای اطلاع‌رسانی مناسب آلودگی‌‌های اشعه فرابنفش/ افزایش همکاری‌ هواشناسی و جهادکشاورزی

‌به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، داود پرهیزکار‌ با اشاره به گستردگی حوزه کاری سازمان هواشناسی، بخش کشاورزی
‌به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، داود پرهیزکار‌ با اشاره به گستردگی حوزه کاری سازمان هواشناسی، بخش کشاورزی را یکی از بخش‌های بسیار وابسته به اطلاعات هواشناسی خواند.

وی گفت: در سیستم کشاورزی محصول و آفت هر دو به شدت وابسته به شرایط جوی هستند، این شرایط در دامداری و زنبورداری نیز دیده شده و برای جلوگیری از تلفات در این حوزه تأثیرگذار خواهد بود.

پرهیزکار در ادامه با تأکید براینکه براساس تجارب موجود حلقه مفقوده‌ای در ارتباط بین سازمان و کاربران وجود دارد، گفت: تجارب و برخی از حوادث اتفاق افتاده نشان می‌دهد با وجود انتشار اطلاعات مفید و مورد نیاز از سوی سازمان هواشناسی، شاهد خسارت و مشکلاتی برای این گروه هستیم زیرا هنوز حلقه مفقوده‌ای در ارتباط ‌دو طرفه بین ما و کاربران این حوزه وجود دارد که باید هرچه سریع‌تر رفع شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی‌ طراحی سامانه تهک در دولت یازدهم را ابزاری برای از بین بردن این حلقه دانست و اضافه کرد: سامانه تهک (سامانه توسعه هواشناسی کاربردی) اطلاعات هواشناسی تولیدشده را به زبان کاربر نهایی تبدیل کرده و در اختیار آنها قرار می‌دهد، این سامانه پس از ارائه خدمات، بازخورد و تأثیر استفاده از این اطلاعات را نیز از کاربر گرفته و در خدمات‌رسانی بعدی از آنها استفاده می‌کند.

رئیس سازمان هواشناسی تهیه سامانه تهک را اقدامی شهروندمدار دانست و افزود: ما در این سامانه به نوعی بسیار فراتر از سامانه شهراه حرکت می‌کنیم، زیرا مدام با کاربران در ارتباط بوده و با بررسی نیازهای آنها اطلاعات خواسته شده را در اختیارشان قرار می‌دهیم.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون دوسال از زمان آغاز به کار سامانه تهک کشاورزی در سطح کشور می‌گذرد گفت: خوشبختانه در این مدت نتایج بسیار خوبی به دست آورده‌ایم و شاهد استقبال خوبی در این زمینه بودیم.

این مقام مسئول در ادامه از همکاری بالای هواشناسی با جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: در حال حاضر همه اطلاعات لازم برای این نهاد نیز به صورت مستقیم به این سازمان و سایر کاربران از سوی هواشناسی کشور منتقل می‌شود؛ در حقیقت ارتباط قوی ما با کاربران نهایی است که موجب افزایش همکاری بین هواشناسی و جهاد کشاورزی نیز شده است.

پرهیزکار در بخش دیگری از سخنانش کشاورزی را از اصلی‌ترین بخش‌های اقتصاد مقاومتی و همچنین دارای جمعیتی بالا در کشور قلمداد کرد و افزود: بدون شک سازمان هواشناسی نقش بسیار تعیین کننده‌ای در کشاورزی و تولید مواد غذایی دارد که در حال حاضر نیز همه این اطلاعات به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی از تهیه نسخه خودکار سامانه تهک در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: از طریق این سامانه، هر کاربر با اطلاعات مشخص در سامانه، ثبت‌نام کرده و براساس نوع فعالیت و محل سکونت خود اطلاعات مورد نیاز را دریافت می‌کند.

رئیس سازمان هواشناسی کشور همچنین در خصوص سامانه تهک جاده‌ای نیز بیان کرد: اطلاعات این سامانه افرادی از قبیل رانندگان حرفه‌ای، راهداری‌ها و مسافران را تحت پوشش قرار می‌دهد؛ خوشبختانه در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای با سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز داشته‌ایم که براساس آن همکاری دوجانبه‌ای بین دو سازمان انجام شده و سرویس مورد نیاز فرد در جاده در اختیار کاربر قرار داده می‌شود.

وی رانندگی در هوای نامساعد را امری بسیار پرخطر و پرهزینه برای کشور دانست و گفت: راهداری، پلیس راه، سازمان امداد و نجات سه بخشی هستند که در این زمینه فعال بوده و در صورت بروز حادثه هزینه بسیاری را متحمل می‌شوند؛ خوشبختانه سازمان هواشناسی در این بخش نیز کاربرد بالایی داشته و می‌تواند در جلوگیری از این مسائل نقش مهمی را ایفا کند.

این مقام مسئول‌ اعلام کرد: محیط زیست، شهرداری و سازمان هواشناسی سه بخش دخیل در موضوع آلودگی هوا هستند که قسمت مرتبط آن با هوا در حیطه وظایف سازمان هواشناسی است؛ در این بخش آلودگی مربوط به تابش اشعه فرابنفش نیز بحث دیگری است که سازمان در صورت تخصیص اعتبار می‌تواند خدمات خوبی را در این بخش ارائه دهد.

انتهای پیام/ک

http://fna.ir/Q5UA4S