از اجاره عمو موسیقی تا مهدهای میلیونی انگلیسی زبان

از اجاره عمو موسیقی تا مهدهای میلیونی انگلیسی زبان

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، فرآیند تربیت کودک در خانواده از همان بدو تولد آغاز می‌شود اما کم کم با افزایش سن از حمایت مطلق و همه&zwnj
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، فرآیند تربیت کودک در خانواده از همان بدو تولد آغاز می‌شود اما کم کم با افزایش سن از حمایت مطلق و همه‌جانبه پدر و مادر کم شده و به استقلال فرزند افزوده می‌شود. والدین برای افزایش استقلال باید در مناسب‌ترین زمان فرزندان خود را به مکان‌هایی مانند مهدکودک، پیش‌دبستانی و... بفرستند.

تعامل کودک با همسالان، آشنا شدن آنها با قوانین اجتماعی، ایجاد روابط اجتماعی، بازی‌های گروهی و رشد توانایی‌های فردی از مزایای مهدکودک است که زمینه‌ساز مدرسه‌پذیری و به دنبال آن جامعه‌پذیری کودک می‌شود.

متاسفانه تحقیقات و بررسی‌ها نشان داده در جامعه ما، مهدها از استانداردها و شیوه‌های صحیح آموزشی فاصله زیادی دارند؛ از مربی گرفته تا ایمن بودن مهدکودک؛ و این درحالی است که طی 30 سال گذشته، تعداد کودکانی که به کودکستان یا مهدکودک می‌روند، افزایش یافته و میزان ساعتی که کودکان دور از والدین خود هستند بیشتر شده است.

از طرفی وظیفه یک مهدکودک خوب فقط این نیست که کودکان را در غیاب والدینشان ایمن نگه درد و آنها را خوب تغذیه کند بلکه مهدکودک باید مانند یک کودکستان کارآمد، تجربیات آموزش با کیفیت عالی را برای کودکان فراهم کند.

مهدهایی که مربی متخصص ندارند

مینا فرهادی، کارشناس ارشد روان‌شناسی تربیتی در این باره به فارس می‌گوید: مربی مهد باید دارای تحصیلات علوم تربیتی و روان‌شناسی کودک و رشد داشته باشد. اما گاهی در مهدها دیده شده که از مربیان متخصص استفاده نمی‌شود یا حتی در برخی موارد میزان تحصیلات مربیان، دیپلم است که بهتر است در این‌گونه مهدها، در طول هفته، حداقل دو روز روان‌شناس در مهد حاضر شود و به مشاهده رفتاری دقیق کودکان بپردازد تا در صورت لزوم توصیه‌های مربوط به مربی و والدین را تذکر دهد.»

وی در مورد شیوه‌های آموزش و یادگیری در مهدکودک ادامه می‌دهد: مهدهایی که تنها به بعد آموزشی می‌پردازند مثلا آموزش همزمان دو زبان، لزوما مهدهای مناسب نیستند چراکه بهترین نوع آموزش و یادگیری در سنین خردسالی از راه‌های بازی عینی، کلامی و عملی است و در تنظیم بازی‌ها در سنین مختلف مهد باید دقت کافی شود. نوع بازی‌ای که برای بچه‌ها در نظر گرفته می‌شود، بسیار مهم است. بازی‌های هر گروه سنی باید با توجه به مراحل رشد کودک طراحی شود تا علاوه بر لذتی که کودک از اجرای بازی می‌برد، مهارت‌های جدید را نیز بیاموزد.

 

این مهدکودک است یا هتل ستاره‌دار؟!

در سالهای اخیر هم موضوع ستاره‌دار بودن مهدکودک‌ها باب شده است مهدهایی که به گفته یکی از مسئولان مهدکودک،مانند هتل ها شده و همانطور که هتل ها با امکانات بهتر،ستاره بیشتری هم دارند این مهدها از یک ستاره تا سه ستاره تقسیم بندی می شوند.

خانم م.ر مربی مهدکودکی 2ستاره در ظفر است.او می گوید: مهدکودکش طبق بخشنامه بهزیستی این ستاره ها را گرفته و همان امکاناتی دارد که هتل ها دارند و ستاره می گیرند.

شهریه میلیونی در شمال شهر با امکان آب‌تنی در تشت آب

وی که از اعلام مبلغ شهریه طفره می رود ادامه می دهد: از ساعت 7/30 تا 4 عصر می توانیم کودک را نگهداری کنیم و برنامه غذایی به والدین می دهیم که برای کودکشان بیاورند.به دلیل کم آبی هم امکانات شنا و استخر نداریم بلکه در حیاط تفنگ آب‌پاش به بچه ها می دهیم یا تشت آب می گذاریم تا آب‌تنی کنند.

 

فرستادن بچه‌های مردم به استخر مختلط

خانم ی.ب مربی مهدکودک دیگری در خیابان مطهری است که مهدکودکش یک ستاره است.وی می گوید: در این مهدکودک امکانات آموزشی و ورزشی خوبی وجود دارد.مربیان همه لیسانسه و روانشناس و مسلط به زبان انگلیسی هستند.کلاسهای خلاقیت،زبان و موسیقی هم دارند.

گرفتن صابون و دستمال و کیسه فریزر به صورت ماهانه از والدین

وی می گوید: استخر هم داریم ولی نه برای کودکان زیر 3سال.البته در مهدکودکهای دیگر شنیده ام که اگر مهدها هم استخر ندارند کودکان را به استخرهای مختلطی می فرستند ولی مانداریم.بعضی از مهدها صابون و کیسه فریزر هم از والدین می گیرند ولی ما ماهانه نمی گیریم!

این مربی مهد می گوید: .شهریه پایه برای 8 ساعت 550 هزار تومان است البته الان 80 میلیون هزینه کرده ایم تا مهد را ارتقا دهیم.

 


رواج جشن تولدهای چندمیلیونی در برخی مهدها

عمو موسیقی و چشم و هم چشمی‌های میلیونی

مربی مهد دیگری با 2 ستاره در مرکز شهر می گوید: ما در مهدمان عمو موسیقی داریم.این فرد برای برگزاری جشن ها حضور دارد و البته هزینه تمام این امکانات جانبی از والدین گرفته می شود.

از حالا برای 3 سال دیگه رزرو کن

به سراغ یکی دیگر از مهدکودکهای شمال شهر رفتم که از قرار معلوم مشهور و پرآوازه هم بود.

مسئول پذیرش این مهد 3 ستاره نبود و یکی از کارمندان به سوالات پاسخ داد.

وی می گفت: ما پذیرش زیر یکسال نداریم به همین دلیل می توانی از حالا برای 3 سال دیگه رزرو کنی.تازه شاید آن موقع بتوانی ثبت نام کنی چون این مهد سالی یکبار بیشتر ثبت نام نمی کند.

از او پرسیدم: حداقل هزینه را بگویید؟ گفت: برو بالای دوسه میلیون. سه سال دیگه هم که آمدی آیا بشود آیا نشود.دلیلش را پرسیدم؟ با پوز خندی گفت: الکی که مهدکودک سه ستاره .... نشده‌ایم که؟!

امتحان ورودی برای ثبت‌نام

پرسیدم مگر چه امکاناتی دارید؟گفت: ما اول یک امتحان ورودی می گیریم و بعد ثبت نام می کنیم و در صورت ورود به مهد، زبان انگلیسی را از همان ابتدا به صورت روزمره آموزش می‌دهیم.کلاسهای هنری، نقاشی، خلاقیت، زبان انگلیسی و فرانسه، کاردستی، ورزشی، باله، ژیمناستیک و...را هم داریم.

این مهدکودکها تنها نمونه کوچکی از مهدکودکهای کشور هستند.مهدهایی که میلیون ها تومان شهریه می گیرند اما باید دید که تا چه میزان در بروز هوش و خلاقیت کودکانمان،اجتماعی شدن و مسئولیت پذیری آنها در آینده می توانند نقش موثری داشته باشند.

 


مهدهایی که شهریه‌های بالا می‌گیرند اما از نظر تغذیه و فضا استاندارد نیستند

وجود 13هزار مهد تحت پوشش بهزیستی

حبیب‌الله مسعودی فرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در اینباره به فارس می گوید: ما در کشور نظارت‌های بسیار وسیعی برای مهد کودک‌ها داریم و سخت‌گیری هم در زمینه رسیدگی به وضعیت آنها داریم.

وی ادامه می‌دهد:در حال حاضر 13 هزار مهد کودک تحت پوشش سازمان بهزیستی وجود دارد که از این تعداد 20 تا 30 مهد در تهران مجهز به استخر است.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی ادامه می دهد: 7500 روستا مهد داریم و در حاشیه شهرها هم 1200 مهد کودک وجود دارد که نسبت به تغذیه آنها اقدامات اساسی صورت گرفته به طوری که 50 میلیارد تومان برای یارانه غذای گرم این کودکان هزینه شده است.

فرید در مورد اینکه گفته می‌شود برخی از مهد کودک‌ها دارای استخر مختلط هستند،‌ ادامه می‌دهد: جزو دستورالعمل‌های داده شده به مهد کودک‌ها موضوع استخرها هم مطرح شده که باید در این زمینه مجوزهای لازم را داشته باشند و از سازمان تربیت بدنی اجازه استفاده از استخر را کسب کنند.

استخرهای مهد نباید مختلط باشند/بروز مواردی از تخلف

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی می گوید: البته نباید استخر مختلط وجود داشته باشد چرا که در دستورالعمل ابلاغی ما این مورد تأکید شده و هر مهد کودکی که در این زمینه اقدام کند، تخلف کرده است.بنابراین بر اساس نظارت‌هایی که روی مهد کودک‌ها داریم در زمینه استخرهای مختلط نیز نامه‌نگاری کرده‌ایم به خصوص به مهدهای استخردار که این موضوع را لحاظ کنند و مجوز لازم را داشته باشند.

فرید با بیان اینکه موضوع استخرهای مختلط بیشتر در مهد کودک‌های تهران وجود دارد،‌ می افزاید: بحث ستاره‌دار بودن مهد کودک‌ها هم موضوع دیگری است که در دستورالعمل‌های ابلاغی ما آمده است با توجه به خدمات ارائه شده و رتبه‌بندی آنها مهد کودک‌ها ستاره‌دار تعریف می‌شوند.

وی تأکید می کند: اکنون حدود 40 درصد مهد کودک‌ها دو ستاره و حدود 30 تا 40 درصد مهدها هنوز ستاره‌دار نشده‌اند و فقط 10 درصد سه ستاره هستند.

افزایش 10 درصدی شهریه به ازای هر ستاره

فرید ادامه می دهد: میزان شهریه والدین باید به ازای ستاره‌دار بودن مهدها بپردازند به این صورت است که شهریه مهدهای کودک یک ستاره 10 درصد، دو ستاره 20 درصد، سه ستاره 30 درصد و چهار ستاره 40 درصد بیشتر شهریه پایه در نظر گرفته می‌شود.

وی با تأکید بر عدالت اجتماعی در مهد کودک‌ها می گوید: بسیاری از مهد کودک‌ها در حاشیه شهرها دچار سوءتغذیه بودند که وزارت بهداشت 2 ماه پیش وضعیت آنها را به ما گزارش داد چرا که مسؤول نظارت بر بحث تغذیه، وزارت بهداشت است بنابراین با اعطای یک وعده غذای گرم به آنها 50 درصد میزان سوءتغذیه در این کودکان کم شده است.

ستاره های مهد هر 3سال بازبینی می‌شوند

پروانه ثمودی کارشناس مسؤول امور مهدکودک‌های بهزیستی استان تهران نیز به فارس در رابطه با ستاره‌دار بودن مهدکودک‌ها،‌ می گوید: ستاره‌های مهدکودک‌ها هر سه سال یکبار بر اساس یک دستورالعملی که به مهدکودک‌ها داده می‌شود، بررسی و در صورت نیاز تمدید شده یا از برخی از مهدکودک‌ها برداشته می‌شود.

وی ادامه می دهد: نظارت بر مهدکودک‌ها نیز حداقل در هر فصل انجام می‌شود مگر اینکه بنا بر ضرورت‌هایی که ایجاد شود یا ایام خاص نظارت بر مهدها افزایش یابد.

این کارشناس مسؤول امور مهدکودک‌ در رابطه با وجود استخرهای مختلط در مهدکودک‌های تهران می گوید: ما بخشنامه داریم که در آن به صراحت گفته شده باید مهدکودک‌ها استخر مختلط نداشته باشند حتی در زمینه وجود استخر هم کاملاً باید موارد اخلاقی و ایمنی رعایت شود و مربی و ناجی متناسب با جنسیت کودکان به کار گرفته شود.

ثمودی ادامه می دهد: هر کجا که کودک به عنوان استخر مختلط از سوی مهدهای فرستاده می‌شود مربوط به سازمان بهزیستی نیست ما مهدهای موازی زیادی داریم؛ شهرداری و سایر سازمان‌های مرتبط هستند که ممکن است استخر مختلط داشته یا کودک را به چنین فضایی ببرند.

وی می افزاید: به ما گزارشی از استخر مختلط دادند که برویم و ببینیم اما زمانی که رفتیم متوجه شدیم که مربوط به سازمان بهزیستی نبود.

وجود مهدکودک‌های غیرمجاز در سطح شهر

کارشناس مسؤول امور مهدکودک‌های بهزیستی استان تهران می گوید:‌برخی از مهدکودک‌ها هم به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند ما آنچه که ابلاغ می‌کنیم را بر آن نظارت داریم و مهدکودک‌ها را موظف کرده‌ایم که دستورالعمل‌ها را اجرا کنند و آنها هم تخطی نمی‌کنند.

وی می گوید:‌ پلمب مهدکودک متخلف در دستور کار وجود دارد اما تا کنون هنوز تخلفی انجام نشده که مهدکودکی پلمب شود.

وی در پایان گفت: 750 مهدکودک در سطح استان تهران تحت پوشش سازمان بهزیستی تهران قرار دارد که ما به مهدکودک‌های حاشیه استان یک وعده غذای گرم را بر اساس یک طرح کشوری می‌دهیم.

 

ماجرای مادری که کودکش را از مهد پرستاره فراری داد

مادر یکی از همین کودکانی که فرزندش را به مهدکودک به ظاهر 3 ستاره برده می گوید: «من پسرم ٦ ماه به مهد کودک...می رفت .روزی که برای ثبت نام رفتم احساس کردم که خیلی جدی و خشک هستند ولی خیلی این مطلب را جدی نگرفتم.طبق روال هر مهدکودکی تا یک هفته مادر می تونه با کودک به مهد بیاد ولی در این مهد از روز اول توقع داشتند که ما بچه هامون رو بذاریم و بریم با اینکه می خواستن مثلا یک هفته اجازه بدهند ما باشیم ولی طوری رفتار می کردند که احساس می کردم بچه من یک ایرادی داره که گریه می کنه.»

وی ادامه می دهد: «در حالی که حتی معمولی ترین مهد ها هم این رو می فهمند که یک بچه نرمال بین یک تا ٣ هفته بی تابی می کنه. خلاصه پسر من بعد یک هفته جذب شد و رفت هر چند که رفتارشون توی این یک هفته خیلی به من استرس داد کم کم متوجه شدم اصلا دلشون نمی خواد که مامانها با هم ارتباط داشته باشند و ترجیح می دهند که وقتی دنبال بچه می‌رویم اسمش رو جلوی در به نگهبان مهد بگویم و وارد مهد نشویم کم کم احساس کردم پسرم از اینکه توی یک مهمونی بدود یا بلند صحبت کند(مهمونی که بچه های دیگه دارن می دوند و خوشی می کنند)با یک ترسی از من می پرسه اگه من بدوم من و دعوا می کنید و... »

این مادر می گوید: «رفتم مهد کودک و گفتم که خیلی به بچه ها سخت نگیرید بگذارید شاد باشند و کودکی کنند جواب شنیدم باید خوشحال باشید که اینقدر بچه شما مودب شده و نمی دود.»« یک روز پسرم به من گفت من اگه فارسی بگویم جیش دارم اجازه نمیدند برم دستشویی باید حتما انگلیسی بگم.»

وی می افزاید: «کاردستی های پسرم خیلی قشنگ بود طوری که تعجب می کردم کار خودش باشه یک روز که اونجا بودم دیدم یه بچه ایی به جای نقاشی خط خطی کرده و خانوم ... مدیر اونجا داره به مربی میگه چرا اجازه دادی خط خطی کنه باید یادش بدی به جای این چرت و پرتها نقاشی بکشه و این یعنی کشتن خلاقیت کودک.»

مادر حسام می گوید:«مدیر مهد می گفت کاردستیهای بچه ها باید همون رنگ و شکلی باشه که مربی می‌گوید و بچه ها حق اظهار نظر ندارن».«وقتی هم که اعتراض می کردم می گفتند اگه ناراحتین بروید جایی که بچتون رو لوس و بی ادب بار بیارند».

وی به مادرانی که می خواهند کودکانشان را به مهد بسپارند توصیه کرد: « شاید بعضی از مهدها بچه ها رو خیلی آروم و حرف گوش کن بار بیارن و توی مهمونی از جاشون به راحتی تکون نخورن یا خیلی خوب انگلیسی حرف بزنن ولی به قیمت کشتن کودکی کودکانمون تموم میشه...اینجور مهدهای پرآوازه بیشتر شبیه پادگان هستند و جبران ضربه های روحی که به بچه هامون زده میشه سخته.دیگه تصمیم با شما....».

انتهای پیام/

http://fna.ir/LURU6P