زن معتاد به خوردن نوشابه ردبول دچار آسیب کبدی شد

زن معتاد به خوردن نوشابه ردبول دچار آسیب کبدی شد

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:یک زن جوان ۲۶ ساله که روزی ۲۶ قوطی نوشابه ردبول مصرف می‌کرد، علاوه بر اضافه وزن دچار آسیب شدید اندام دا
زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
یک زن جوان ۲۶ ساله که روزی ۲۶ قوطی نوشابه ردبول مصرف می‌کرد، علاوه بر اضافه وزن دچار آسیب شدید اندام داخلی شد و کارش به بستری شدن در بیمارستان کشید.

به گزارش سلامت آنلاين، به نقل از ميرور، خانم مری آلوود ۲۶ ساله که اعتیاد شدید به خوردن نوشابهٔ ردبول داشت، به خاطر آسیب شدیدی که به کبدش وارد شده بود مجبور شد اعتیادش را ترک کند.

اغلب افراد ردبول را نوعی نوشیدنی بی ضرر می دانند که به هوشیاری و سر حال بودن آ نها کمک می کند. با این حال، مصرف زیاد آن می تواند مشکلات حادی به همراه داشته باشد. اگرچه اکثر افراد میزان زیادی از این نوشابه را در وعده های هفتگی خود مصرف نمی کنند اما احتمال بروز آسیب با مصرف ردبول بسیار زیاد است؛ چنان که اخیرا یک خانم بریتانیایی که به نوشیدن ردبول اعتیاد زیادی داشت در نهایت به خاطر آسیب شدید به اندام های داخلی بدنش، کارش به بیمارستان کشیده شد.

مری آلوود روزانه ۲۶ قوطی ردبول می خورد که مطابق سال های زندگی او بود. او کافئین زیادی مصرف می کرد که معادل ۱۶ فنجان قهوه بود. میزان قند موجود در ۲۰ قوطی برابر ۱۷ بسته شکلات در روز است. از طرفی این میزان باعث شد که سایز بدنش از ۱۶ به ۲۴ تغییر یابد.

چند ماه قبل، اعتیاد مری او را به دردسر انداخت. او در پهلوهای خود درد زیادی حس می کرد و ناگزیر به بیمارستان رفت. در بیمارستان، آزمایش ها نشان داد که کبد مری در این مدت دو برابر بزرگ تر شده است. این نوع آسیب کبدی به طور طبیعی از نشانه های الکلیسم حاد است و به همین دلیل پزشکان فکر می کردند مری دارد دروغ می گوید و باور نمی کردند که او اصلا الکل نمی نوشد.

زمانی که پزشکان متوجه شدند او روزانه چند قوطی نوشابهٔ انرژی زا می خورد، پی بردند که میزان قند مصرفی او مسبب این مشکل شده است.

پزشکان، وجود فیبروز را در کبد مری تشخیص دادند که در نهایت به بیماری کبدی می انجامد. اگر مری به عادت خوردن ردبول ادامه می داد، حتما به خاطر نارسائی کبدی جان خود را نیز از دست می داد.

میزان زیاد قند با ایجاد رسوبات چربی به کبد آسیب وارد می کند. کبد مسئول تصفیه سازی مواد زائد از بدن است و به طور طبیعی می تواند بعد از آسیب دیدن، خودش را ترمیم و بازسازی کند. با این حال، مصرف زیاد قند می تواند این فرآیند را متوقف سازد. در واقع، بدن نمی تواند دیگر از قند در قالب انرژی استفاده کند و به همین دلیل قند اضافی در قالب چربی ذخیره می شود. رسوب چربی در کبد به سلول های کبدی آسیب وارد می کند. به مرور زمان، این آسیب منجر به زخم بافت می شود که مانع از رشد سلول های جدید خواهد شد.

اکثر افراد فکر می کنند که الکل تنها چیزی است که به کبد آسیب وارد می کند. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که مصرف زیاد قند به اندازهٔ الکل خطرناک است. از آنجا که بیماری کبدی پنجمین عامل شایع مرگ محسوب می شود، افزایش میزان قند مشکل بسیار شاخصی است.

مری در نخستین مرحله به بیماری کبد چرب دچار شده بود. تنها علائم این بیماری بزرگ شدن کبد، درد نامشخص، تورم معده و احساس خستگی است. در این مرحله، اگر بیمار تصمیم بگیرد سالم بماند، آسیب قابل تغییر خواهد بود. چربی موجود در کبد در نهایت کاهش می یابد تا زمانی که کبد بتواند دوباره بدرستی کار کند. در مورد مری، او بلافاصله اعتیاد خود را ترک کرد. تمام قند مصرفی او بسیار سریع تر از الکل به کبد او آسیب وارد کرده بود اما بعد از ترک اعتیادش روزانه حدود شش لیتر آب مصرف می کرد.

در نخستین ماه، او علائم ترکِ زیادی را تحمل کرد. مغز او عادت داشت در حضور کافئین عملکرد خوبی نشان دهد. بنابراین وقتی اعتیاد او متوقف شد، میزان حساسیت او افزوده شد. این وضعیت باعث شد مری دچار علائمی مانند انواع سردرد، لرز و تغییر روحیه شود.

تقریبا شش ماه بعد مری کاملا سلامتی خود را به دست آورده است. او دیگر اضافه وزن ندارد و نتیجهٔ آزمایش ها نشان می دهد که کبد او به حد طبیعی خود رسیده است.