کارگروه محصولات بومی امنیت تشکیل شد

کارگروه محصولات بومی امنیت تشکیل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم اندیشی کمیسیون امنیت فضای تبادل اطلاعات (افتا) سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با تولیدکنندگان محصولات بومی امنیت فناو

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم اندیشی کمیسیون امنیت فضای تبادل اطلاعات (افتا) سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با تولیدکنندگان محصولات بومی امنیت فناوری اطلاعات با هدف طرح و بررسی دغدغه ها و مشکلات تولید محصولات افتا برگزار شد.

در این نشست تولیدکنندگان محصولات بومی صنعت افتا از جمله بزرگترین مشکلات خود را الزام دریافت مجوزهای متعدد ، نبود متولی واحد برای اخذ مجوز فعالیت و موازی کاری دستگاه ها و نهادهای مختلف در این رابطه اعلام کردند و خواستار تعیین یک نهاد متولی در قالب نظارت برفعالیت های این حوزه و رسیدگی به تخلفات آن شدند.

این فعالان فقدان ارتباط کافی و دوسویه تولیدکنندگان افتا با دستگاهها و نهادهای حاکمیتی را از دیگر مسائل خود در ارتباط با متولیان تصمیم گیر حوزه افتا عنوان کردند.

طبق نظر این تولیدکنندگان، علاوه بر اینکه تاکنون فرهنگ سازی و اطلاع رسانی هدفمندی در زمینه ترویج استفاده از محصولات بومی افتا در کشور صورت نگرفته، بلکه دستگاهها و نهادهای مختلف دولتی نیز حمایت مناسب مادی و معنوی از این حوزه به عمل نیاورده اند؛ این چالش ها و مشکلات درحالی است که شرکت های تولیدکننده محصولات بومی صنعت افتا در رقابتی نابرابر همچنان با مسائلی همچون چالش های مالی، عدم هماهنگی و همکاری سازمان تامین اجتماعی و سازمان امورمالیاتی روبه رو هستند.

تولیدکنندگان محصولات بومی افتا دراین نشست ضمن انتقاد از فعالیت پراکنده برخی تشکل ها در این حوزه، فقدان صیانت از منابع انسانی متخصص در حوزه تولید محصولات افتا، عدم نظارت بر شکل‌گیری و رشد شرکت های تولیدی محصولات فاقد استاندارد در این حوزه را از دیگر مشکلات و موانع پیش روی تولیدکنندگان محصولات بومی افتا در کشور مطرح کردند.

در ادامه طرح مسائل و مشکلات تولیدکنندگان صنعت بومی امنیت فناوری اطلاعات کشور، علاوه بر این موارد، ۳ موضوع حمایت از کنسرسیوم های خصوصی حوزه تولید افتا، نهادینه کردن تعرفه های حوزه امنیت فناوری اطلاعات و همچنین نیاز به تعامل بیشتر با همه آزمایشگاه های ارزیاب حوزه امنیت از سوی شرکت های حاضر در جلسه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

کارگروه محصولات بومی امنیت تشکیل شد

بهناز آریا، مسئول کمیسیون افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با تاکید براینکه موضوع تامین و برقراری امنیت بومی دغدغه ای بسیارجدی است، ادامه داد: هم اکنون تعداد قابل توجهی از تولیدکنندگان محصولات بومی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات، عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای هستند و این سازمان، از تمام توانش برای تقویت کسب و کارهای امنیت بومی در کشور بهره خواهد گرفت.

وی از تشکیل کارگروه محصولات بومی امنیت در ذیل کمیسیون افتا سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران خبر داد و گفت: این کارگروه با توجه به اهمیت تولید در صنعت افتای کشور تشکیل شده است. ازتمام تولید کنندگان محصولات بومی امنیت دعوت می کنیم تا با عضویت و مشارکت در این کارگروه، زمینه را برای حل مشکلات پیش روی تولید و اعتلای این صنعت فراهم کنند. این کارگروه قصد دارد دغدغه های این تولیدکنندگان را در نقشه راه کاری خود قرار دهد.

آریا با تاکید براینکه حمایت از تولید داخلی، مسئولیت تمامی فعالان اقتصادی درکشور است، ادامه داد: درشرایطی که تولیدات داخلی بتوانند قابلیت و توان تامین نیازهای داخلی حوزه افتا در کشور را داشته باشند، حمایت از این محصولات بومی، مسئولیت تک‌تک اعضای صنف است.

فرآیند دانش بنیان شدن شرکتهای IT تسهیل شد

ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور نیز خطاب به مشکلات مطرح شده در زمینه مسائل بیمه و مالیات و حمایت های دستگاه های دولتی گفت: خوشبختانه سازمان دردوره اخیر موفق شد یکسری حمایت های دولت همچون تخصیص وام وجوه اداره شده به شرکت های فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین وام صندوق توسعه صنایع الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت را پیگیری و به جریان بیاندازد. از این رو تولیدکنندگان صنعت افتا نیز می توانند همچون سایر فعالان از این وام های کم بهره استفاده کنند.

سعادت در خصوص فعالیت ها و اقدامات سازمان به شفاف سازی موضوع دانش بنیان شدن شرکت های فناوری اطلاعات اشاره کرد و ادامه داد: در این دوره توانستیم از طریق ارتباط مستقیم با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور فرایند دانش بنیان شدن شرکت های فناوری اطلاعات را تسهیل و شفاف کنیم. در رابطه با نحوه دانش بنیان شدن، سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران مشاوره های رایگان مختلفی را به اعضای خود ارائه کرده است.

وی همچنین به اصلاح بخشنامه ۳/۱۴ بیمه سازمان تامین اجتماعی و احقاق حقوق شرکت های فناوری اطلاعات در قراردادهای فناوری اطلاعات و ارائه مشاوره های بیمه و مالیات از سوی سازمان به اعضا اشاره کرد و توضیح داد: با تلاش های کارگروه بیمه و مالیات و دبیرخانه سازمان آئین نامه های پیشین در این رابطه اصلاح شده و هم اکنون اعضای سازمان در ارتباط با دبیرخانه سازمان این مشکلات را مرتفع کرده اند.

وی گفت: پیگیری های سازمان درخصوص مشکلات شرکت های سخت افزاری، تعرفه ها و مجوزهای شرکت های اینترنتی و همچون معافیت مالیاتی شرکت های نرم افزاری و علاوه بر آن ارائه مشاورهای گوناگون مالیاتی، بیمه و حقوقی، تنها گوشه ای از اقدامات سازمان به منظور پیگیری واحد مطالبات صنف بوده است و از این رو شرکت های تولیدکننده محصولات بومی امنیت نیز می توانند با حضور در سازمان مطالبات و مسائل خود را مطرح کنند تا بتوانیم به واسطه پیوند و ارتباط تنگاتنگ با بدنه دولت این مشکلات را پیگیری و مرتفع کنیم.