آغاز  ارزیابی عملکرد کاروان ورزش ایران در المپیک/ حماسه‌ای ندیدیم

آغاز ارزیابی عملکرد کاروان ورزش ایران در المپیک/ حماسه‌ای ندیدیم

به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله سجادی با بیان اینکه ورزش ایران در طول ۶۸ سال حضور در ادوار مختلف بازی های المپیک به لحاظ چگونگی عملکرد و مدال آوری هموار

به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله سجادی با بیان اینکه ورزش ایران در طول ۶۸ سال حضور در ادوار مختلف بازی های المپیک به لحاظ چگونگی عملکرد و مدال آوری همواره با فراز و نشیب های زیادی مواجه بوده است، اظهار داشت: به لحاظ تعداد مدال ۱۲ مدال کسب شده در المپیک لندن بهترین نتیجه ای بود که برای ورزش ایران در ادوار مختلف این بازی ها به دست آمد.

وی با یادآوری اینکه کاروان ایران در المپیک ریو صاحب ۸ مدال شد و از حیث تعداد مدال بعد از المپیک لندن در جایگاه دوم قرار دارد، ادامه داد:نتایج به دست آمده در المپیک ریو حاصل زحماتی بود که در بخش های مختلف و به ویژه فدراسیون های ورزشی کشیده شد، المپیک به عنوان بالاترین رویداد در همه رشته ها به غیر از فوتبال ارزش زیادی دارد. خیلی از قهرمانان در همین المپیک‌ ریو از کسب مدال بازماندند کما اینکه در رشته تکواندو شاهد بودیم که قهرمان جهان و نفر اول رنکینگ جهانی نتوانست مدال بگیرد.

سجادی در رابطه با ارزیابی خود از عملکرد کاروان ایران در ریو خاطرنشان کرد: این موضوع باید از زوایای مختلف مورد بررسی قرار بگیرد اما به طور کل عملکرد خوبی در این دوره المپیک داشتیم در این مورد نه قصد توجیه دارم و نه تعریف بی جا اما قطعا باید در مورد چگونگی عملکرد ارزیابی دقیق تری هم انجام شود که این کار شروع شده است. به تمام فدراسیون ها نامه زدیم تا گزارش ارزیابی خود از حضور در المپیک را به معاونت قهرمانی ارائه کنند این کار تا فردا چهارشنبه باید انجام شود. چهارشنبه هفته آینده هم در نشستی که با حضور معاونان وزارت ورزش و روسای فدراسیون ها برگزار می شود این گزارش ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان که با شبکه ورزش گفتگو می کرد در بخشی از صحبت های خود با بیان اینکه به طور میانگین و به غیر از ۱۰ کشور حاضر در ۱۰ رده نخست رده بندی ادوار مختلف المپیک که در تعداد زیادی رشته مدال آور بوده اند، سایر کشورها در رشته های کمتری صاحب مدال شده اند گفت: هر چه به رده های پایینی جدول نزدیک تر می شود تعداد رشته های مدال آور کشورها کمتر می شود کما اینکه از رده ۵۰ به بعد بعضا شاهد کسب مدال در تنها یک رشته هستیم.

«این صحبت به این معنی است که مدال آوری ایران در سه رشته المپیک طبیعی است؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: با توجه به کارهای انجام شده طبیعی است، به هر حال برای کسب مدال باید کارهای زیادی انجام شود البته در ریو و در بسیاری از رشته ها خیلی نزدیک به مدال بودیم مثل شمشیربازی، اما در مجموع ۸ تا ۱۰ سال وقت لازم است تا در رشته های جدید به موقعیت مدال آوری برسیم. در کنار این زمان باید فاکتورهایی مثل مدیریت و چگونگی برنامه ریزی را هم لحاظ کنیم.

معاون وزیر ورزش با تاکید بر اینکه موفقیت کاروان ایران در المپیک لندن یک استثناء در ورزش ایران بود، خاطرنشان کرد: این یک استثناء بود که در کشتی فرنگی سه مدال طلا گرفتیم، شاید اگر کشتی آزاد چنین عملکردی داشت نمی گفتیم عملکرد استثنایی چون پیش از این هم شاهد بودیم که کشتی فرنگی در ادوار قبلی المپیک بیش از یک مدال طلا کسب کرده بود. در کل اینکه با یک مدال نمی توان از عملکرد یک کاروان یا یک رشته به ارزیابی دقیقی رسید. ارزیابی ها باید خیلی دقیق تر از اینها باشد.

سجادی در ادامه این گفتگو با بیان اینکه نباید به اینگونه نتایج راضی شویم، گفت: حتما نقاط ضعف را ببینیم، بازبینی کنیم و برای آنها چاره ای بیندیشیم.

به گزارش مهر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در مورد اینکه ممکن است نحوه مدیریت رشته هایی که نتوانستند انتظارات را برآورده کنند، دچار تغییر شود، خاطرنشان کرد: البته ما در مورد هیچ رشته ای در المپیک شاهد حماسه نبودیم در وزنه برداری و کشتی آزاد عملکرد خوبی را شاهد بودیم اما اغراق نباشد کرد. عملکرد فدراسیون ها هم باید بررسی شود یکی از مسائل تاثیرگذار مدیریت است اما همزمان باید منابع و زیرساخت ها را هم در نظر بگیریم. در کل اینکه اتفاقی که می افتد می تواند برای ورزش خوب باشد.

وی همچنین در مورد کرسی های بین المللی و تاثیری که می تواند بر ورزش کشور داشته باشد، گفت: اینکه در هیات رئیسه فدراسیون های جهانی صاحب نماینده باشیم عالی است کما اینکه در کشتی هم شاهد رایزنی هایی بوده ایم که به زودی به نتیجه می رسند اما با شناخت کلی که پیدا کرده ایم آنجا که لازم باشد تصمیم گیری ها جایی غیر از هیات رئیسه فدراسیون های جهانی اتخاذ می شود. اینکه ایران در کرسی های بین المللی نماینده داشته باشد قطعا خوب است اما نمی تواند از خیلی از تصمیم گیری ها جلوگیری کنند. در المپیک ریو و در کشتی و وزنه برداری شاهد بودیم که علنی اعمال نفوذ شد.

سجادی در این رابطه به آنچه که در رابطه با بهداد سلیمی اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: در برخی مواقع هیات رئیسه تاثیری در تصمیمات ندارد اما قطعا حضوری نماینده ای از ایران در هیات رئیسه فدراسیون های جهانی موثر است و باید در این زمینه تلاش شود.