برخورد جدی با مراکز خاطی درمان ناباروری

برخورد جدی با مراکز خاطی درمان ناباروری

زندگی > سلامت - معصومه حیدری پارسا:اوایل شهریور و همزمان با هفته دولت بود که دکتر آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت از پوشش ۸۵درصدی ه
زندگی > سلامت - معصومه حیدری پارسا:
اوایل شهریور و همزمان با هفته دولت بود که دکتر آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت از پوشش ۸۵درصدی هزینه‌های درمان ناباروری خبر داد و گفت: از امروز همه زوج‌های نابارور که تعدادشان در کشور ۲میلیون زوج است، می‌توانند از پوشش طرح تحول نظام سلامت برای هزینه‌هایشان بهره‌مند شوند.

در قالب اين برنامه 85درصد تعرفه دولتي خدمات ناباروري براي همه زوج هاي نابارور در كشور پرداخت مي شود.
اما طي تماس هاي مردمي و همچنين پيگيري همشهري با بيمارستان هاي دولتي داراي مراكز درمان ناباروري عنوان شد كه هيچ بخشنامه اي به آنها ابلاغ نشده است. اما ايرج حريرچي، سخنگوي وزارت بهداشت در پاسخ به اين سؤال با تأكيد بر اينكه اين بخشنامه از سوي وزارت بهداشت به مراكز درمان ناباروري ابلاغ شده است، به همشهري گفت: با بيمارستان هاي داراي مراكز درمان ناباروري كه اين بخشنامه را ناديده بگيرند، برخورد مي كنيم. سخنگوي وزارت بهداشت با اشاره به اينكه در حدود ۲ ميليون زوج نابارور در كشور وجود دارد، افزود: ۳۵ درصد اين افراد نيازمند درمان هاي پيشرفته هستند. از همين رو، در ۲۴ مركز دولتي و ۳۸ مركز خصوصي، حمايت هاي مالي از زوجين نابارور انجام مي شود. وي به موضوع ناباروري و هزينه هاي درمان آن اشاره كرد و گفت: براساس ابلاغ وزارت بهداشت، ۸۵ درصد هزينه هاي درمان ناباروري در مراكز دولتي را پرداخت مي كنيم. ضمن اينكه براي درمان به روش IVF نيز يك ميليون و ۷۰۰ هزار تومان تقبل مي كنيم. اين در حالي است كه در گذشته كل هزينه را مردم مي دادند. البته اين تعرفه دولتي است يعني اگر به مركز دولتي يا خصوصي طرف قرارداد با دانشگاه مراجعه شود، اين هزينه به زوج ها پرداخت مي شود و هر خدمت نيز تا 3 نوبت تحت پوشش قرار مي گيرد.

  • اعتبار 105ميلياردي مكفي است

دكتر كاظميني، رئيس مركز مديريت پيوند وزارت بهداشت هم در اين باره گفت: طي هفته گذشته كليه مراكز درمان ناباروري در بخش هاي دولتي نسبت به اين موضوع توجيه شده اند و ملزم به اجراي بخشنامه ابلاغيه از سوي وزارت بهداشت هستند. وي مي گويد: به طور قطع و يقين اعتبار اين طرح فراهم شده و در اختيار مراكز قرار گرفته است و درصورت اجرا نشدن از سوي مراكز درماني، برخورد تخلف محرز صورت گرفته و به شدت از سوي ما با آنها برخورد خواهد شد. دكتر كاظميني همچنين از شهروندان خواست كه در مراجعات خود به مراكز درماني توجه داشته باشند از مسئولان مستقيم بخش ناباروري كسب اطلاعات كنند.
وي همچنين در پاسخ به سؤال همشهري درباره اختصاص اعتبار 105ميلياردي اين برنامه افزود: بايد به اين نكته توجه كرد كه همه 2ميليون زوج با مشكلات اساسي ناباروري روبه رو نيستند و ممكن است در يك يا 2جلسه مشكلاتشان رفع و رجوع شود.

دكتر كاظميني همچنين نقص ها و كمبودهاي موجود بر سر راه اين برنامه را منكر نشد و گفت: در آغاز شروع هر كاري ممكن است مشكلات و موانعي وجود داشته باشد كه ما منكر آنها نمي شويم اما در اين باره بايد بگوييم كه كار آغاز شده، بودجه و اعتبار تأمين شده و در اختيار مراكز درماني دولتي و دانشگاهي قرار گرفته است و جاي هيچ گونه اگر و امايي وجود ندارد. اصلاح جمعيت به بودجه نياز دارد و بايد براي آن سرمايه گذاري كرد كه هم اكنون در وزارت بهداشت اين اتفاق رخ داده است.

  • انتظاري كه وزارت بهداشت در ميان زوجين نابارور ايجاد كرده تحقق پيدا مي كند ؟

دكتر آخوندي رئيس پژوهشگاه فنـاوري هاي نـوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي- ابن سينا : تأمين هزينه هاي تشخيصي و درماني ناباروري تحت پوشش طرح تحول سلامت و اينكه 85 درصد هزينه هاي درمان ناباروري امكان پذير شده است خبر خوبي است.اميدواريم اين انتظاري كه وزارت بهداشت حدود يك ماه است كه در ميان زوجين نابارور ايجاد كرده است تحقق پيدا كند. به هر حال يكي از مهم ترين مشكلاتي كه پيش روي زوجين نابارور همواره بوده وهست، هزينه هاي بالاي درمان ناباروري است كه باتوجه به بند ۲سياست هاي كلي ابلاغي رهبر معظم انقلاب در حوزه جمعيت، لازم است براي تحت پوشش قرار گرفتن هزينه هاي درمان ناباروري قدم برداشته شود.حالا وزارت بهداشت مدعي اين است كه اين راه را هموار كرده است و هم اكنون ۱۰۵ ميليارد تومان اعتبار براي اين منظور درنظر گرفته شده است كه البته بايد ديد اين رقم جوابگوي 2ميليون زوج نابارور كه بعضا تا چندبار بايد مورد درمان قرار بگيرند هست يا نه ؟ البته بعيد به نظر مي رسد كه اين رقم اعتبار بتواند جوابگوي اين جمعيت باشد.ضمن اينكه درباره نوع خدمات ارائه شده اطلاعاتي در دسترس نيست و به طور مثال اين موضوع عنوان نشده كه در هر دوره درمان چه نوع خدماتي قرار است ارائه شود. ضمن اينكه با گذشت حدود يك ماه همچنان مراكز درماني از ارائه خدمات به زوجين با عنوان اين موضوع كه به آنها بخشنامه اي ابلاغ نشده سرباز زده اند. همچنين شرايط افرادي كه مي توانند از اين خدمات بهره مند شوند نيز مورد بحث است چرا كه خود انحصار ايجاد مي كند. البته معمولا زوجين تمايل چنداني به استفاده از مراكز دولتي ندارند و ترجيح مي دهند به دليل خدمات مناسب، امكانات و حصول نتيجه نهايي از مراكز خصوصي استفاده كنند. در نهايت اينكه آيا مراكز دولتي توان ارائه خدمات را به لحاظ تجهيزات و خدمات دارند يا خير؟