از اتهام به سفر سرپرست تا بخشش محرومیت با طعم جریمه نقدی

از اتهام به سفر سرپرست تا بخشش محرومیت با طعم جریمه نقدی

به گزارش خبرنگار مهر ، تیم هندبال نوجوانان دختر ایران بعد از اعلام قرعه کشی از سوی کنفدراسیون هندبال آسیا ۲۰۱۵ به هند نرفت تا طبق قوانین متحمل جریمه ن

به گزارش خبرنگار مهر ، تیم هندبال نوجوانان دختر ایران بعد از اعلام قرعه کشی از سوی کنفدراسیون هندبال آسیا ۲۰۱۵ به هند نرفت تا طبق قوانین متحمل جریمه نقدی و محرومیت از حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا شود. به دنبال آن تیم نوجوانان پسر نیز دو ماه پیش به همین سرنوشت دچار شد؛ اما این بار این لغو اعزام داستان متفاوتی داشت. تیم نوجوانان درست چند ساعت قبل از پرواز به دستور مسئولین وزارت ورزش وجوانان و به دلیل نا امنی های موجود در کشور بحرین از سفر به این رقابتها منع شد.

منع اعزامی که بلافاصله این تیم را با چند جریمه روبرو کرد. ابتدا محرومیت چهارساله این تیم از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا؛ جریمه نقدی برای هزینه های اقامت و قرعه کشی و ۲۰ هزار دلار جریمه نقدی بابت عدم حضور در مسابقات آن هم در دقیقه نود!

این اتفاق درست چند روز قبل از استعفای مهدوی رئیس فدراسیون که در مرخصی استعلاجی به سر می برد شوک بزرگی به خانواده هندبال ایران وارد آورد. شوکی که به دنبال آن برخی از اهالی این رشته با انتقادات به جا یا نابجای خود نمک بر روی زخم تیم هندبال نوجوانان پاشیدند.

با روی کار آمدن عباسعلی اکبری سرپرست فدراسیون باز هم تیر انتقادات از سوی کارشناسان این رشته ادامه داشت تا به آنجا که می آبادی دبیر فدراسیون را متهم به کم کاری کرده و تمام قصورات را به گردن وی می انداختند؛ از تعویق لیگ برتر اعزام نشدن تیم نوجوانان، ناکامی تیم جوانان و بزرگسالان، مشکلات مالی باشگاه ها و ملی پوشان ...

در همان زمان می آبادی دبیر و سخنگوی فدراسیون هندبال پیرامون محرومیت و جریمه تیم ایران به مهر اعلام کرد: « طبق آیین نامه کنفدراسیون هندبال آسیا، اگر تیمی بعد از اعلام آمادگی و حضور در قرعه کشی مسابقات در رقابتها شرکت نکند متحمل ۴ جریمه خواهد شد یعنی محرومیت از حضور در دوره بعدی مسابقات، جریمه ۲۰ هزار دلاری، پرداخت ۲۰ درصد هزینه اقامت در هتل و عدم استرداد ۳ هزار دلار ورودی مسابقات. رسانه ها اعلام کرده اند که ما چهارسال از مسابقات محروم شده ایم که باید بگویم اینطور نیست. در آیین نامه آمده فقط یک دوره محرومیت تیم در همان رده و موقعیت از حضور در مسابقات. در واقع تیم نوجوانان فقط در دوره بعد نمی تواند در رقابتها حاضر شود. »

سخنگوی فدراسیون هندبال در بسیاری از مصاحبه های خود از تلاش فدراسیون برای حل این مشکل خبر داده بود و درخواست کرده بود که خانواده هندبال و رسانه ها قضاوت زودتر از هنگام نداشته باشند. وی تاکید داشت: « ما برای حل این مسئله با کنفدراسیون هندبال آسیا مکاتبه و رایزنی خواهیم کرد. باید صحبت و پیگیری جدی شود تا محروم نشویم. الان برای قضاوت اینکه این جریمه صد درصدی است زود است چرا که می توانیم موضوع را پیگیری و دلایل مستند خود را برای عدم حضور ارائه دهیم. »

هجمه ای که بعد از آن به سمت سرپرست فدراسیون هم کشیده شد. سرپرست فدراسیون هندبال که مسئولیت رشته سامبو کشور را هم دارد در سکوت خبری کارهای فدراسیون را دنبال می کرد. سفر وی به عنوان سرپرست تیم سامبو به بازیهای ساحلی آسیا از سوی منتقدین هندبال مورد سوال قرار گرفت و تا به آنجا ادامه پیدا کرد که در گفتگوها یا فضاهای مجازی سفر را بدون مجوز وزارت ورزش و حتی با دعوت یکی از ایرانیان عضو کنفدراسیون هندبال آسیا مرتبط کردند و خواستار پاسخگویی اکبری و وزارت ورزش در این خصوص شدند!

اما بالاخره این سکوت شکست؛ این سکوت با انتشار نامه کنفدراسیون هندبال آسیا مبنی بر لغو محرومیت زمانی حضور تیم های نوجوانان و جوانان ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا شکسته شد. اما در نامه کنفدراسیون هندبال آسیا تنها به لغو محرومیت اشاره شده و اشاره ای به جرایم مد نظر گرفته شده نشده است.

اکبری بعد از انتشار این نامه به نوعی از انتقادات وارده بر خود دفاع کرد.

وی تلاش های صورت گرفته برای رفع محرومیت ایران را این طور تشریح کرد: « محرومیت تیم نوجوانان پسر ایران از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا آن هم برای چهارسال موضوع بحث و دل نگرانی جامعه هندبال را بوجود آورده بود. در راستای حل این مسئله اهالی رسانه هم در اشاعه ونشر این دل نگرانی و حساس شدن وزارت وزرش تلاش کردند وشاید همین مسئله باعث شد تا وزارت ورزش نیز وارد این مسئله شود.

این دل نگرانی وجود داشت که سرنوشت تیم نوجوانان که قصد دارد در بازیهای المپیک نوجوانان سال ۲۰۱۸ شرکت کند چه خواهد شد و اینکه تیم بانوان چه زمانی از این بحران خارج خواهد شد؟

ما در این مدت مکاتباتی را با فدراسیون هندبال آسیا داشتیم. در کنار آن با وزارت ورزش هم مکاتبه کردیم و درخواست کردیم دراین خصوص ما را یاری دهند.

من به عنوان سرپرست تیم سامبو از شش ماه پیش برای حضور در بازیهای ساحلی آسیا به ویتنام انتخاب شده بودم و دلیل سفرم ابتدا برای همین مسئله بود نه چیز دیگری و حتی قصد داشتم دراین رقابتها حاضر شوم اما این سفر از مدتها پیش برنامه ریزی شده بود. اما با ورودم به مسابقات به دلیل همزمانی با برگزاری رقابتهای هندبال ساحلی و حضور مسئولین کنفدراسیون هندبال آسیا و با مشورت با وزارت ورزش فرصت را مغتنم شمردم و درخواست دیدار و ملاقات با مسئولین آسیایی را کردم.

در همین راستا مکاتبه ای با شیخ احمد رئیس کنفدراسیون هندبال آسیا داشتیم اما وی در ویتنام حضور نداشت. پس از آن با احمد ابولیل مدیر کمیته اجرایی و جاسم رئیس کمیته فنی هندبال آسیا دیدار کردیم. همین طور دیداری در هتل محل اقامت مسئولین آسیایی هندبال با محمد شفیق دبیر کل کنفدراسیون آسیا داشتیم.

در این نشست سه ساعته به توافقات خوبی رسیدیم. قرار شد موضوع و درخواست ما در جلسه شورای کنفدراسیون هندبال آسیا مطرح شود و هفته گذشته این اتفاق افتاد. در نهایت هم کمیته اجرایی هفته گذشته نسبت به این مسئله تصمیم گیری کرد. رفع محرومیت ایران تلفنی اعلام شد اما نامه آن ۱۶ اکتبر دریافت شد. »

عباسعلی اکبری در ادامه به در خصوص اینکه نقش وزارت ورزش در رفع این محرومیت چه بوده است و آیا از کمیته ملی المپیک هم خواستار کمک شدند یا خیر، هم به خبرنگار مهر گفت: « آقای سجادی عضو شورای المپیک آسیا است و ایشان در این خصوص با این شورای مکاتبه داشتند و قرار بود در صورت عدم موفقیت بیشتر از این به این مسئله ورود کنند تا مشکل حل شود. مشکل چیزی نبود که بخواهیم از کمیته المپیک کمک بخواهیم. ما مسائل مهمتری داریم که در بحث بین المللی نیازمند کمک کمیته هستیم.»

اما در نامه کنفدراسیون هندبال آسیا تنها به رفع محرومیت حضور تیم های نوجوانان دختر و پسر ایران اشاره شده و این سوال ایجاد می شود که آیا جرایم نقدی ایران هم بخشوده شده است؟

سرپرست فدراسیون هندبال در پاسخ به این سوال گفت: « رفع محرومیت از جریمه مالی مهمتر است. محرومیت ها لغو شده اما جرایم خیر؛ بحث جرایم جدا از محرومیت بود. اما اگر بتوانیم تلاش کنیم تا این جریمه نقدی کاهش یافته یا برداشته شود به موفقیت بیشتری دراین خصوص می رسیم. به هر حال ما برای این مسئله تلاش زیادی کردیم و امیدواریم این موضوع هم حل شود. »

عباسعلی اکبری به عنوان سرپرست فدراسیون هندبال در بدو ورودش به فدراسیون با بحران بزرگی روبرو شد بحرانی که حل نشدن آن هم باعث نا امیدی خانواده هندبال و انتقادات آنها را فراهم کرده بود هم تبعات آن سالهای آتی ضربه ای به پیکره هندبال ایران می زد که جبران ناپذیر بود.

مطمئنا تلاش صورت گرفته از سوی این سرپرست برای رفع محرومیت تیم نوجوانان قابل تقدیر است. هرچند جرایم نقدی تیم ها پابرجاست اما رفع محرومیت تیم نوجوانان از حضور در مسابقات و میادین آسیایی و بین المللی مشکلی بود که چنانچه موضوع جرایم نقدی حل نشود هیچ خدشه ای به زحمات صورت گرفته وارد نیست و این جریمه ارزش رفع محرومیت چند ساله این تیم را دارد.