قارچ گران ‌قیمتی که عاشق آتش است

قارچ گران ‌قیمتی که عاشق آتش است

دانش > محیط زیست جهان - همشهری آنلاین:قارچ‌های مورل از نظر غذایی بسیار باارزش‌اند و مورد علاقه سرآشپزها و محققان صنایع غذایی قرار دار
دانش > محیط زیست جهان - همشهری آنلاین:
قارچ‌های مورل از نظر غذایی بسیار باارزش‌اند و مورد علاقه سرآشپزها و محققان صنایع غذایی قرار دارند، اما فکر می‌کنید بهترین مکان برای جمع کردن این قارچ‌ها کجاست؟

به گزارش ایسنا، مطالعه جدیدی که در مجله "اکولوژی و مدیریت جنگل" (Forest Ecology and Management) به چاپ رسیده است نشان می دهد که این قارچ ها بلافاصله بعد از آتش سوزی در مناطق جنگلی رشد می کنند.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که آتش رشد قارچ های مورل را تحریک می کند. این اولین بار است که این مسئله توسط دانشمندان بررسی شده است.

منطقه نوادا عمدتا به دلیل شرایط علف زار و خشکی های منظم مستعد آتش سوزی است. در طول چند سال اخیر آتش سوزی در دامنه های کوهستانی این منطقه افزایش رو به رشدی داشته است که خبر بدی برای دوستداران اقلیم زمین و برای ساکنان مناطق کوهستانی محسوب می شود، اما وقتی نوبت به جمع آوری قارچ می رسد داستان شکل دیگری به خود می گیرد.

این گروه تحقیقاتی به انجام یک پروژه نقشه برداری چهار ساله در ناحیه ای که در سال 2013 تحت تاثیر آتش سوزی قرار گرفته بود و 400 مایل مربع از زمین های آن سوخته و درختان و شمار زیادی از حیات وحش پارک ملی یوسمتی را به نابودی کشانده بود، پرداخته و دریافتند که قارچ های مورل در نواحی کاملا سوخته در دسته های فراوان یافت می شوند. در این عرصه ها احتمال زیادی وجود داشت که بتوان قارچ هایی را پیدا کرد که در کنار هم رشد کرده اند.

آن ها به طور کلی 595 قارچ را در پلات های 33 فوت مربعی پیدا کردند و با توجه به این که هر پوند قارچ خشک 75 دلار ارزش دارد، برداشت قابل توجهی محسوب می شود.

این مسئله که چرا این قارچ های باارزش بعد از هر آتش سوزی به این شکل گسترش پیدا می کنند هنوز در حال بحث و بررسی است. تئوری های متعددی در این زمینه وجود دارد، اما دانشمندان هنوز به نتیجه قطعی نرسیده و به طور دقیق نمی دانند که چرا قارچ های مورل عاشق آتش و محیط های جنگلی سوخته اند.