کمبود ید در دوران جنینی سبب کاهش ضریب هوشی کودک می‌شود

کمبود ید در دوران جنینی سبب کاهش ضریب هوشی کودک می‌شود

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران با تاکید بر ضرورت استفاده از نمک‌های یددار گفت: کمبود ید د
زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران با تاکید بر ضرورت استفاده از نمک‌های یددار گفت: کمبود ید در جنین سبب کاهش ضریب هوشی و کمتر شدن IQ فرد می‌شود.

به گزارش فارس، فریدون عزیزی در نشست خبری یازدهمین کنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم برگزار شد اظهارداشت: استفاده از مکمل های یودوفولیک برای زنان باردار و شیرده بسیار ضروری است و ایران جزء 3 کشوری به شمار می رود که یودوفولیک را تولید و عرضه می کند.

وی درباره موضوع محصولات تراریخته و تاثیر آن بر غدد و متابولیسم بدن گفت: اگر قرار باشد محصولات تراریخته وارد کشور شده و مصرف شود حتماً باید تحقیقات عمده داخلی و خارجی در مورد آن انجام گیرد و فواید و مضرات آن برای مردم شناخته شده باشد.

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم ایران ادامه داد: از آنجایی که بسیاری از محصولات تراریخته ممکن است با مضراتی همراه باشند مردم باید آگاهی های لازم را در این زمینه داشته باشند.

عزیزی در ارتباط با کمبود ید و عوارض آن در بدن افزود: تجربه های بین المللی نشان می دهد هروقت برنامه ید رسانی متوقف شود کمبود ید برای افراد جامعه مجدد به حالت اولیه باز می گردد. در کشور ما نیز قرن هاست ید خاک شسته شده و به سمت دریا رفته است لذا استفاده از نمک ید دار برای مردم ضرورت دارد.

وی اضافه کرد: در سه چهارم کشورهای دنیا نیز همچون ایران بوده و در کشور ژاپن به دلیل استفاده از جلبک دریایی مردمانش ید بیشتری استفاده می کنند لذا برنامه ید رسانی به صورت مستمر و با نظارت در کشور باید انجام گیرد.

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم ایران در پاسخ به اینکه مصرف نمک دریایی یا گنبد نمکی برای مردم بهتر است، گفت: وزارت بهداشت مسئول سلامت کشور بوده و مردم در زمینه استفاده از انواع نمک نباید دنبال گفته ها و اظهارنظر هر فردی باشند ولی آنچه مسلم است نمک دریا ید کافی ندارد که تنها به آن بتوان برای کمبود ید اکتفا کرد و در واقع هیچ نمکی دارای ید نیست مگر اینکه در کارخانه به آن افزوده شود.

عزیزی با اشاره به اینکه ماهی دارای ید است، افزود: اگر بخواهیم تنها از طریق مصرف ماهی ید بدن را تامین کنیم روزانه باید 300 تا 500 گرم ماهی مصرف کنیم و این غیر ممکن است لذا استفاده از نمک ید دار جهت تامین نیاز بدن ضروری است.

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم ایران تصریح کرد: کمبود ید در دوران جنینی، کودکی و سال های رشد عوارض زیادی داشته و در واقع سبب کاهش ضریب هوشی فرد و کاهش IQ کودک خواهد شد.

عزیزی گفت: تخمین می زنیم با اجرای برنامه ید رسانی به مردم از سال 68 حدود 66 میلیون ضریب هوشی را در کشور افزایش داده و از ابتلای 23 میلیون نفر به گواتر جلوگیری کرده ایم.

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم ایران با بیان اینکه 10 درصد جامعه گواتر داشته ولی کمبود ید ندارند، گفت: کمبود ید دلیل 100 درصدی ابتلا به گواتر نیست ولی به موضوع ید رسانی به مردم باید توجه داشت.