سوختگی بیماری فقرا

سوختگی بیماری فقرا

زندگی > سلامت - همه ساله تعداد زیادی از مردم بر اثر سوختگی‌ فوت یا مـعـلول مـی‌شـونـد. فراموش شدن پ
زندگی > سلامت - همه ساله تعداد زیادی از مردم بر اثر سوختگی‌ فوت یا مـعـلول مـی‌شـونـد.

فراموش شدن پيشگيري و ناكافي بودن درمان از عوامل اصلي اين اتفاق ها هستند و ميزان اين حوادث چندين برابر متوسط جهاني است. مديرعامل انجمن حمايت از بيماران سوخته، وضعيت سوختگي در ايران را به مراتب بدتر از كشورهاي هند و پاكستان دانست و گفت: سالانه در كشور 230هزار نفر مي سوزند كه از اين تعداد 30هزار نفر بستري شده، 3هزار نفر فوت كرده و براي هر درصد از سوختگي 5ميليون تومان هزينه مي شود.

معصومي با بيان اينكه در كشورهاي اروپايي راهنماهاي باليني در سوختگي وجود دارد، گفت: رسيدگي به بيمار در هفته اول سوختگي بسيار مهم است چراكه بي توجهي به آن باعث فوت بيمار بر اثر عفونت مي شود. شاخصي در دنيا وجود دارد با عنوان شاخص 50- 50؛ يعني از هر دو نفري كه دچار سوختگي مي شوند يك نفر فوت مي كند. اين شاخص در كشور ما 60درصد است و در آمريكا 95و در اروپا كمي كمتر از اين 95درصد است. همچنين اگرچه ميزان آموزش و تحصيلات در كشور بالاست اما در زمينه سوختگي اينگونه نيست و با توجه به اينكه از 30نوع بلاي طبيعي در دنيا بيش از 20مورد آن در كشور رخ مي دهد و آتش سوزي در اكثر اين بلايا رخ مي دهد، نياز است كه زيرساخت ها در كشور بهتر شود. مديرعامل انجمن سوختگي ايران در ادامه گفت: سوختگي بيماري فقر است و در جاهايي كه فضاي محدودي وجود دارد، سيم كشي نامناسب است يا درمان مناسبي وجود ندارد رخ مي دهد. در كشور ما نيز با وجود اينكه درآمد ناخالص ملي خوب است اما در سوختگي وضعيتمان در حد بنگلادش و هند است.

وي با انتقاد از اينكه پوشش بيمه اي مناسبي در اين زمينه وجود ندارد، گفت: برخي بيمه ها حمايت از اين خدمات را قبول كرده اند اما حتماً بايد بيمارستان استاندارد داشته باشيم چرا كه هنوز يك تخت استاندارد در حد بين المللي نداريم. البته اميدوارم بيمارستاني كه در شهرستان كن در حال ساخت است سريع تر تكميل شود. همچنين اعمال جراحي سوختگي بسيار پرهزينه است و بيمه ها بايد آن را تحت پوشش قرار دهند. اكنون 1350تخت سوختگي داريم ولي به 2400تخت جديد با توجه به جمعيت كشور نياز داريم.

وي در بحث بيمه ها گفت: مكان هاي تجاري و ساختمان ها بيمه آتش سوزي نيستند. اي كاش مي شد مردم با مطلع شدن از اينكه يك ساختمان تجاري ايمني ندارد، از مغازه هاي آن خريد نمي كردند تا از آن طريق فروشندگان مجبور به رعايت ايمني ساختمان خود مي شدند. از كمپين ها و فضاي مجازي نيز در اين زمينه مي توان كمك گرفت. مديرعامل انجمن سوختگي ايران افزود: در برخي از استان ها كه بالاترين ميزان خودكشي را داريم، اين خودكشي به صورت خودسوزي هم رخ مي دهد. اين موضوع تحت پوشش بيمه نبود اما اكنون صحبت شده كه تحت حمايت بيمه قرار گيرد. مديرعامل انجمن سوختگي ايران ادامه داد: 4300نفر جانباز داريم كه دچار سوختگي هستند و حدود 25سال است كه با جراحات سوختگي زندگي مي گذرانند. بايد از اين افراد حمايت هاي لازم انجام شود و پيشگيري و پيگيري را براي كاهش اثرات سوختگي در جامعه دنبال كنيم.

وي ادامه داد: اكنون متأسفانه در تمام زمينه هاي اجتماعي و تجاري سوختگي داريم. در جاده ها، تصادفات، عزاداري ها، عروسي ها، در محيط كار، درمان، ساختمان و درواقع جايي نيست كه سوختگي نباشد. حادثه پلاسكو نيز نمونه بارز آن بود كه از اين دست حوادث ممكن است بسيار رخ دهد. مديرعامل انجمن سوختگي ايران ادامه داد: در 10پهنه از تهران توسط سراهاي محله و با كمك شهرداري آموزش هاي لازم را به مردم مي دهيم چرا كه سالانه در كشور 230نفر مي سوزند كه برخي عوارض سوختگي ها غيرقابل پيش بيني است.