دو روی سکه ممنوعیت حمل سلاح سرد

دو روی سکه ممنوعیت حمل سلاح سرد

اجتماع > اجتماعی - سرهنگ مراد مرادی-معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران:در سال‌های اخیر یکی از مطالبات نیروی انتظامی از مجلس شورای ا
اجتماع > اجتماعی - سرهنگ مراد مرادی-معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران:
در سال‌های اخیر یکی از مطالبات نیروی انتظامی از مجلس شورای اسلامی، تصویب قانون ممنوعیت حمل سلاح سرد بود که بالاخره این موضوع پس از رفع ابهامات وارد شده از سوی شورای نگهبان توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

براساس قانون جديد، حمل، توليد، استفاده و واردات هرگونه سلاح سرد ممنوع است و تنها درصورت اخذ مجوز از دستگاه هاي مربوطه مجاز است. نحوه و مرجع صدور مجوز به موجب آيين نامه اي است كه ظرف مدت 3 ماه از تاريخ ابلاغ اين قانون با پيشنهاد وزراي دادگستري و كشور و با همكاري نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران تهيه مي شود و به تصويب هيأت وزيران مي رسد.

سلاح سرد به هر نوع سلاحي مي گويند كه براي دفاع يا تهاجم مورد استفاده قرار مي گيرد و از حيطه باروت، شليك و انفجار گلوله خارج باشد و شامل انواع چاقو، زنجير، پنجه بوكس، قمه، انواع افشانه هاي اشك آور، خواب آور و بيهوش كننده و شوكرهاي الكتريكي، تفنگ و كلت بادي شبيه سلاح گرم و... مي شود.

ما به عنوان پليس از تصويب اين قانون استقبال مي كنيم چرا كه اين قانون در بسياري موارد، از قتل ها و ضرب و جرح ها پيشگيري مي كند و در كاهش آمار جرايم خشن مؤثر است. به عبارت ديگر تصويب اين قانون از شدت خشونت ها مي كاهد. در بسياري از قتل ها، چنانچه طرفين نزاع اسلحه سرد در اختيار نمي داشتند نزاع آنها به قتل منجر نمي شد. تصويب اين قانون به رغم كمك به كاهش آمار جرايم قتل و ضرب و جرح، ولي مشكل خشونت در جامعه را حل نمي كند.

به عبارت ديگر، كاركرد اين قانون، تعديل نتايج خشونت ورزي در جامعه است. اما كاهش خشونت در جامعه، همانند ديگر آسيب هاي اجتماعي، مستلزم به كارگيري تدابير اجتماعي است. لازم است با خود بينديشيم كه چرا در زندگي اجتماعي اين همه شاهد خشونت هستيم؟ چرا هنگام رانندگي اين همه نسبت به همديگر خشونت مي ورزيم؟ علت انواع خشونت (كلامي، فيزيكي، قلمي و...) در جامعه چيست؟

مهم ترين آسيب پديده خشونت در جامعه، تزلزل كرامت انساني است كه آسيب زدن به اين زيربناي حقوق بشر، آسيب هاي متعدد و جرايم خشن را به دنبال دارد. خشونت به عنوان يك مسئله اجتماعي همانند ساير مسائل اجتماعي ديگر تحت تأثير عوامل مختلفي است. گاهي ناكامي علت خشونت مي شود كه يك موضوع روانشناختي است و گاهي پديده هاي اجتماعي عامل خشونت گرايي در افراد جامعه مي شود.

ما معتقديم كه روش درست و اصولي براي درمان خشونت در جامعه، روش هاي روانشناختي و جامعه شناختي است. همه مردم در قبال خشونت در جامعه مسئوليت دارند و بايد فرد خشونت ورز از سوي اطرافيان مورد سرزنش واقع شود و نبايد اجازه داد قبح اين رفتار ضد اجتماعي از بين برود. رسانه ها و گروه هاي مرجع و ذي نفوذ نيز نبايد خشونت ورزي را ترويج كنند و خشونت را در اذهان جوانان به عنوان ارزش جلوه دهند و از آن تعبير به شجاعت و... كنند.

بايد تلاش كنيم با روش هاي گوناگون، فرهنگ مدارا و تسامح را كه نياز ضروري زندگي اجتماعي است جايگزين خشونت در جامعه كنيم و با گسترش مراكز مشاوره و خدمات روانشناختي و اجتماعي و آگاه سازي جامعه از عواقب رفتار خشونت آميز، عطوفت و مهرباني را جايگزين خشونت و نفرت كنيم.