بودجه صدمیلیونی جشنواره صنایع‌دستی فجر قابل قیاس با فیلم فجر نیست

بودجه صدمیلیونی جشنواره صنایع‌دستی فجر قابل قیاس با فیلم فجر نیست

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامورمطلق در مراسم آغاز به کار دومین جشنواره صنایع دستی فجر که عصر دیروز اول بهمن ماه در خانه هنرمندان آغاز به کار کرد، با

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامورمطلق در مراسم آغاز به کار دومین جشنواره صنایع دستی فجر که عصر دیروز اول بهمن ماه در خانه هنرمندان آغاز به کار کرد، با اشاره به ویژگی‌های جشنواره امسال اظهار کرد: ۴۰۰ اثر در جشنواره امسال به نمایش گذاشته شده است، امسال تعداد کارهای بیشتر در فضایی بزرگتر به نمایش درآمده‌اند و تأکید ما بر این بوده که آثار ارائه شده بر اصالت و خلاقیت تأکید داشته و کاربردی باشند.

معاون صنایع دستی کشور، کاربردی‌ بودن را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آثار ارائه شده در دومین جشنواره صنایع دستی فجر برشمرد و افزود: کارها باید پاسخگوی نیاز امروز باشند و با هنر فاخر ربط پیدا کنند؛ یعنی در عین حال که اصیل هستند، تازگی‌هایی هم داشته باشند.

وی به چگونگی داوری آثار ارائه شده در جشنواره صنایع دستی فجر اشاره و بیان کرد: هفت داور این آثار را مورد ارزیابی قرار می‌دهند و برگزیدگان، همزمان با اختتامیه که روز دهم بهمن ماه است، معرفی می‌شوند و ما خوشحالیم که جشنواره فجر صنایع دستی در حال نهادینه شدن است و هنرهای اصیل و ناب ایرانی هم از سال گذشته تاکنون صاحب جشنواره‌ای در قالب جشنواره فجر شده‌اند.

نامورمطلق، جشنواره صنایع دستی فجر را «رویدادِ رویدادها» دانست افزود: در این جشنواره هم همچون جشنواره سینما و تئاتر فجر، حاصل تلاش یک ساله‌ی هنرمندان به نمایش درمی‌آید. به عبارتی، این برنامه «جشنواره‌ی جشنواره‌ها» است و نتیجه تلاش هنرمندان طی یک سال در آن به نمایش گذاشته و ارزیابی می‌شود.

معاون صنایع دستی کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه جشنواره فیلم و تئاتر فجر، جشنواره‌های شناخته‌ شده‌ای هستند، حال آنکه برای جشنواره‌ صنایع دستی فجر، تبلیغات چندانی جهت معرفی به مخاطب عام نشده است، گفت: این وظیفه دبیرخانه جشنواره است، ما با خود هنرمندان در ارتباط هستیم و به آنها اطلاع‌رسانی کرده‌ایم؛ اما وقتی ۱۵ میلیارد اعتبار به جشنواره فیلم فجر تعلق می‌گیرد و تنها ۱۰۰ میلیون تومان به جشنواره صنایع دستی فجر اختصاص داده می‌شود، چه می‌توان کرد؟ مگر می‌توان این دو جشنواره را به لحاظ تبلیغ و اطلاع‌رسانی با هم مقایسه کرد؟ اما ما تلاش می‌کنیم تا پل ارتباطی باشیم میان هنرمندانی که آثارشان در این نمایشگاه ارائه شده و علاقه‌مندانی که این کارها را پسندیدند و می‌خواهند نمونه‌های ارائه شده در این جشنواره را سفارش دهند. همچنین از هنرمندان مدرن و معاصر می‌خواهیم از این نمایشگاه دیدن کنند و با تکیه بر اصالت‌ها، کارهای خلاقه و نو انجام دهند.

وی توجه به پوشاک را یکی دیگر از ویژگی‌های دومین جشنواره صنایع دستی فجر دانست و تصریح کرد: یکی از صنایع مهم که گردش مالی بسیاری را به خود اختصاص داده، صنعت پوشاک است. ما تاکنون حرف زیادی برای گفتن در این ارتباط نداشته‌ایم، اما خوشحالیم که پارچه‌های باکیفیت و خوبی با تکیه بر هنر شَعربافی و دارایی‌بافی، تولید و به لباس تبدیل می‌شود؛ امید است که بتوان با تکیه بر اصالت‌ها، پوشاک درخورِ ایرانی تولید کرد.

نامورمطلق در پاسخ به اینکه چه تعاملی میان معاونت صنایع دستی و کارگروه ساماندهی مد و لباس وجود دارد؟ گفت: به تازگی علی‌اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نامه‌ای برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستاده و سازمان مربوطه، یکی از اعضای کارگروه مد و لباس کشور شده‌ است.

معاون صنایع دستی کشور در پایان خاطرنشان کرد: ما به هنرهای سنتی به عنوان یک موجود زنده نگاه می‌کنیم و بر اساس این نگاه، معتقد به نو شدن این هنرها هستیم. برای مثال کسانی که تصور می‌کنند هنر قلم‌زنی تا ابد باید به همان شکل و شیوه بماند، فلسفه هنر را درک نکرده‌اند. همانطور که همه مکاتب ادب و هنری هم از جایی شروع می‌شوند و جایی به پایان می‌رسند. برای مثال امروز دوره کلاسیسیم و رمانتیسم به پایان رسیده است.