آمار اختلالات روانپزشکی در کشور | تاثیر طرح تحول سلامت در خدمات سلامت روان

آمار اختلالات روانپزشکی در کشور | تاثیر طرح تحول سلامت در خدمات سلامت روان

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:مدیرکل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: ۲۳/۶ درصد از ایرانی‌ها در گروه سنی ۶۴-۱۵ سا
زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
مدیرکل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: ۲۳/۶ درصد از ایرانی‌ها در گروه سنی ۶۴-۱۵ سال مبتلا به یکی از اختلالات روانپزشکی هستند.

دكتر احمد حاجبي در گفتگو با همشهری آنلاین گفت: اختلال افسردگي با شيوع 7/ 12 درصد در صدر اختلالات روانپزشكي است.

اين مقام مسئول، موضوع تشخيص بهنگام و درمان اختلالات روانپزشكي را يكي از مهمترين اولويت هاي نظام مراقبت هاي بهداشتي در ايران ذكر كرد و اظهار داشت: براي عملياتي كردن و اجراي اين مهم، برنامه هاي بسياري طراحي كرديم كه همه اين برنامه ها درحال اجراست چرا كه اين موضوع از اولويت هاي سال 97 در حوزه بهداشت كشور است.

  • طرح تحول سلامت و بهره مندي از خدمات سلامت روان

حاجبي تاكيد كرد: تا قبل از اجراي طرح تحول سلامت، يكي از مشكلات ما اين بود كه ميزان دسترسي به خدمات سلامت روان براي افرادي كه مبتلا به يكي از اختلالات روانپزشكي بودند، مناسب نبود، در واقع اصلا خدمتي دريافت نمي كردند. به بيان بهتر 65 درصد از كساني كه مبتلا به يكي از اختلالات روانپزشكي بودند از هيچ خدمتي در طي 12 ماه پس ار بررسي، برخوردار نبودند. از 35 درصد باقيمانده هم حدود نيمي از آنان از حداقل خدمات بهره مند بودند اما با اجراي طرح تحول سلامت، تمام مبتلايان به اختلالات روانپزشكي، مي توانند از خدمات ارايه شده استفاده كنند.

او افزود: با اجراي طرح تحول سلامت، پزشكان عمومي را در اين زمينه توانمند كرديم و علاوه بر آن با ايجاد سيستم غربالگري از طريق بكارگيري كارشناس مراقب سلامت و همينطور جذب روانشناسان باليني در سيستم مراقبت هاي بهداشتي، موفق شديم ميزان دسترسي افرادي را كه به يكي از اختلالات روانپزشكي مبتلا هستند و نياز به كمك دارند را افزايش دهيم. به طوري كه هم اكنون اين افراد همه مي توانند از خدمات ما بهره مند شوند.

  • كاهش آسيب هاي اجتماعي، يكي ديگر از اولويت هاي مهم

مدير كل دفتر سلامت روان، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت خاطر نشان كرد: از ديگر اولويت هاي وزارت بهداشت در مقوله كاهش آسيب هاي اجتماعي، بحث اعتياد است. تلاش داريم كه براي كاهش آسيب هاي اجتماعي برخورد منطقي و واقع گرايانه اي با اعتياد داشته باشيم.

  • ضرورت همكاري هاي بين بخشي

حاجبي تصريح كرد: ما به شدت براي كاهش آسيب هاي اجتماعي به ويژه اعتياد نياز به همكاري هاي بين بخشي داريم. عمده مداخلات در نظام سلامت در ابعاد فيزيولوژيكي و روانشناختي است ولي عمده مداخلات در بحث سلامت روان و اعتياد، ابعاد اجتماعي است به همين دليل، در بحث اعتياد، نيازمند تجميع خدمات اجتماعي در كنار ابعاد فيزيولوژيكي و روانشناختي هستيم.

  • نياز به بودجه و نيروي انساني متخصص

او اظهار داشت: از آنجا كه بعد از اجراي طرح تحول سلامت به طور جدي گستره خدمات مان را افزايش داديم نياز به افزايش بودجه داريم البته در كنار منابع مالي، نياز به تامين نيروي انساني متخصص هم به شدت احساس مي شود.