راهپیمایی بازگشت؛ خون تازه در رگ‌های انتفاضه/ اعراب همچنان ساکتند

راهپیمایی بازگشت؛ خون تازه در رگ‌های انتفاضه/ اعراب همچنان ساکتند

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: راهپیمایی های بزرگ بازگشت در مرزهای نوار غزه در حالی وارد پنجمین هفته خود شده است که تاکنون و طی چه

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: راهپیمایی های بزرگ بازگشت در مرزهای نوار غزه در حالی وارد پنجمین هفته خود شده است که تاکنون و طی چهار هفته گذشته قریب به ۵۰ فلسطینی در جریان این تظاهرات ها به شهادت رسیده اند.

این در حالی است که قریب به ۵ هزار فلسطینی دیگر نیز در جریان تظاهرات های بزرگ بازگشت به ضرب گلوله های جنگی نظامیان صهیونیست به شدت زخمی شده و حال شمار زیادی از آنها وخیم گزارش شده است.

این در حالی است که سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواستار حمایت از شرکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت‌آمیز بازگشت در نوار مرزی باریکه غزه و تامین دارو و تجهیزات پزشکی لازم برای آنان شده اند. جیمی مک گولدریک هماهنگ‌کننده سازمان ملل در امور بشردوستانه در اراضی اشغالی فلسطین اظهار داشت که رژیم صهیونیستی باید نهایت خویشتن‌داری را به خرج داده و از بکارگیری قدرت علیه تظاهرات‌کنندگان همسو با قوانین و معاهدات بین‌المللی اجتناب ورزد.

رژیم صهیونیستی از مدتها پیش از برگزاری راهپیمایی های حق بازگشت، نیت و قصد قتل فلسطینیان را داشته استمک گولدریک تمامی طرف‌های بین‌المللی فعال در زمینه‌های بشردوستانه را به جمع آوری ۵.۳ میلیون دلار برای تامین فوری نیازهای پزشکی، معنوی و اجتماعی و استقرار تیم‌های متخصص پزشکی برای اجرای عمل‌های جراحی پیچیده همزمان با افزایش شمار مجروحان و قربانیان تظاهرات بازگشت فراخواند. از سوی دیگر، پارلمان اروپا نیز از رژیم صهیونیستی خواست نهایت تلاش خود را برای خودداری از استفاده بی‌رویه از قدرت نظامی علیه تظاهرات‌کنندگان غیر مسلح به کار گرفته و حق اساسی آنها در برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز را به رسمت بشناسد.

از سوی دیگر، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» در واکنش به شهادت شماری از شهروندان فلسطینی به دست نظامیان صهیونیست عنوان کرد: «رژیم صهیونیستی از مدتها پیش از برگزاری راهپیمایی های حق بازگشت، نیت و قصد قتل فلسطینیان را داشته است، چرا که هیچ اقدامی که نیازمند این جنایت علیه ملت فلسطین باشد، صورت نگرفته بود».

رئیس دفتر سیاسی حماس افزود: «کشتار کودکان و جوانان فلسطینی به دست دشمن صهیونیستی همواره در دستور کار این رژیم قرار داشته است». هنیه از جامعه بین الملل خواستار عمل به مسئولیت خود در زمینه محاکمه مقامات ارشد رژیم صهیونیستی شد.

واقعیت این است که مسأله «حق بازگشت آوارگان فلسطینی» به سرزمین مادری خود نه تنها یک خواسته و آرمان ملی برای فلسطینیان به شمار می رود، بلکه مسأله ای است که حتی سازمان ملل رژیم صهیونیستی همچنان حاضر نیست به قطعنامه شماره ۱۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر لزوم بازگشت آوارگان فلسطینی به اراضی خود تَن دردهدمتحد نیز بر درستی آن صحه گذاشته است.

در حال حاضر بیش از نیم قرن از پیدایش مشکل آوارگان فلسطینی سپری می شود اما رژیم صهیونیستی همچنان حاضر نیست به قطعنامه شماره ۱۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر لزوم بازگشت آوارگان فلسطینی به اراضی خود تَن دردهد.

از آنجایی که سازمان ملل متحد در قطعنامه شماره ۱۹۴ خود بر لزوم بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود تأکید کرده است، بنابراین پر واضح است که ممانعت صهیونیستها و متحدان آمریکایی ها از تحقق این مهم، نقض آشکار قوانین بین المللی و قطعنامه های الزام آور است. رژیم صهیونیستی به منظور فرار از عمل کردن به قطعنامه سازمان ملل متحد، اساسا صلاحیت مجمع عمومی در صدور قطعنامه مذکور را زیر سؤال برده است.

این رژیم اعتقاد دارد که مجمع عمومی تنها صلاحیت ورود به مسائل و مباحث مالی ـ بودجه ای و مواردی از این قبیل را دارد و نمی تواند در مسأله ای همچون حق بازگشت فلسطینیان مداخله کند!

از سوی دیگر می توان گفت که راهپیمایی های بازگشت خونی تازه در رگ های انتفاضه در اراضی اشغالی تلقی می شود. این اقدام به موقع فلسطینیان در واقع، بار دیگر موجب شد تا مسأله فلسطین در کانون توجه رسانه ها و افکار عمومی قرار گیرد و تلنگری برای کسانی باشد که که از روی آگاهی یا ناآگاهی چشمان خود را به روی واقعیت های فاجعه آمیزِ امروز در فلسطین بسته اند.

جای هیچ شکی نیست که قرار گرفتن مسأله فلسطین در کانون توجهات کمک شایانی به شعله ورتر شدن بیش از پیشِ آتش انتفاضه در سرزمین های اشغالی خواهد کرد؛ مسأله ای که طی روزها و ماه های آتی به منصه ظهور خواهد رسید.

زعاتره: تظاهرات بازگشت در باریکه غزه ادامه یافت و به موازات آن خشم و تهدیدات متجاوزات صهیونیست نیز استمرار پیدا کرددرهمین ارتباط، «یاسر زعاتره» تحلیلگر عرب زبان در مطلبی در خصوص راهپیمایی های بازگشت می نویسد: «برنامه های تظاهرات بزرگ بازگشت برای چهارمین هفته متوالی در مرزهای باریکه غزه ادامه یافت و به موازات آن خشم و تهدیدات تجاوزات صهیونیست نیز استمرار پیدا کرد. این نشان می دهد که این راهپیمایی دستاوردهای مهم بسیاری را محقق ساخته است؛ هر چند که برخی آنرا اقدامی نمادین می دانند».

وی همچنین می افزاید: «اهمیت این راهپیمایی زمانی زیاد می شود که بدانیم متجاوزان همزمان با این راهپیمایی امیدهای زیادی به استفاده از آتش شعله ور شده در منطقه داشتند و از سوی دیگر، دونالد ترامپ در راس قدرت آمریکا قرار دارد و تیم وی در کاخ سفید شدیدا از رژیم صهیونیستی حمایت می کند و از سوی دیگر، وضعیت جهان عرب به شکل بی سابقه ای به قهقرا می رود و این مساله را به راحتی می توان در اقدامات عملی و مواضع شفاهی در قبال دشمن صهیونیستی مشاهده کرد».

در این میان باید به نقش منفعلانه سران کشورهای عربی ازجمله حکام مرتجع عرب نیز اشاره کرد که به تحولات چهار هفته اخیر در اراضی اشغالی به ویژه در نوار غزه کوچکترین واکنشی نشان نداده اند. به نظر می رسد که حکام عرب هم اکنون هیچ کاری را مهمتر از بررسی ابعاد مختلف معامله قرن و سنجش سود و منفعت آن برای خود، نمی دانند. لذا نسبت به آنچه که در غزه می گذرد و قلب هر انسان آزاده ای را به درد می آورد، سکوت اختیار کرده اند.

حتی سران کشورهای عربی در بیست و نهمین نشست خود در شهر ظهران عربستان هم موضعی علیه رژیم صهیونیستی و در همبستگی با مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین اتخاذ نکردند. تنها هم و حکام عرب هم اکنون هیچ کاری را مهمتر از بررسی ابعاد مختلف معامله قرن و سنجش سود و منفعت آن برای خود، نمی دانندغم شرکت کنندگان در این نشست که چندی پیش برگزار شد، حمله به جمهوری اسلامی ایران و گروه های مقاومت تحت الحمایه آن بود.

اتحادیه عرب تاکنون از عمل به وظایف و مسئولیتهای خود در قبال ملت های مظلوم و بی دفاعی همچون سوریه، یمن، عراق و فلسطین اجتناب ورزیده و همین تغافل، سبب بسیاری از درد و رنج های ملت های نامبرده بوده است.

درهمین راستا، کارشناسان و ناظران مسائل سیاسی براین باورند که عدم اتخاذ مواضع قاطعانه از سوی اتحادیه عرب علیه رژیم صهیونیستی و همچنین تلاش های روزافزون اعضای این اتحادیه برای تقویت روابط با رژیم صهیونیستی از جمله عوامل اصلی تداوم سرکوبگری های این رژیم علیه فلسطینیان است.