آخرین جزئیات روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران

آخرین جزئیات روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران

به گزارش خبرنگار مهر، خبرنگاران حوزه کتاب ظهر امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت با حضور در مصلای تهران ضمن بازدید از محل برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین الملل

به گزارش خبرنگار مهر، خبرنگاران حوزه کتاب ظهر امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت با حضور در مصلای تهران ضمن بازدید از محل برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در جریان آخرین وضعیت آماده سازی این مجموعه برای نمایشگاه امسال قرار گرفتند.

در این بازدید که به همت ستاد رسانه ای نمایشگاه انجام شد، امیرمسعود شهرام نیا قائم مقام، یحیی دهقانی معاون اجرایی، حسین صفری مدیر کمیته اجرایی و رفاهی نمایشگاه ضمن ارائه توضیحاتی درباره آخرین وضعیت آماده سازی نمایشگاه، به سئوالات خبرنگاران در این رابطه پاسخ دادند.

بر اساس اظهارات این مسئولان در حال حاضر ۵ محموله کتاب که از طریق هوایی به کشور ارسال شده، در حال بارگیری به مقصد گمرک نمایشگاه کتاب است ضمن اینکه محموله‌های دریایی هم در حال انتقال به گمرکات کشور است.

امسال بخش ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران در طبقه همکف رواق شرقی مصلی در فضایی به مساحت ۸ هزار متر مربع برپا شده است که ۵ هزار متر مربع آن برای عرضه آثار ناشران لاتین و ۳ هزار متر مربع هم برای عرضه آثار ناشران عرب اختصاص یافته است.

همچنین امیرمسعود شهرام نیا قائم مقام نمایشگاه کتاب اعلام کرد که امسال رواق‌های شرقی و غربی مصلی به فضاهای نمایشگاهی اضافه شده است و گفت بخش ناشران کودک و نوجوان در این قسمت از مصلی برپا شده است اما چون فضای کافی در اختیار نبود، دو چادر هم به فضای این بخش اضافه شد.

به گفته وی طبقه همکف رواق شرقی هم به ناشران آموزشی اختصاص یافته است اما به دلیل اینکه این قسمت از مصلی هنوز پله برقی و آسانسور ندارد، به این جمع بندی رسیدیم که فعلا از طبقات ۱+ استفاده نشود.

این مقام مسئول در نمایشگاه کتاب گفت: کل فضای نمایشگاه کتاب ۱۳۰ هزار متر مربع است که از این متراژ ۳۰ هزار متر مربع در سازه‌های موقت برپا شده است.

وی همچنین با اشاره به حضور صربستان به عنوان کشور مهمان ویژه و شهر تونس به عنوان شهر مهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران از سفر هیئتی ۲۰ نفره از صربستان و ۱۸ نفره از تونس به تهران برای شرکت در این رویداد خبر داد.

به گفته شهرام نیا، امسال برخلاف روال دوره‌های قبل نمایشگاه، کمیته تبلیغات و بازرگانی نمایشگاه کتاب در اختیار تشکل‌های نشر قرار گرفته و تمام امور مربوط به اغذیه فروشی‌ها و تبلیغات نمایشگاه در این کمیته مدیریت می‌شود.

همچنین در این بازدید حسین صفری مدیر کمیته اجرایی و رفاهی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به تغییرات صورت گرفته در مصلی با توجه به ساخت و سازهای انجام شده در آن گفت: در این دوره این تصور وجود دارد که برای اولین بار است که نمایشگاه کتاب را در مصلی برگزار می‌کنیم چرا که اولین تجربه ما در استفاده از رواق‌های مصلی و بخشی از فضای باز این مجموعه به شمار می‌رود.

وی در خصوص ایمنی سازه‌های برپا شده برای نمایشگاه کتاب در مصلا هم گفت: سازمان مدیریت و پیشگیری از بحران تهران مسئولیت رعایت استانداردها و ایمنی سازه‌ها و مسئله تخلیه امن بازدید کنندگان را در مواقع احتمالی بحرانی بر عهده دارد و جای نگرانی در این خصوص نیست.

وی اعلام کرد که موضوع تهویه سالن‌های نمایشگاه کتاب دغدغه همیشگی ما بوده که خوشبختانه امسال در این خصوص تمهیداتی اندیشیده شده است.

به گفته صفری امسال ۳۳ هزار متر مربع از فضای نمایشگاه کتاب در اختیار ناشران عمومی، ۱۲ هزار متر در اختیار ناشران دانشگاهی، ۱۱ هزار متر در اختیار ناشران کودک و نوجوان، ۱۰ هزار متر در اختیار ناشران آموزشی و ۸ هزار متر در اختیار ناشران خارجی است.

وی از افزایش تعداد استراحتگاهها و کیوسک‌های امانت در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و در مورد وضعیت ایمنی سالن‌های بخش کودک و نوجوان گفت: تمامی سالن‌های بخش کودک و نوجوان کف سازی شده اند و جوانب ایمنی این سالن‌ها کاملا رعایت شده است.

همچنین به گفته صفری امسال عمده ناشران بزرگ بخش کودک و نوجوان به چادرها منتقل شدند و در عوض ناشران کوچک و خرده پای این بخش به سالن‌های دائمی انتقال داده شده اند.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات قرآن کریم در شبستان مصلی هم گفت: قسمتی از شبستان در اختیار ما قرار گرفته است و مابقی بخش‌های شبستان هم بلافاصله بعد از اتمام مسابقات قرآن در اختیار کمیته اجرایی نمایشگاه کتاب قرار می‌گیرد.

مدیر کمیته اجرایی و رفاهی نمایشگاه کتاب همچنین از استقرار بازار جهانی کتاب، سراهای اهل قلم و ستاد رسانه‌های نمایشگاه در نیم طبقه شبستان خبر داد و گفت: امسال برای خبرنگاران پارکینگ اختصاصی تعبیه شده است.

وی در عین حال با اشاره به محدودیت فضای پارکینگ در مصلی به شهروندان توصیه کرد که با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به نمایشگاه کتاب بیایند که امسال خدمات آن هم بسیار بهتر شده است.

همچنین در این بازید شهرام نیا قائم مقام نمایشگاه کتاب اعلام کرد: سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران صبح روز سه شنبه هفته آینده ۱۱ اردیبهشت با حضور رئیس جمهور گشایش می‌یابد و از ساعت ۱۰ صبح فردای همین روز نمایشگاه رسما فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.