فضای انبساطی محیط مجازی باعث می شود که مخاطب از فضاهای دیگر سر در بیاورد

فضای انبساطی محیط مجازی باعث می شود که مخاطب از فضاهای دیگر سر در بیاورد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در حوزه فضای مجازی یک مشکل اساسی بخش های غیرمجوز دار است، فضای مجازی مجوز دار مشمول قانون هستند و مورد مراقبت قرار می

به گزارش سیتنا، سیدعباس صالحی در نشستی با نمایندگان عضو فراکسیون مطبوعات و خبرگزاری‌های مجلس شورای اسلامی درباره پرداخت یارانه‌ها افزود: شفافیت همیشه مورد توجه بوده است و ارقام پرداختی یارانه به رسانه‌ها در سامانه «erasane» قرار دارد و امکان رصد میزان پرداختی به هر رسانه وجود دارد.

وی در ادامه در زمینه دغدغه‌های موجود درباره کاغذ نیز گفت: اصل این دغدغه بسیار مهم است و  باید بتوانیم بحث کاغذ را که نیاز مطبوعات است به شکلی که در جریان است به طور پیوسته دنبال کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مسیر واردات بیست هزار تن کاغذ  و افرادی که آن را دریافت می کنند مشخص است.

صالحی با اشاره به جلسه وزاری صنعت، معدن و تجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی با نمایندگان مجلس یادآور شد: در جلسه با نمایندگان مجلس و وزیر صنعت مقرر شد مسئولان گمرک  براساس مصوباتی که دارند، مشکلی برای ترخیص سریع کاغذ در گمرکات وجود نداشته باشد.

وی افزود: در مجموع با تلاشی که هم در دولت و هم در مجلس صورت می‌گیرد، کمیته ای با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی از معاونان  دو وزارتخانه تا دو هفته دیگر گزارش دقیق‌تری از فضایی که در مسیر کاغذ در حال رخ دادن است در کمیسیون فرهنگی ارائه شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: با تمام قوا در تلاش هستیم دغدغه عزیزان رسانه‌ای را که با موضوع کاغذ سر و کار دارند برطرف کنیم و چشم انداز روشنی در این خصوص وجود دارد، کاغذ خوشبختانه در گروه کالاهای استراتژیک قرار گرفته است و قیمت پایه نیز مشخص شد و ستاد تنظیم بازار نیز قیمت‌ها را مشخص کرده و کاغذ مطبوعات با  قیمت پایه هر کیلوگرم ۴١٠٠ تومان که با ارز پیشین خریداری شده است، ارائه می شود.

صالحی بیان کرد: باید در جهت سرعت واردات کاغذ و حل مسائل پیرامون آن حرکت کنیم و از سوی دیگر بر بازار داخلی نظارت داشته باشیم که ستاد تنظیم بازار در این مسیر ما را یاری خواهد کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مشکلات خبرنگاران نیز تصریح کرد: در معاونت امور مطبوعاتی در این خصوص جلساتی داشته ایم، همچنین با دوستان خود در اداره بیمه نیز جلساتی برگزار کردیم و قرار شد بیمه تکمیلی حداقل سه هزار خبرنگار را تا آخر شهریورماه به این حوزه اضافه کنیم.

صالحی ادامه داد: با وجود آنکه منابع مالی ما در بخش بیمه افزایش پیدا نکرده و برغم نامساعد بودن شرایط، سعی کردیم این تعداد را که به همراه خانواده هایشان نزدیک به هفت هزار نفر می شوند تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دهیم.

وی درباره یارانه مطبوعات نیز خاطرنشان کرد: تلاش زیادی در بخش یارانه مطبوعات انجام داده‌ایم تا رقم بودجه‌ای ما افزایش پیدا کند، اما این اتفاق عملا رخ نداد و با وجود تمام مشکلات، در روزهای گذشته بخشی از یارانه مطبوعات پرداخت شده است و امیدواریم مبالغ بیشتری را بتوانیم به رسانه ها بدهیم. اولین قسط روز گذشته پرداخت شده و طی ١۵روز آینده نیز دومین قسط به ١٨٠٠ رسانه پرداخت خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای فضای قوانین مطبوعات بیان کرد: قانون مطبوعات می تواند به زیرساخت های مطبوعات کمک کند، قانون مطبوعات در حال حاضر در دولت در دستور کار قرار دارد و قرار بود تا قبل از پانزدهم مرداد ارائه شود.

صالحی درباره کاغذ سنگ توضیح داد: در تولید کاغذ ایده های زیادی وجود دارد که یکی از آن ها کاغذ سنگ است و براساس آن می توانیم کاغذ را از لحاظ قیمت و مرغوبیت به نحوی که بخواهد با کاغذ موجود رقابت کند بررسی کنیم و باید پیگیری شود، قطعا ما برای تامین نیاز کاغذ کشور باید این موضوعات را بررسی کنیم تا کمتر نیازمند کاغذ وارداتی باشیم.

وی درباره وضعیت فضای مجازی نیز گفت: در حوزه فضای مجازی یک مشکل اساسی بخش های غیرمجوز دار است، فضای مجازی مجوز دار مشمول قانون هستند و مورد مراقبت قرار می گیرند و چنانچه شکایتی وجود داشته باشد پیگیری و تذکرات لازم داده می شود. در مورد حوزه غیرمجوز دار در فضای مجازی طبعا مشکلاتی دارند. فضای انبساطی این محیط باعث می شود که مخاطب از فضاهای دیگر سر در بیاورد، متاسفانه حوزه فضای مجازی انبساطی دارد که کار ما را سخت می کند که حتما با همفکری اعضای کمیسیون مطبوعات مجلس می توانیم به راهکاری در این باره برسیم.

صالحی درباره منشور اخلاق حرفه ای نیز یادآور شد: منشور اخلاق حرفه‌ای وجود دارد و باید راه های التزام و تضمین های آن را افزایش بدهیم.

وی در پایان درباره وضعیت اختصاص آگهی‌ها نیز گفت: در بخش آگهی ها برخی از مجموعه ها خود را ملزم به تبعیت از قوانین موجود در این راستا نمی دانند که مکاتبه ای از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با آن ها صورت گرفته است.

در این نشست محمد سلطانی‌فر معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به ساماندهی وضعیت رسانه‌های خارجی در معاونت مطبوعاتی با اشاره به تعداد خبرنگاران حاضر در حوزه خبری خارجی اظهار داشت: باشگاه خبرنگاران خارجی را نیز ایجاد کرده ایم و دستگاه‌های مختلف از روند فعالیت آن ها احساس رضایت کرده اند و امیدوارم نمایندگان مجلس هم در این باشگاه حضور پیدا کنند تا فعال تر شود.

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حوزه تبلیغات ده هزار و ٨٠٠ کانون تبلیغاتی مجوز دارند که ٣۵درصد آن ها فعال هستند، تبلیغات این کانون ها رسانه‌ای، محیطی، کاغذی و تیزری است و تعدادی از آن ها هم در حوزه تبلیغاتی خارجی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: حوزه دیگر ما مطبوعات داخلی است که طبق آمار ٩٣٠٠ مجوز داده شده که ٢٣٠٠ مجوز در فضای آنلاین و ۴٢ مجوز مربوط به خبرگزاری است، از این میان ٢٩ خبرگزاری فعال هستند. حدود ٧ هزار مجوز رسانه مکتوب هم داده شده که تنها ٣٨٠٠ نشریه فعال هستند.

معاون امور مطبوعاتی تصریح کرد: معضل کاغذ بسیار اساسی است و از نمایندگان می خواهیم ما را کمک کنند. پروسه سخت ما در کاغذ به این دلیل است که تولید کنندگان کاغذ در داخل، تولید بسیار محدودی دارند.

سلطانی‌فر تصریح کرد: با وجود اینکه ما در زمینه واردات کاغذ تمام همت خود را به کار گرفته ایم موجودی امروز ما در کاغذ تا دو سه ماه آینده بیشتر نیست که این می تواند روزنامه‌های اصلی را به چالش بکشاند.

در ادامه این نشست جبار کوچکی نژاد رییس فراکسیون مطبوعات و خبرگزاری‌های مجلس نیز گفت: امروز همه می دانند رسانه تا چه اندازه در مسائل مختلف کشور تاثیرگذار بوده و نیازمند توجه ویژه است، اگر می‌خواهیم اعتماد عمومی مردم را بالا ببریم باید تمام مردم را حتی در دورترین نقاط کشور از طریق رسانه تغذیه کنیم.

وی ادامه داد: فضایی که امروز در رسانه ایجاد شده است باعث شده که نیمی از رسانه های ما فعال نباشند و باید دید چگونه می توان این بخش را فعال کرد.

کوچکی ‌نژاد خاطرنشان کرد: وظیفه امروز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در وهله اول ایجاد سواد رسانه‎ای است، به محض اینکه امروز یک خبرنگار نقص دستگاهی را ارائه می‌کند بایکوت می‌شود و آزادی لازم را از او می‌گیرند.

وی بیان کرد: مسائل اقتصادی نیز بر خبرنگاران فشار می‌آورد و کاغذ، بیمه و درآمد لازم در خبرنگارها یک دغدغه است.

رییس فراکسیون مطبوعات مجلس تصریح کرد: یارانه مطبوعات باید شفاف شود زیرا خبرنگاران همیشه این موضوع را پیگیری می کنند و اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این کار را انجام دهد، قطعا اتفاقات خوبی رخ می دهد.

در این نشست همچنین تعدادی از نمایندگان عضو فراکسیون مطبوعات و خبرگزاری های مجلس شورای اسلامی به بیان دیدگاه های خود در رابطه با خبرنگاران و فضای رسانه ای کشور پرداختند.

انتهای پیام