کاغذ زیر تیغ تعزیرات

کاغذ زیر تیغ تعزیرات

اقتصاد > اقتصاد‌ ایران - ستاد تنظیم بازار برای موجودی کاغذ داخل کشور سقف قیمتی تعیین کرده و قرار است با احتکار کاغذ برخورد کند اما فع
اقتصاد > اقتصاد‌ ایران - ستاد تنظیم بازار برای موجودی کاغذ داخل کشور سقف قیمتی تعیین کرده و قرار است با احتکار کاغذ برخورد کند اما فعالان بازار کاغذ می‌گویند تا وقتی محموله‌های وارداتی با ارز ترجیحی وارد بازار نشود، اقدامات تعزیراتی فایده‌ای ندارد؛ چراکه اصلا کاغذی در بازار عرضه نمی‌شود که دولت بخواهد قیمت آن را پایین بیاورد.

به گزارش همشهری، براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار مقرر شده است موجودی انبارها و مراکز نگهداری کاغذ به وزارت ارشاد و سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانی اطلاع رسانی شود در غیراین صورت، موجودی مذکور احتکار و اختفا تلقی شده و مشمول برخورد قانونی می شود. در عین حال وارد کنندگانی که محموله های وارداتی کاغذ در گمرکات دارند،

موظف شدند ظرف یک هفته با هماهنگی گمرک و بانک مرکزی نسبت به کارسازی و ترخیص محموله خود اقدام کنند. در این مصوبه، سقف قیمت تعزیراتی کاغذ روزنامه هر کیلو ۴۱۰۰ تومان، کاغذهای چاپ و تحریر هر کیلو ۵۱۰۰ تومان و کاغذ بالکی (کاغذ کتاب) ۵۱۰۰ تومان تعیین شده و از این به بعد صادرات انواع کاغذ و کاغذ باطله از کشور ممنوع خواهد بود.

ستاد تنظیم بازار می خواهد با اعمال قیمت های تعزیری در بازار کاغذ این بازار را آرام کند اما یکی از فعالان بازار کاغذ معتقد است این اقدام قبل از ورود کاغذهایی که ارز دولتی گرفته اند، نتیجه ای جز مخفی کردن معاملات بازار کاغذ ندارد. او در گفت وگو با همشهری می افزاید:

فعلا هر کیلو کاغذ تحریر 6700تومان در بازار تهران معامله می شود و آخرین قیمت هر کیلو کاغذ روزنامه 6800تومان بوده که فعلا در بازار کمیاب شده اما دولت می خواهد قیمت کاغذی که نیست را به 4100تومان برساند. این فعال بازار کاغذ می گوید: بعد از اینکه دولت کاغذ روزنامه و تحریر را در فهرست دریافت ارز ترجیحی قرار داد، قیمت این کاغذها ثابت ماند اما سایر کاغذهایی که نامشان در این فهرست نبود، دچار افزایش قیمت شدند،

پس بازار براساس دورنمایی که از آینده دارد قیمت گذاری می کند و دولت هم برای اعمال قیمت های تعزیری اول باید کاغذ وارداتی با دلار 4200را وارد بازار کند. به گفته او، بازار اصلا رنگ کاغذهایی که دلار 4200تومانی به آنها تخصیص داده شده بود را ندیده چراکه این ارزها را کسانی گرفتند که اصلا واردکننده نبودند.

براساس اظهارات این فعال بازار کاغذ، تاجران بازار کاغذ به واسطه اینکه کسب وکارشان مداوم است، دست به احتکار نمی زنند اما اگر وضع به گونه ای باشد که نتوانند جنس خود را جایگزین کنند چاره ای جز ممانعت از فروش ندارند که همین مسئله به افزایش قیمت می انجامد. پس اگر دولت می خواهد قیمت کاغذ را به قیمت های تعزیراتی برساند، اول باید کسب وکار تاجران سابقه دار کاغذ و نه سوءاستفاده کنندگان را به جریان بیندازد تا با عادی شدن اوضاع، بازار هم به کارکرد اصلی بازگردد.