در آینده با مشکل کمبود جراح قلب در کشور روبرو می شویم

در آینده با مشکل کمبود جراح قلب در کشور روبرو می شویم

سلامت نیوز: رییس انجمن جراحان قلب و عروق ایران با انتقاد از اینکه به دلیل دوره طولانی رشته جراحی قلب از یک سو و از سوی دیگر عواملی چون کار و زحمت زیاد
۱۳۹۳/۱۱/۲۵ - ۱۳:۴۹ - کد خبر: 138519

سلامت نیوز: رییس انجمن جراحان قلب و عروق ایران با انتقاد از اینکه به دلیل دوره طولانی رشته جراحی قلب از یک سو و از سوی دیگر عواملی چون کار و زحمت زیاد فیزیکی و روانی که همراه با استرس زیاد نیز هست و در مقابل تعرفه های خدماتی نا چیز این رشته، روز به روز از تعداد متقاضیان رشته جراحی قلب در کشور کاسته می شود، گفت: در گذشته سالانه بین 20 تا 30 نفر متقاضی ورود به رشته جراحی قلب بودند که در حال حاضر این تعداد به 2 تا 3 نفر کاهش یافته است.
دکتر محمد علی یوسف نیا به مناسبت برپایی " سومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران " که 12 تا 15 اسفند ماه امسال در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می شود با اعلام این خبر افزود: با توجه به تغییر سبک زندگی طی سال های اخیر و پایین آمدن سن سکته در کشور و از طرف دیگر پیشرفت رشته جراحی قلب و عروق و افزایش مهارت جراحان قلب که سبب شده امکان بقای بیماران دچار عوارض قلبی و نوزادانی که با مشکلات قلبی مادرزادی متولد می شوند، بیشتر شود، نیاز به رشته جراحی قلب نیز افزایش یافته است.
وی ادامه داد: از آنجایی که بسیاری از بیمارانی که مورد عمل جراحی قلب قرار می گیرند، طی سال های بعد نیاز به درمان های مجدد پیدا می کنند و هر روز بر تعداد بیماران قلبی افزوده می شود در آینده نیازمند تعداد بیشتری جراح قلب در کشور هستیم.
دکتر یوسف نیا خاطر نشان ساخت: پزشکان جوان به دلیل درآمد ناکافی ناشی از تعرفه گذاری ها، رغبتی به این رشته نشان نمی دهند و در صورت ادامه این روند، طی چند سال آینده با کمبود جراح قلب در کشور روبرو خواهیم شد.
وی گفت: حدود 30 سال پیش، بیماران زیادی که با درد قلب مراجعه می کردند به دلیل نبود امکانات جان خود را از دست می دادند، حتی کودکانی که با مشکل بیماری مادرزادی قلب دسته و پنجه نرم می کردند به دلیل نبود امکانات به جای اتاق عمل راهی سردخانه ها می شدند.
رییس انجمن جراحان قلب ادامه داد: در آن دوران برخی از کسانی که امکانات داشتند، برای انجام جراحی قلب به خارج از کشور می رفتند که غیر از مشکلات و مخارج سنگین، این امر سبب خروج ارز از کشور می شد. این در حالیست که به مدد جراحان قلب هم اینک تمامی اعمال جراحی قلب در داخل کشور انجام می شود و نیازی به اعزام بیماران به خارج کشور نیست.
وی اظهار داشت: یک جراح قلب می بایست، برای موفقیت در این رشته زندگی خود را فدا کند و دست آخر شاهدیم به جای تقدیر از تلاش این قشر، اسامی برخی را در لیست مافیا قرار می دهند. مجموعه این عوامل سبب شده که رشته جراحی قلب برای قشر جوانی که می خواهند، وارد این رشته شوند، جذابیتی نداشته باشد.
به گفته دکتر یوسف نیا در حالی سالیانه 150 – 160 نفر از پزشکان جوان در امتحانات ورودی فوق تخصصی جراحی پلاستیک شرکت می کنند که تعداد متقاضیان برای شرکت در رشته جراحی قلب کمتر از 5 نفر است.
وی خاطر نشان ساخت: حتی تعداد اندکی که در رشته جراحی قلب شرکت می کنند، پس از مدتی انصراف داده، وارد رشته دیگر رشته های
درآمدزا می شوند.
رییس انجمن جراحان قلب و عروق ایران افزود: تعرفه تعیین شده برای دستمزد یک جراح قلب برای 4 تا 5 ساعت عمل جراحی
در حالی یک میلیون تومان تعیین شده که شاهدیم، هزینه یک دقیقه تزریق بوتاکس 800 هزار تومان است.
گفتنی است، سومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران با حضور میهمانانی از امریکا، اروپا و کشورهای منطقه 12 تا 15 اسفندماه امسال در
مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می شود.
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانند به نشانی اینترنتی www.iscs.org.ir مراجعه یا با تلفن های 26401341 و 22279743 تماس حاصل کنند.