ژن‌های مرتبط با خطر ابتلا به کرونا شناسایی شدند

ژن‌های مرتبط با خطر ابتلا به کرونا شناسایی شدند

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از تک اکسپلوریست، هنوز نکات زیادی درمورد بیماری کووید-۱۹ وجود دارد که محققان نتوانسته‌اند آن را کشف کنند. برای مث

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از تک اکسپلوریست، هنوز نکات زیادی درمورد بیماری کووید-۱۹ وجود دارد که محققان نتوانسته‌اند آن را کشف کنند. برای مثال این موضوع که کدام ژن‌ها باعث ابتلای فرد به کووید-۱۹ می‌شوند و کدام ژن‌ها فرد را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهند، هنوز نامشخص است.

برای یافتن پاسخ این سوالات، محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا در این مطالعه از ژنومیک تلفیقی همراه با پروتئومیکس استفاده کردند. پروتئومیکس دانش بررسی ساختار و عملکرد پروتئین‌ها در مقیاس بزرگ است.

آنا هرناندز کوردرو، دانشجوی مقطع دکترا مرکز نوآوری‌های قلب و ریه در دانشگاه بریتیش کلمبیا گفت: دی.ان.ای یک مولکول بزرگ و پیچیده است و به همین دلیل تنها با بررسی ارتباطات ژنتیکی نمی‌توان ژن دقیق مسئول کووید- ۱۹ را شناسایی کرد. با این حال با ترکیب اطلاعات ژنتیکی کووید-۱۹ با بیان ژن و مجموعه داده‌های پروتئومیک می‌توان فهمید که کدام ژن‌ها با کووید-۱۹ ارتباط دارند.

در این مطالعه دانشمندان اطلاعات ژنتیکی را با داده‌های مورد بررسی قرار گرفته بیان ژن ریه ترکیب کردند. دانشمندان تنوع ژنتیکی که کنترل کننده بیان ژن در ریه و مرتبط با کووید-۱۹ بود را شناسایی کردند.

دانشمندان همچنین از دانش بیوانفورماتیک برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده کردند. با انجام این کار دانشمندان توانستند ژن‌های زیادی که نقش مهمی در واکنش سیستم ایمنی بدن به کووید-۱۹ دارند را شناسایی کنند. این ژن‌ها همچنین در حساسیت کووید-۱۹ نقش دارند.

ژنتیک در ابتلا به ویروس کرونا نقش دارد؟

دکتر هرناندز گفت: با استفاده از قدرت اطلاعات ژنومی، ژن‌هایی را که مربوط به کووید-۱۹ هستند، شناسایی کردیم. ما دریافتیم که ژن‌های گروه خونی( ABO) یک عامل خطر قابل توجه برای کووید-۱۹ است.

علاوه بر ژن‌های ABO، مشخص شد در افرادی که دارای تنوع ژنتیکی خاصی مانند SLC۶A۲۰ ، ERMP۱ ، FCER۱G و CA۱۱ هستند، خطر ابتلا به کووید-۱۹ به طور قابل توجهی بالاتر است.

دکتر هرناندز گفت: این افراد باید در هنگام همه گیری بسیار احتیاط کنند. همچنین مشخص شد که برخی از این ژن‌ها با بیماری‌های تنفسی مرتبط هستند. به عنوان مثال، ERMP۱ با آسم مرتبط است. CA۱۱ همچنین ممکن است خطر ابتلا به کووید-۱۹ را در افراد دچار دیابت افزایش دهد.

دکتر هرناندز افزود: تحقیقات ما از زمانی که ما برای اولین بار این تجزیه و تحلیل را انجام دادیم بسیار پیشرفت کرده است. اکنون ما حتی ژن‌های دیگری مانند IL۱۰RB ، IFNAR۲ و OAS۱ که با کووید-۱۹ شدید مرتبط هستند، شناسایی کرده‌ایم.