اپیدمی شیوع دیابت در راه است

اپیدمی شیوع دیابت در راه است

به گزارش خبرنگار مهر، شکرالله سلمان زاده ظهر شنبه در نشست خبری «هفته ملی و روز جهانی دیابت» اظهار کرد: هدف ما متوقف کردن دیابت است در حالی که سرعت رسد

به گزارش خبرنگار مهر، شکرالله سلمان زاده ظهر شنبه در نشست خبری «هفته ملی و روز جهانی دیابت» اظهار کرد: هدف ما متوقف کردن دیابت است در حالی که سرعت رسد آن آن‌قدر زیاد است که دیابت را به اپیدمی در تاریخ تبدیل کرده است.

وی افزود: اگر به روند رو به رشد دیابت نگاه کنیم باید از همین امروز، فعالیت‌های پیشگیرانه را شروع کنیم زیرا تا سال ۲۰۱۴ تعداد افراد دیابتی در جهان ۴۰۰ میلیون بوده است که این رقم تا سال ۲۰۳۷ به ۵۹۲ میلیون نفر می‌رسد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: هم‌اکنون هر ۶ تا هفت ثانیه یک نفر در دنیا بر اثر دیابت می‌میرد و متأسفانه دیابت تأثیرات بسیار بدی برای مبتلایان دارد. کسانی که دیابتی هستند بیشتر از غیر دیابتی‌ها به سل مبتلا می‌شوند.

سلمان زاده اضافه کرد: دیابت نوع دوم به‌ویژه در همه کشورهای جهان به لحاظ تعداد موارد در حال رشد است به‌طوری‌که در ۸۰ درصد موارد دیابت نوع دوم در کشورهای کمتر توسعه‌یافته و توسعه‌یافته رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه برخی افراد از بیماری‌های خود اطلاعی ندارند، گفت: همین افراد وقتی دچار عارضه می‌شوند از ابتلای خود به دیابت مطلع می‌شوند درحالی‌که در صورت تشخیص قابل‌پیشگیری است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: ۵۰ درصد موارد دیابت نوع دوم قابل‌پیشگیری است و ۴۸ درصد مرگ‌های ناشی از دیابت در سن ۴۸ سالگی رخ می‌دهد.

سلمان زاده عنوان کرد: در ایران مطالعات مختلف نشان داده که رقمی در حدود پنج میلیون نفر به دیابت نوع دوم مبتلا هستند و بنا بر مطالعات سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان دیابت در ایران بیش از ۶ میلیون نفر است که شاید بیشتر از این هم بشود.

وی، ارتقای سواد سلامت را یکی از برنامه‌های مهم مرکز بهداشت استان خوزستان برشمرد و گفت: تغییر در شیوه زندگی، نقش مهمی در پیشگیری از بروز دیابت نوع دوم دارد و می‌تواند بروز دیابت را ۱۱ سال به تأخیر اندازد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: کم‌تحرکی و مصرف غذای پرکالری از آفت‌های زندگی مدرن به شمار می‌رود و در کل کشور، میزان بروز دیابت ۸.۵ درصد است.