همدانی‌ها از برند بوعلی در حوزه سلامت بهره ببرند/ شناسایی 2800 گیاه دارویی در ایران

همدانی‌ها از برند بوعلی در حوزه سلامت بهره ببرند/ شناسایی 2800 گیاه دارویی در ایران

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان محمود خدادوست بعد از ظهر امروز در همایش ملی طب سینوی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت اظهار کرد: خوشبختانه موضوع سلامت
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان محمود خدادوست بعد از ظهر امروز در همایش ملی طب سینوی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت اظهار کرد: خوشبختانه موضوع سلامت جزو اولویت های دولتمردان قرار گرفته که این موضوع در تاریخ ایران بی سابقه بوده است.

وی گفت: خوشبختانه اجرای طرح تحول نظام سلامت در راستای عمل به فرامین رهبری که فرمودند «بیمار نباید جز بیماری دغدغه دیگری داشته باشد» مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی ـ اسلامی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت اجرایی نمی شد اگر همت تلاشگران عرصه سلامت نبود خاطرنشان کرد: تا حدودی گلایه می شد که سازمان های دیگر در تامین منابع مالی قرار بود به این طرح کمک کنند که البته کمبود منابع در کشور مانع از این کار آنها شد اما تلاشگران عرصه سلامت با وجود اینکه حتی برخی از آنها هنوز حقوق و کارانه خود را دریافت نکرده اند در اجرای طرح اهتمام جدی داشتند.

وی با بیان اینکه اقدام دولت در اجرای این طرح ستودنی است، افزود: بخشی از اقدامات نیز به دلیل تدابیر وزیر بهداشت است که توانست سلامت را از اولویت چهاردهم به اولویت های اول بیاورد.

خدادوست با بیان اینکه امروز روز پزشک است و افتخار ایرانیان و خصوصاً مردم همدان است که ابوعلی سینا را به نام خود مصادره کنند، گفت: امروز مردم همدان به این امر افتخار می کنند چرا که برند بوعلی سینا برای آنهاست.

وی با بیان اینکه جای گلایه دارد که از این برند در بخش سلامت استفاده درستی نشده است، افزود: در این زمینه کوتاهی شده اما با تلاش می توان به موفقیت رسید.

مدیر کل دفتر طب سنتی ایرانی ـ اسلامی با بیان اینکه در ایران باستان نماد پزشکی «سیمرغ» بود و نماد مریضی «مار» که اکنون تغییر یافته و نماد پزشکی در طب جدید «مار» است، خاطرنشان کرد: در شاهنامه فردوسی هنگامی که بحث معالجه رستم به میان آمد، می گویند سیمرغ شفابخش به سراغش می آید.

وی با بیان اینکه قدمت طبابت ما 7 هزار ساله است و حتی برخی آن را 10 هزار سال می دانند و مستندات آن نیز موجود است، گفت: در تاریخ پزشکی ایران باستان به پزشکان «سیمرغ» نیز گفته می شد.

خدادوست تصریح کرد: نخستین دانشگاه علوم پزشکی در جهان نیز جندی شاپور بود که از پزشکان این دانشگاه به عنوان جبرئیل اول، دوم و سوم یاد می‎کردند.

وی در خصوص دلیل نامگذاری مکتب پزشکی ایرانی را به مکتب سینایی بیان کرد: این کلمه از ریشه سینا گرفته شده که اجداد آنها نیز پزشک بودند و به شیخ الرئیس نیز به این دلیل ابن سینا می گفتند.

مدیر کل دفتر طب سنتی ایرانی ـ اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برآورد شده 700 هزار گونه گیاهی وجود دارد، افزود: از این تعداد 70 هزار مورد دارویی هستند و 300 هزار مورد نیز شناخته شده اند.

وی با بیان اینکه برآورد شده ایران یکی از کشورهایی است که از 13 اقلیم 11 اقلیم پرورش گیاهان دارویی را دارد، گفت: گفته شده ایران 8 هزار گونه گیاهی دارد که 2 هزار و 300 مورد آن دارویی است.

خدادوست با بیان اینکه بهترین راه کوتاه کردن فرآیند تولید و کم کردن هزینه تولید دارو استفاده از طب سنتی است، افزود: عقل سلیم حکم می‎کند از ظرفیت کتاب‎های طب سنتی استفاده شود.

انتهای پیام/89026/ط40

http://fna.ir/RO2P86