گرمایش جهانی، زمینه‌ساز آغاز پروژه اینترنتی قطبی

گرمایش جهانی، زمینه‌ساز آغاز پروژه اینترنتی قطبی

همشهری آنلاین: گستراندن کابل‌های تله‌کام از میان مسیر شمال‌غرب از لندن تا توکیو برای مدت زمانی بسیار طولانی غیرممکن بود، زیرا این مسیر دریایی در انجما

گرمایش جهانی، زمینه‌ساز آغاز پروژه اینترنتی قطبی ارتباطات > اینترنت - همشهری آنلاین:
گستراندن کابل‌های تله‌کام از میان مسیر شمال‌غرب از لندن تا توکیو برای مدت زمانی بسیار طولانی غیرممکن بود، زیرا این مسیر دریایی در انجماد کامل به‌سر می‌برد.

براساس گزارش گيزمودو، اكنون به لطف گرمايش جهاني، انجماد اين مسير دريايي از ماه آگوست تا اكتبر بين خواهد‌رفت و يك شركت تله‌كام كانادايي قصد دارد از اين فرصت استفاده كرده و خلاء كابل‌هاي اينترنتي اين منطقه را با 10 هزار مايل كابل پر كند.

شركت آركتيك فايبر به‌زودي بررسي مسير زيردريايي اتصال‌دهنده بريتانيا و ژاپن و ديگر نقاطي كه در اين ميان قرار دارند را آغاز خواهد كرد. به‌اين شكل شبكه داده‌هاي فيبرنوري جهاني بدون اينكه تنها بر كابل‌هاي زميني اتكا داشته باشند كه از ميان خاورميانه عبور كرده‌اند، تنوع بيشتري خواهد‌يافت. پروژه‌هايي مشابه در مقياس كوچكتر نيز به‌تازگي اجرا شده‌اند، براي مثال پروژه‌اي كه روسيه را به كريمه متصل كرده‌است.

شركت‌ها و موسسه‌هاي ارتباطاتي و تله‌كام همچنان براي برطرف كردن نياز مفرط ارتباطاتي خود متقاضي اتصالات بيشتر هستند و هنوز نگران تكرار رويدادي هستند كه در سال 2008 در درياي مديترانه رخ داد و ارتباطات را در آسيا كند و يا متوقف كرد. اما مسيرهايي كه از ميان آسيا عبور مي‌كنند مي‌توانند اهدافي وسوسه كننده براي توزيع اتصالات اينترنتي باشند.

پروژه شركت كانادايي آركتيك فايبر با دور زدن اين سناريو، به طور كلي نقاط روي زميني را فراموش كرده و به زير دريا رو آورده‌است، مسيري كه براي ايجاد آن بايد تجسسي دقيق در زير دريا انجام شود تا بهترين نقاط براي قرار گيري كابل‌ها تعيين شوند، به اين شكل گير كردن در ميان صخره‌ها و يا كشش‌هاي جزر و مدي و يا لغزش سنگ‌ها،‌ كابل‌ها را در معرض خطر قرار نخواهند‌داد.

اين پروژه 620 ميليون دلاري درعين حال مي‌تواند امكان اتصال به اينترنت را در شمال آلاسكا و مناطقي از شمال كانادا كه معمولا دسترسي به اطلاعات در آن نامعتبر است، به‌وجود آورد.

تجسس زيردريايي براي اجراي اين پروژه از چند ماه ديگر و با كمك گرفتن از اسكنر‌هاي صوتي،‌دوربين‌هاي ديجيتال، كاوشگرهاي الكترومغناطيسي، و نمونه‌برداري از بستر دريا آغاز خواهد‌شد. در گذشته انجام چنين عملياتي به دليل انجماد كل مسير دريايي غيرممكن بود و اكنون تغييرات جوي زمينه اين عمليات را فراهم آورده‌است.