۵ فیلم انیمیشن که راه تولید کارتون‌های ایرانی را باز کردند

۵ فیلم انیمیشن که راه تولید کارتون‌های ایرانی را باز کردند

همشهری آنلاین: بعد از تولید انیمیشن «تهران۱۵۰۰» بهرام عظیم‌پور فصل جدیدی از تولید انیمیشن‌های ایرانی آغاز شد. «رستم و سهراب»، «شاهزاده روم»، «فهرست مق

همشهری آنلاین: بعد از تولید انیمیشن «تهران۱۵۰۰» بهرام عظیم‌پور فصل جدیدی از تولید انیمیشن‌های ایرانی آغاز شد. «رستم و سهراب»، «شاهزاده روم»، «فهرست مقدس» و «آخرین داستان» ازجمله انیمیشن‌هایی بودند که تولید شدند و در جشنواره‌های داخلی و گاهی خارجی حضور یافتند؛ ولی ۵انیمیشنی که در سال‌های اخیر (از سال۹۶) تولید شدند، توانستند بیشترین موفقیت و حتی اکران را در جشنواره‌های خارجی داشته باشند.


«لوپتو»
انیمیشن «لوپتو» به کارگردانی عباس عسگری و تهیه‌کنندگی احسان کاوه و محمدحسین صادقی تولید شد. «لوپتو» در بخش رقابتی بیستمین دوره جشنواره جهانی فیلم کازان روسیه حضور یافت و به دهمین جشنواره یونیورسال کیدز (UKFF) هم راه یافت. این انیمیشن همچنین در جشنواره سیه‌رای بولیوی و جشنواره احمدآباد هند حضور داشت.

«پسردلفینی»
انیمیشن «پسر دلفینی» به کارگردانی و نویسندگی محمد خیراندیش و تهیه‌کنندگی محمدامین همدانی تولید شده‌است. خواننده این انیمیشن که در اکران داخلی فروش خوبی داشت، علیرضا طلیسچی بود. این انیمیشن در جشنواره فیلم شانگهای حضور داشت و در روسیه هم به گفته سازندگانش اکران پرفروشی را رقم زد.

«فیلشاه»
انیمیشن «فیلشاه» به نویسندگی و کارگردانی هادی محمدیان تولید شد. این انیمیشن که به عربی و انگلیسی دوبله شده‌است، در سال۱۳۹۷ پرفروش‌ترین انیمیشن ایران شد. نسخه عربی «فیلشاه» پیش از ایران در لبنان روی پرده رفت و علاوه بر لبنان در اردن، امارات و عراق نیز به نمایش درآمد. «فیلشاه» پس از دوبله روسی به روسیه هم رفت و در ۴۰۰سالن سینما اکران شد؛ همچنین در جشنواره انسی فرانسه و بازار جشنواره بین‌المللی کن به نمایش درآمد.

«بچه زرنگ»
انیمیشن «بچه زرنگ» کاری از گروه هنر پویاست که پیش از این با انیمشین‌های فیلشاه و شاهزاده روم هم مورد توجه قرار گرفته بود. بچه‌زرنگ نخستین بار ۱۲بهمن۱۴۰۱ در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و سیمرغ بلورین بهترین فیلم پویانمایی را از هیأت‌داوران گرفت. این فیلم در اکران عمومی توانست بیش از ۶۰میلیارد تومان فروش داشته باشد.

«بنیامین»
انیمیشن «بنیامین» به کارگردانی و نویسندگی محسن عنایتی تولید شد. این کار توسط استودیو ندای موعود تهیه شده که اغلب آثارش با مضامین مذهبی تولید می‌شود. تولید این انیمیشن ۲سال زمان برده و هزینه تولید بالایی برای تهیه‌کنندگانش رقم زده است. «بنیامین» در سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان اصفهان جایزه بهترین انیمیشن را از آن خود کرد و در جشنواره‌های جهانی مختلفی مثل جشنواره بین‌المللی انیمیشن و کارتون سئول(سیکاف ۲۰۲۱)، زوما در نیجریه، کووتو در تانزانیا و انیمافیلم در کشور آذربایجان نیز شرکت داشت. «بنیامین» توانست در تانزانیا برنده بهترین فیلم داستانی و برنده بهترین کاراکتر انیمیشن شود.