راهکار توسعه کتابخوانی تخصیص یارانه به نشر است

راهکار توسعه کتابخوانی تخصیص یارانه به نشر است

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع موانع و مشکلات تبلیغات کتاب در کشور با حضور علی زارعی نجفدری ناشر، دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مس

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع موانع و مشکلات تبلیغات کتاب در کشور با حضور علی زارعی نجفدری ناشر، دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان و عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی و ارتباط تلفنی با حجت الاسلام سید علی طاهری نماینده ادوار مجلس از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

در ابتدای این برنامه زارعی نجفدری با بیان اینکه کتاب نیاز به تبلیغ ندارد، گفت: تبلیغ برای کالاهایی صورت می گیرد که شناخته شده نیستند و تبلیغ را می توان توصیفی فراتر از کالاهای مورد نظر دانست.

وی افزود: در تبلیغ کالا نگاه صرفا تجاری و اقتصادی است و از سوی دیگر کالاها اجسام بی روحی هستند که نمی توانند خود را معرفی کنند در صورتی که کتاب روح دارد و مورد شناخت همه است و خصوصیات آن را می دانند و بر خوب بودن آن صحه می گذارند. از سوی دیگر نمی توان فراتر از محتوای کتاب در خصوص آن سخن گفت.

دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان به تجربه جهانی در نمایشگاه های بین المللی کتاب اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه ها کمتر ناشری را مشاهده می کنید که دست به تبلیغ کتاب خود بزند. این افراد در غرفه خود پنل هایی را قرار می دهند و کتاب های خود را به نقد و نظر می گذارند و همین موضوع سبب بالا رفتن فروش کتاب می شود.

در ادامه برنامه حجت الاسلام طاهری در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: از جمله اقداماتی که مجلس گذشته و در کمیسیون فرهنگی انجام داده بود دعوت از فعالان صنعت چاپ و نشر و برگزاری جلساتی با حضور چهار وزیر مرتبط با این حوزه بود که موضوع آن حمایت از نشر و بحث افزایش یارانه ها و تعرفه واردات بود. تصمیمات به صورت مقطعی است و قادر نیست مشکلات فعالان این حوزه را به طور کامل حل کند اما همین اقدامات صورت گرفته اثرات زیاد و بازتاب گسترده ای داشت.

نماینده ادوار مجلس تخصیص یارانه به نشر را بسیار مهم دانست و گفت : یکی از راهکارهای مهم در این حوزه با توجه به قیمت تمام شده کتاب و شرایط اقتصادی موجود حمایت اقتصادی ناشران است.

حجت الاسلام طاهری با اشاره به نگاه ویژه مقام معظم رهبری به کتاب و کتابخوانی، گفت: کاش این نگاه عمیق در تمام مسئولین به ویژه دو قوه مقننه و مجریه که می توانند در مورد وضع و اجرای قانون عملکرد خوبی داشته باشند، وجود داشت.