گسترش شهرک‌سازی‌های صهیونیست‌ها؛ شتاب پروژه یهودی‌سازی قدس اشغالی

گسترش شهرک‌سازی‌های صهیونیست‌ها؛ شتاب پروژه یهودی‌سازی قدس اشغالی

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- رامین حسین آبادیان: مقامات رژیم صهیونیستی اخیرا در راستای سیاست های تجاوزکارانه خود با احداث ۷۷۰ مسکونی جدید در اراضی اش

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- رامین حسین آبادیان: مقامات رژیم صهیونیستی اخیرا در راستای سیاست های تجاوزکارانه خود با احداث ۷۷۰ مسکونی جدید در اراضی اشغالی فلسطین موافقت کردند. احداث این واحدهای مسکونی بخشی از طرح ساخت هزار و ۲۰۰ شهرک صهیونیست نشین به شمار می رود که در منطقه واقع میان شهرک «گیلو» در شمال قدس و شهرک «بیت جالا» احداث خواهد شد.

رژیم صهیونیستی در حالی این طرح را به تصویب رساند که ماه گذشته نیز مسئولان این رژیم با احداث ۸۰۰ واحد مسکونی در شهرک «معالیه آدومیم» در قدس اشغالی موافقت کره بودند. این در حالی است که حدود یک ماه و نیم پیش اعضای کابینه رژیم صهیونیستی احداث بیش از ۲۳۰ واحد مسکونی برای شهرک نشینان در سرزمین های اشغالی را تصویب کردند. سیاست گسترش شهرک سازی‌ها در سرزمین های اشغالی توسط مسئولان رژیم صهیونیستی، سیاستی از همان مراحل اولیه اشغال فلسطین توسط آنها پیگیری می شود.

رژیم صهیونیستی از گسترش شهرک سازی ها در سرزمین های اشغالی اهداف متعددی را دنبال می کند که این اهداف حتی در بخش های مختلف سرزمین های اشغالی می توانند با یکدیگر تفاوت داشته باشند. به طور کلی رژیم جعلی صهیونیستی برای تثبیت وجود خود به عنوان یک دولت همچون دیگر دولت‌های مشروع در سراسر دنیا و همچنین تثبیت موجودیت خود سیاست هایی را در سرزمین های اشغالی اتخاذ کرده که گسترش شهرک سازی ها جزئی جدایی‌ناپذیر از این سیاست‌ها و استراتژی‌ها محسوب می شود.

طی ماه های اخیر میزان واحدهای مسکونی در قدس اشغالی که صهیونیستها تصمیم به ساخت آن گرفته اند بسیار زیاد شده است. رژیم صهیونیستی که همواره به دنبال یهودی‌سازی قدس اشغالی بوده و هست، این اقدام را در راستای همین سیاست آغاز کرده و آن را ادامه می دهد. با گسترش واحدهای مسکونی برای شهرک‌نشینان صهیونیست به تدریج شمار یهودی‌های ساکن قدس اشغالی (آن دسته از کسانی که دارای ایدئولوژی صهیونیستی هستند) افزایش می یابد و بدین ترتیب مسیر یهودی سازی کامل این منطقه هموارتر از پیش می‌شود.

صهیونیست ها پیشتر در آمار و ارقام خود اعلام کرده بودند که با مداومت سیاست شهرک سازی در قدس اشغالی، تا سال ۲۰۱۰ فلسطینیان کمتر از ۱۰ درصد ساکنان این منطقه را تشکیل می دهند و این یهودی‌ها هستند که زمام امور در قدس را به دست خواهند گرفت. با این حال، آخرین آمار از وضعیت ساکنان قدس اشغالی به خوبی نشان می دهد که صهیونیستها نتوانسته اند سیاست های خود را آنگونه که برنامه ریزی می کردند، پیش ببرند. طبق آخرین آمار، در حال حاضر که حدود ۶ سال از سقف زمانی تعیین شده برای محدود شدن تعداد مسلمانان در قدس اشغالی می گذرد، حدود ۴۰ درصد از ساکنان این منطقه را مسلمانان تشکیل می‌دهند و این درست همان عاملی است که رژیم اسرائیل را دست‌پاچه و آن را به گسترش شهرک سازی‌ها واداشته است.

از سوی دیگر، در کرانه باختری رژیم صهیونیستی به دنبال سیطره کامل بر این منطقه است. گسترش شهرک سازی ها در کرانه باختری به منظور تسلط بیش از پیش رژیم صهیونیستی بر این منطقه صورت می گیرد. با وجود اینکه کرانه باختری دارای مساحت بسیار کمی است، اما رژیم صهیونیستی طی سالهای گذشته از هیچ تلاشی برای گسترش شهرک‌سازی‌ها در آن دریغ نکرده است. صهیونیست ها به دنبال آن هستند تا حتی الامکان بر تمامی اراضی فلسطین سیطره یابند و به همین دلیل در صدد الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی در نزد خود هستند.

طبق آخرین آمار و ارقام منتشرشده از سوی نهادهای صهیونیستی مسئول در مسأله شهرک سازی، میزان بودجه اختصاص یافته برای این سیاست در سال گذشته میلادی افزایش چشمگیری داشته است. نهادهای صهیونیستی اعلام کردند که در سال ۲۰۱۵ میزان بودجه اختصاص یافته برای شهرک های صهیونیست نشین چیزی حدود ۳۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۴ افزایش داشته است. افزایش بودجه‌های مربوط به شهرک سازی ها در سرزمین های اشغالی تا حدی بوده که کمیته «دفاع از اراضی اشغالی و مقابله با شهرک‌سازی» همواره با صدور گزارش های مختلف از این موضوع ابراز نگرانی شدید کرده است.

از سوی دیگر، گسترش شهرک‌سازی‌ها در سرزمین های اشغالی توسط مسئولان رژیم صهیونیستی، در سال ۲۰۱۶ افزایش چشمگیری داشته است. در همین ارتباط، «هاگیت اوفران» سخنگوی سازمان «صلح اکنون» که امور شهرک‌سازی اسرائیل را رصد می کند اعلام کرده است: «طرح‌های شهرک‌سازی اسرائیل در سه ماهه اول سال ۲۰۱۶ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سه برابر شده است». وی همچنین می افزاید: «آمار و ارقام سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با هدف جلوگیری از صلح با فلسطینی‌ها بی سر و صدا به فعالیت‌های شهرک‌سازی ادامه می‌دهد».

گسترش شهرک سازی ها در سرزمین های اشغالی توسط صهیونیستها حتی صدای تشکیلات خودگردان فلسطین را هم درآورده است. تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست «محمود عباس» به دلیل بدعهدی صهیونیستها در پایبندی به توافقنامه مبادله اسراء و همچنین گسترش شهرک سازی ها اقدام به ترک مذاکرات سازش با این رژیم کرد. این تشکیلات به خوبی می داند که صهیونیست ها به دنبال تغییر بافت جمعیتی فلسطین هستند و به محض تحقق اهدافشان، دیگر هیچ مذاکراتی را با هیچ طرفی به رسمیت نخواهند گذاشت، چراکه صهیونیستها اصولا اهل امتیاز دادن به طرف مقابل نیستند.

رژیم اسرائیل هیچ حقی را تحت عنوان «حق بازگشت» برای آوارگان فلسطینی قائل نیست؛ مسأله ای که تمامی گروه های فلسطینی از جمله تشکیلات خودگردان بر روی آن تأکید دارند. در واقع، اگر قرار بود صهیونیست ها مجوز بازگشت فلسطینیان به خانه و کاشانه خود را صادر کنند، دیگر تخریب منازل فلسطینیان و ساختن واحدهای مسکونی برای شهرک‌نشینان به جای آنها، هیچ معنایی نداشت. بر همین اساس، تخریب مکرر منازل فلسطینیان به بهانه‌های مختلف از جمله انجام عملیات‌های استشهادی و جلوگیری از بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود، سیاست هایی هستند که صهیونیستها از آنها در راستای موفقیت استراتژی «شهرک سازی» بهره می برند.

در همین ارتباط، «ناصر ابوشریف» نماینده جنبش «جهاد اسلامی» فلسطین در ایران، در خصوص اهداف رژیم صهیونیستی از گسترش شهرک‌سازی‌ها در سرزمین‌های اشغالی می‌گوید: «صهیونیست ها به دنبال فراهم کردن زمینه برای تقسیم مکانی و زمانی مسجدالاقصی هستند؛ تقسیم زمانی به این معنا که رژیم صهیونیستی می خواهد در بعضی از ساعات محلی برای عبادت ها و دعاهای خود داشته باشد و تقسیم مکانی نیز به این معنا است این رژیم می خواهد مسجد اقصی را عبادتگاه خاصی برای یهودیان قرار دهند اما مردم فلسطین به دلیل قداست مسجدالاقصی این مسأله را نمی پذیرد».

وی همچنین تصریح می کند: «متاسفانه شهرک سازی در کرانه باختری روند شتابانی را به خود گرفته و هر روز شاهد ساخت شهرک های رژیم صهیونیستی هستیم و هدف این ساخت و سازها نیز سیطره کامل بر کرانه باختری است».

پافشاری مسئولان رژیم صهیونیستی بر گسترش شهرک سازی ها در سرزمین های اشغالی در حالی است که سازمان ملل متحد و جامعه جهانی تاکنون هیچ اقدامی برای توقف شهرک سازی ها انجام نداده اند. هرچند همواره شاهد مواضع بین المللی علیه رژیم صهیونیستی و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم به دلیل شهرک‌سازی‌ها بوده‌ایم، اما هیچگاه اقدام عملی که رژیم اسرائیل را وادار به عقب نشینی از این سیاست خود کند، مشاهده نشده است.

آمریکا و اتحادیه اروپا همواره با صدور بیانیه های متعدد و در مناسبت های گوناگون ضمن «غیرقانونی» توصیف کردن شهرک سازی ها اعلام کرده اند که همواره با این سیاست مخالف بوده و هستند و نتانیاهو را به تجدید نظر در آن دعوت کرده اند. این ادعاها در حالی است که ایالات متحده آمریکا تاکنون در میزان کمک های مالی خود به رژیم صهیونیستی که بخشی از آن صَرف گسترش شهرک سازی ها می شود، تجدیدنظر نکرده است.

بدون شک اگر جامعه جهانی در موضع گیری علیه شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی از جدیت و حسن نیت برخوردار بود و این رژیم را اندکی تحت فشار اقتصادی قرار می داد، اکنون شاهد این حجم گسترده از شهرک سازی ها نبودیم. در هر صورت، مردم فلسطین همچنان در برابر اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی مقاومت می‌کنند و گروه های مقاومت نیز همچنان بر گزینه «مقامت مسلحانه» در برابر دشمن صهیونیست به عنوان تنها راهکار برای به زانو درآوردن آن تأکید دارند؛ گزینه‌ای که می‌تواند ه تنها به سیاست شهرک سازی ها بلکه به وجود اشغالگران در اراضی اشغالی پایان دهد.