جریمه ۱۰۰ هزار دلاری | پایان عمر کیسه پلاستیکی در نیوزیلند

جریمه ۱۰۰ هزار دلاری | پایان عمر کیسه پلاستیکی در نیوزیلند

دانش > محیط زیست جهان - همشهری آنلاین:دولت نیوزیلند به تمام فروشگاه‌های این کشور شش ماه فرصت داد به استفاده از کیسه‌های پلاستیکی پایا
دانش > محیط زیست جهان - همشهری آنلاین:
دولت نیوزیلند به تمام فروشگاه‌های این کشور شش ماه فرصت داد به استفاده از کیسه‌های پلاستیکی پایان دهند یا با ۱۰۰ هزار دلار نیوزیلند جریمه مواجه شوند.

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از گاردين، نخست وزير نيوزيلند هدف از اين جمع آوري كيسه هاي پلاستيكي يكبارمصرف را محافظت بهتر از محيط زيست و شهرت اين كشور در داشتن سرزميني پاك و سبز اعلام كرد و افزود: «هر سال در نيوزيلند صدها ميليون كيسه پلاستيكي يكبارمصرف تبديل به كوهي از كيسه مي شود و به سواحل ارزشمند و محيط زيست دريايي ما آسيب هاي جدي وارد مي كند. اين در حالي است كه براي پلاستيك جايگزين هاي در دسترس وجود دارد.»

  • جزئیات قانون منع مصرف کیسه پلاستیک در مراکز تجاری شیلی

به گفته خانم جاسيندا آردرن، 65 هزار از شهروندان نيوزيلندي با امضاي يك درخواست خواستار پايان دادن به استفاده از كيسه هاي پلاستيكي شده بودند و به همين دليل دولت تصميم گرفت براي رسيدگي به درخواست آنها اقدام عملي انجام دهد. ضمن اينكه آلودگي محيط زيست با كيسه هاي پلاستيكي بزرگ ترين موضوعي بوده كه بسياري از دانش آموزان نيوزيلندي درباره آن به نخست وزير كشورشان نامه نوشته اند. 100 هزار دلار نيوزيلند برابر 66 هزار دلار آمريكا و 51 هزار پوند است.

نيوزيلند يكي از بالاترين سرانه هاي مصرف كيسه پلاستيكي را در ميان كشورهاي پيشرفته دارد و هر شهروند اين كشور سالانه به طور ميانگين 154 كيسه مصرف مي كند. اين عدد را اگر در جمعيت نيوزيلند ضرب كنيم، به رقم خيره كننده 750 ميليون كيسه پلاستيكي در سال مي رسيم. از اين رو، بسياري از فروشگاه هاي بزرگ و زنجيره اي اعلام كرده اند تا پايان سال 2018 به استفاده از كيسه پلاستيكي پايان مي دهند. فرصت شش ماهه دولت از روز 14 سپتامبر آغاز مي شود.

در سراسر جهان بيش از 40 كشور پيش تر استفاده از كيسه پلاستيكي را كنار گذاشته اند و بر اساس گزارش سازمان ملل، بنگلادش نخستين كشوري بود كه در سال 2002 به اين پويش پيوست. آفريقاي جنوبي هم به لطف جريمه هاي سنگين و حتي زندان توانست در سال 2003 براي هميشه از شر پلاستيك هاي سبك رهايي يابد. در استراليا تصميم دو فروشگاه بزرگ زنجيره اي براي استفاده از كيسه پلاستيكي با واكنش منفي مردم مواجه شد و يكي از آن دو فروشگاه از ايده خود عقب نشيني كرد.