فناوری و مشکل زباله‌های پلاستیکی اقیانوس‌ها

فناوری و مشکل زباله‌های پلاستیکی اقیانوس‌ها

دانش > محیط زیست جهان - همشهری آنلاین:محققان دانشگاه وارویک انگلیس در سال ۲۰۱۰ میلادی اعلام کردند که راهکاری توسعه داده‌اند که با است
دانش > محیط زیست جهان - همشهری آنلاین:
محققان دانشگاه وارویک انگلیس در سال ۲۰۱۰ میلادی اعلام کردند که راهکاری توسعه داده‌اند که با استفاده از آن می‌توان زباله‌های پلاستیکی را به طور کامل تجزیه کرد. به تازگی به منظور توسعه این طرح شرکتی تاسیس شده است که قادر به بازیافت کامل پلاستیک است.

به گزارش ایرنا، این شیوه که یک فرآیند شیمیایی است، پلاستیک را به مولکول های اولیه تجزیه می کند که نوعی روغن موسوم به Plexx ایجاد می کنند. این ماده به عنوان سوخت و ماده اولیه تولید پلاستیک کاربرد دارد.

در حال حاضر به دلیل دشواری فرآیند بازیافت پلاستیک، تنها 12 درصد از ضایعات پلاستیکی خانگی بازیافت می شود و مابقی آن سوزانده شده یا در طبیعت دفن می شود. هدف این سیستم جدید تبدیل ضایعات پلاستیکی به محصولات ارزشمند جدید است.

محققان انگلیسی امیدوارند با توسعه این فناوری روزی فرا برسد که به منظور دستیابی به پلاستیک مورد نیاز برای بازیافت به سراغ استخراج ضایعات پلاستیکی از زمین هایی بروند که روزی این ضایعات در آن ها دفن شده است.

سالانه بیش از 30 میلیون تن زباله به دریاها ریخته می شود و اکنون میزان این زباله ها با پلانکتون های موجود در تمام آب های زمین برابری می کند. اگر اوضاع همین طور پیش رود، تا سال 2050 میلادی وزن پلاستیک موجود در دریاها از وزن تمام ماهیان بیش تر خواهد شد.