برنامه سازمان جهانی بهداشت برای حذف چربی‌های ترانس

برنامه سازمان جهانی بهداشت برای حذف چربی‌های ترانس

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:سازمان جهانی بهداشت برنامه‌ای را برای کمک به کشورها برای حذف کردن چربی‌های مصنوعی ترانس از منابع غذایی ت
دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
سازمان جهانی بهداشت برنامه‌ای را برای کمک به کشورها برای حذف کردن چربی‌های مصنوعی ترانس از منابع غذایی تا سال ۲۰۳۰ جهانی اعلام کرده است.

به گزارش آسوشیتدپرس سازمان جهانی بهداشت در بیانیه ای که روز دوشنبه ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) منتشر شد، اعلام کرد حذف کردن چربی های ترانس برای پیشگیری از مرگ های زودرس به علت بیماری های قلبی- عروقی در سراسر جهان ضروری است.

تخمین سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد مصرف چربی های ترانس که به طورمعمول در غذاهای آماده و فراوری شده یافت می شود، هرسال به مرگ بیش از ۵۰۰۰۰۰ نفر در جهان به علت بیماری قلبی منتهی می شود.

چندین کشور از جمله دانمارک توانسته اند با وضع محدودیت های قانونی بر روغن های تولیدشده در مقیاس صنعتی چربی های ترانس از غذاها حذف کرده اند.

ابتکار عمل سازمان جهانی بهداشت با نام REPLACE رهنمودهایی برای همه کشورها درباره چگونگی حذف کردن چربی های مصنوعی ترانس از غذاهایشان فراهم می کند تا امکان ریشه کنی استفاده از این چربی ها در جهان فراهم شود.

چربی های مصنوعی ترانس هنگامی ایجاد می شوند که روغن های گیاهی در کارخانه ها در روندی به نام هیدورژناسیون جامد می شوند. این چربی های هیدروژنه شده در غذاهای سرخ کرده، غذاهای آماده و پخته به کار می روند و در فراورده هایی مانند روغن های جامد گیاهی، مارگارین قالبی، کافی میت ها و غذاهای منجمد آماده پخت نیز وجود دارند.