کارگروه فناوری‌های کارا و معدن ایران و اتریش برگزار شد

کارگروه فناوری‌های کارا و معدن ایران و اتریش برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کمیسیون همکاری های اقتصادی دو کشور ایران و اتریش پس از برجام و بعد از مدتها توقف شک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کمیسیون همکاری های اقتصادی دو کشور ایران و اتریش پس از برجام و بعد از مدتها توقف شکل گرفت و ذیل این کمیسیون، نقشه راه همکاری های ۵ ساله ای با هدف اجرایی کردن تفاهمات صورت گرفته تنظیم شد.

این نقشه راه، دارای چندین کارگروه است. یکی از آنها کارگروه فناوریهای کارا و معدن است که مسئولیت این کارگروه از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واگذار شد.

هدف از تشکیل این کارگروه ، «آشنایی با روندها و فراروندهای فناوری در عرصه بین المللی»، «انتقال فناوری و کسب دانش های نوین در سه حوزه محیط زیست، انرژی های تجدیدپذیر و معدن» است. بدین منظور کارگروه فناوریهای کارا و معدن اقدام به تهیه یک برنامه اجرایی ( Action plan) برای پیگیری و هدایت پروژه های تعریف شده فی مابین کرد.

سومین نشست کارگروه فناوری های کارا و معدن با هدف رصد پروژه های مدون و نیز حل مشکلات موجود بر سر راه اجرایی شدن پاره ای از موضوعات و نیز تعریف مکانیزم اجرای برخی از موضوعات و پروژه ها، هفتم و هشتم آذرماه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

در این دوره از نشست های کارگروه فناوریهای کارا و معدن، نمایندگان اعزامی وزارت علوم تحقیقات و اقتصاد کشور اتریش به همراه تعدادی از شرکت ها اتریشی و نیز نماینده موسسه فناوری اتریش AIT با متناظرین ایرانی خود جلساتی را برگزار کرد که در نهایت گزارش نتایج این جلسات در این نشست ارائه شد.

علی مرتضی بی‌رنگ قائم‌مقام در امور بین‌الملل و رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاون علمی و فناوری رئیس‌ جمهوری در خصوص اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: وجود برنامه اجرایی ۵ ساله که از سال ۲۰۱۶ آغاز و تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه می یابد بسیار اتفاق خوب و مفیدی است.

وی ضمن اشاره به نقش سفارت کشور اتریش در تنظیم روابط دو کشور از سفیر جدید الورود این کشور خواست تا با پیگیری ویژه خود نسبت به حل مسائل پولی و بانکی از قبیل ضمانت نامه های بانکی و بیمه ای توسط کشور اتریش اهتمام کند.

به گفته بی‌رنگ، مشکلاتی از این دست باعث برزو اختلال در روند اجرایی پروژه ها می شود که خواستار رفع این موانع در کوتاهترین زمان ممکن هستیم.

وی همچنین خواستار نقش آفرینی موثر بخش بازرگانی سفارت اتریش Advantage Austria در اطلاع رسانی نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۸ شد و آمادگی ایران را در اختصاص پاویونی به نام کشور اتریش در جریان نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۸ اعلام کرد.

قائم مقام در امور بین‌الملل و رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی در ادامه خواستار مدیریت این موضوع از جانب بخش بازرگانی سفارت اتریش شد.

بی‌رنگ، حضور شرکت های اتریشی در ایران را گامی برای رفع فرصت های از دست رفته قبلی و استفاده از این فرصت را یک ضرورت دانست.

استفاده از ظرفیت استارتاپ‌ها در ایران یک ضرورت است

در ادامه این نشست، اشتفان شولتس سفیر اتریش در ایران با بیان اینکه وجود یک برنامه اجرایی ۵ساله همکاری مشترک بین ایران و اتریش اتفاق مبارکی است، گفت: باید بر روی حسن اجرای برنامه ها نظارت کامل صورت گیرد و برنامه های تعیین شده را با شرایط ایران مطابقت داد.

وی افزود: ایران یکی از کشورهای توانمند منطقه محسوب می شود و نیروی جوان خوبی در اختیار دارد که باید برای این نسل به فکر ایجاد شغل بود. تقویت شرکت های کوچک و متوسط یکی از راه کارهای های ایشان برای ایجاد شغل بود.

شولتس با اشاره به ظرفیت بالای استارتاپ ها در ایران، بیان کرد: بهره گیری از ظرفیت بالای استارتاپ ها یکی از ضروریات است و باید در طول زمان از این ظرفیت ها برای توسعه اقتصادی، تولید ارزش و ثروت و نیز توسعه شرکت های کوچک و متوسط استفاده کنیم.

سفیر اتریش در ایران همچنین به بهره گیری از ظرفیت بالای استارتاپ ها در ایران را راهکار دیگری برای جوانان ایرانی برشمرد که دولت اتریش آمادگی همکاری با ایران را در این خصوص دارد.

وی با بیان اینکه اتریش آماده میزبانی از رییس جمهور ایران در ابتدای سال ۲۰۱۸ است و ابراز امیدواری کرد تا این سفر موجب تعمیق و گسترش بیش از پیش روابط دو کشور شود، بیان کرد: سفارت اتریش در تلاش است تا زمینه ساز شرایط مناسب برای عقد قراردادهای بیشتر بین شرکت های خصوصی دو کشور باشد.

در ادامه این نشست، مهندس احمدرضا علائی طباطبائی مدیرکل دفتر تبادل فناوری گزارشی از نحوه پیگیری موضوعات تعیین شده مشترک بین دو کشور ارائه کرد.

این کارگاه با حضور قائم مقام در امور بین‌الملل و رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری جمهوری و نیز هیات اعزامی از وزارت علوم تحقیقات و اقتصاد کشور اتریش با حضور سفیر این کشور در ایران برگزار شد.